Votulastkrant logo

Artikelen door Milou Broeders

Licht en liefde in de Kraanstraat
Licht en liefde in de KraanstraatIn de Kraanstraat hangen tijdens de donkere wintermaanden drie lichtbogen met de zin ‘Ik hou van jou’ in het Nederlands, Frans en Turks. Buurtgenoot en kunstenares Marion Jacobse nam het initiatief voor dit project en bracht deze liefdevolle lichtkunst samen met andere buurtbewoners tot stand.
Votulastkrant 2020 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Verzameld werk
Kopjes, vaasjes, beeldjes, speelgoedautootjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het verzamelen. Ook in onze wijk wordt heel wat bij elkaar verzameld. Wij nemen dit jaar een kijkje bij deze verzamelaars.
Votulastkrant 2020 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Naar de brugklas! (met een steuntje in de rug)
Naar de brugklas! (met een steuntje in de rug)Na de zomervakantie naar de brugklas? Het is voor veel kinderen (én hun ouders) een spannende en soms moeilijke overgang. Dankzij vrijwilligers van stichting Taal Doet Meer wordt de overgang naar de middelbare school voor anderstalige gezinnen in Utrecht een stuk makkelijker. Eén van die vrijwilligers is Marieke Hertoghs uit de Hopakker.
Votulastkrant 2020 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Een fietsbrug over de Weerdsluis?
Een fietsbrug over de Weerdsluis?De gemeente Utrecht wil de fietsverbindingen in de stad verbeteren, en zoekt naar een alternatieve fietsroute van het station naar de Uithof. Het idee om van de Weerdsingel Oost- en Westzijde een fietsroute te maken, ‘Route Singel-Noord’, omvat ook een plan voor een nieuwe oversteek bij de Weerdsluis.
Votulastkrant 2020 no. 5, September
lees artikel reageer

Pleisterplaats
Wat zijn de gezellige hangplekken in onze wijk? Welke bekende en minder bekende pleinen, plaatsjes, bankjes en verzamelpunten zijn er eigenlijk, wie komen daar graag en wat is er te beleven? Dit keer: de steiger bij de Weerdsluis.
Votulastkrant 2020 no. 6, November
lees artikel reageer

Een speeltuin voor iedereen
Een speeltuin voor iedereenHoe creëer je een inclusieve stadsspeeltuin waar ook kinderen met een beperking fijn kunnen spelen? Pascal van Wanrooy, locatiecoördinator bij Griftsteede, vertelt hoe de speeltuin bij Griftsteede dankzij de subsidie ‘Samen Spelen’ toegankelijker wordt voor iedereen.
Votulastkrant 2021 no. 2, Maart
lees artikel reageer

100-jarig jubileum De Tuinwijk
100-jarig jubileum De TuinwijkDe poort met het jaartal in de Melis Stokestraat wijst op een jubileum. In 1921 werden de eerste stenen gelegd van De Tuinwijk. Een feestelijke reden voor bewoners om nader tot elkaar te komen en samen het 100-jarig jubileum te vieren van deze bijzondere buurt.
Votulastkrant 2021 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Makers
Wat wordt er allemaal gemaakt in onze wijk en door wie? Dit jaar gaan we daarnaar op zoek. Dit
keer: de Valkskrant.
Votulastkrant 2021 no. 4, Juli
lees artikel reageer

De drie mannen van 'Man man man, de podcast'
De drie mannen van In ‘Man man man, de podcast’ zoeken Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren al sinds begin 2018 uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Twee van deze drie succesvolle podcastmakers wonen in de wijk. Reden genoeg om hen te vragen voor een interview.
Votulastkrant 2021 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Waardering voor Toevallig Groen
Waardering voor Toevallig GroenWanneer een vogel een zaadje uitpoept, kan het zomaar zijn dat op die plek een prachtige boom ontstaat, oftewel een ‘zaailing’. Met het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ ontstaat meer bewustwording voor de spontaan opgekomen bomen en heesters in Utrecht.
Votulastkrant 2021 no. 6, November
lees artikel reageer

De slimste mens in de wijk
De slimste mens in de wijkDat er in onze wijk slimmeriken wonen, hebben Jeroen Grueter (sportverslaggever NOS) en Frank Heinen (columnist en schrijver) kunnen bewijzen in het televisieprogramma De slimste mens. Jeroen behaalde in de zomereditie van 2020 de tweede plek en in de afgelopen wintereditie zag Frank de trofee ook nét aan zijn neus voorbijgaan. Samen blikken ze terug op het avontuur.
Votulastkrant 2022 No. 2, April
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten