Votulastkrant logo

Artikelen door Nettie van Dijk

Straatpraat
Ali, Idenburghof, 27 april 2017, 11:35 uur.
Votulastkrant 2017 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Leergaloos verbindt oud en jong
Leergaloos verbindt oud en jongWe leven steeds meer in onze eigen bubbel, wordt gezegd. De bubbel waarin we alleen nog maar mensen met dezelfde leefstijl, dezelfde mening en vaak ook dezelfde leeftijd tegenkomen. Als je al wat ouder bent kan dat leiden tot een steeds kleiner wordende wereld. Terwijl je nog zoveel kan en ook nog zoveel te vertellen hebt.
Votulastkrant 2017 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Buurtbaasjes
Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer: Jurg met voormalig zwerfhond Sjors.
Votulastkrant 2017 no. 4, Juli
lees artikel reageer

AD(H)D Café in Averechts
AD(H)D Café in AverechtsEen donderdagavond in Café Averechts. Buurtbewoner Jan Hendrik schuift de tafels nog wat meer aaneen. Hij is de gastheer van vanavond in deze buurtkroeg aan de Nieuwe Koekoekstraat. De sfeer is informeel: jong en oud, iedereen kan binnenlopen. Toch is dit geen gewone café-avond. Deze avond is speciaal voor mensen met AD(H)D, hun familie, partners en belangstellenden.
Votulastkrant 2017 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Buurtbaasjes
Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Henk met zijn hond op sloffen.
Votulastkrant 2017 no. 5, September
lees artikel reageer

'Bakkie Prins doen' in Café Willem
Op de hoek Willem van Noortstraat en het Willem van Noortplein staat de deur sinds oktober jl. weer gastvrij open. Iedereen kan hier elke dag van 11 uur ’s morgens tot 11 uur ’s avonds binnenlopen voor koffie, lunch, borrel of diner. Café Willem is een feit.
Votulastkrant 2017 no. 6, December
lees artikel reageer

Straatpraat
LEONIE | ANTHONIUS MALTHEUSLAAN | 13 NOVEMBER | 11:10 UUR
Votulastkrant 2017 no. 6, December
lees artikel reageer

Van grauwe kantoren naar groen wonen in Lauwerecht Noord
Van grauwe kantoren naar groen wonen in Lauwerecht NoordUtrecht groeit. Voor een groot deel vindt deze groei plaats op locaties waar eerst weilanden lagen, zoals Leidsche Rijn en Voordorp. Soms wordt een gebied binnen de stadsgrens herzien. Oude woningen worden vervangen, zoals in de Staatsliedenbuurt al is gebeurd. In Lauwerecht Noord wordt een buurt die vooral uit kantoren bestond, omgevormd tot een woonwijk.
Votulastkrant 2018 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Vitae Veste in Votulast
Vitae Veste in VotulastMidden in de Staatsliedenbuurt woont een groep van zeventien oudere bewoners gezamenlijk in de Vitae Veste. Van buitenaf is er weinig bijzonders te zien aan het gebouw, maar hier staat de eerste Utrechtse woongroep voor 55-plussers. Wie er woont, wil graag leven met anderen. Iedere bewoner is gesteld op zijn privacy, maar wil daarnaast ook deel van een gemeenschap uitmaken.
Votulastkrant 2018 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Gooi niet weg maar neem mee naar het Repair Café
Gooi niet weg maar neem mee naar het Repair CaféIedere tweede zaterdagmiddag van de maand wordt in Buurthuis de Leeuw gerepareerd: kleding, apparatuur en fietsen worden door experts onder handen genomen.
Votulastkrant 2018 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Veilig Vrolijk Votulast
Veilig Vrolijk VotulastVotulast is een fijne wijk om in te wonen. Maar soms zie je dingen die niet fijn zijn: talloze kleine metalen hulzen op straat, schimmige contacten vlak voor je deur. Nu is niet iedere verdachte situatie dat ook echt: de wachtende man op de hoek, kijkend op zijn telefoon, kan ook Pokémons aan het vangen zijn.
Votulastkrant 2018 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Van buurtsuper tot superbuurt
Van buurtsuper tot superbuurtSpelende kinderen op de stoep, en twee keer per dag fietsers en auto’s die een stukje afsnijden op weg naar school en werk: de Oudemansstraat, een rustig smal woonstraatje in Tuinwijk. In april veranderde dat doorgaans zo rustige straatje plotseling in een bouwplaats: de Albert Heijn om de hoek bleek een woonhuis met garage te hebben opgekocht om een doorbraak te maken naar de panden aan het Willem van Noortplein.
Votulastkrant 2018 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Dag bomen
Dag bomenRegelmatig horen we van de iepenziekte. Ook deze maand zijn er weer vier bomen in de buurt gekapt, en dat zullen zeker niet de laatste zijn. In onze wijk staan veel iepen.
Votulastkrant 2018 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Sporen door het Griftpark
Sporen door het GriftparkTreinen razen dag en nacht door het Griftpark. Jan Heinsbroek, beter bekend als janisdeman.com heeft zich door de vorm van de skatebaan laten inspireren, en over de resten van zijn vorige kunstwerk (2013) heen, in opdracht van gemeente Utrecht, een graffitikunstwerk van sporen en treinen gemaakt. Hij wilde een werk maken dat opgaat in zijn omgeving. De dynamiek van de skatebaan is inderdaad dezelfde als de beweging van de treinen, maar in het groen van het park spatten de kleuren er van af.
Votulastkrant 2018 no. 6, November
lees artikel reageer

Blij met straatkunst
Blij met straatkunstStraatkunst of street art is niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. De gemeente Utrecht werkt actief mee aan meer straatkunst. Bewoners kunnen blinde muren van hun eigen huis naar individuele smaak inrichten. Utrecht kent een aantal gerenommeerde kunstenaars die dit in opdracht doen. Zo groeit Utrecht inmiddels naar het niveau van straatkunst in wereldsteden als Berlijn, Parijs en Londen.
Votulastkrant 2019 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Wijk&Co wijkt voor DOCK
Wijk&Co wijkt voor DOCKEen kersverse organisatie in de wijk, DOCK, treedt in de voetsporen van Wijk&Co. Niet iedereen weet wat Wijk&Co betekende voor Votulast. Maar wie in Buurthuis de Leeuw komt, is deze zogeheten sociaal makelaars zeker tegengekomen.
Votulastkrant 2019 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Eerste hulp aan hond of kat
Eerste hulp aan hond of katZaterdagochtend in Griftsteede. Een publiek van meer dan twintig men­sen, jong en oud, luistert naar het verhaal van dierenarts Doreen over wat een huisdier kan overkomen, en wat zij zelf kunnen doen om te helpen: dit is de snelcursus dieren-EHBO.
Votulastkrant 2019 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Bijzonder burenfeestje
Bijzonder burenfeestjeAl veertien jaar wordt op het Willem van Noortplein na de zomervakantie een bijzonder feestje gevierd. Op initiatief van buurtbewoners wordt een traditie hoog gehouden met een dag van ontmoeting, creativiteit en spelen.
Votulastkrant 2019 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Op jezelf, met een beetje hulp
Op jezelf, met een beetje hulpIn onze wijk wonen veel jongeren die voor het eerst op eigen benen komen te staan. In studentenhuizen, bij een hospita of familie beginnen ze aan hun eigen leven. Maar niet voor iedere jongere is de weg naar zelfstandigheid zo vanzelfsprekend. Als je een tijd door jeugdhulp niet thuis hebt gewoond, is de opstap naar ‘op jezelf’ erg groot.
Votulastkrant 2019 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten