Votulastkrant logo

Artikelen door Marieke Timmer

Veilige buurten door DNA?
Veilige buurten door DNA?In september 2010 startte de gemeente een project met SelectaDNA (SDNA), een synthetische vloeistof waarmee waardevolle spullen te markeren zijn. Het doel van dit project is om het aantal inbraken terug te dringen. Een groot deel van de buurt Lauwerecht doet hieraan mee. Je kunt het op straat zien aan de oranje stickers op ramen en deuren van de bewoners en op grote borden langs de weg.
Votulastkrant no. 2, maart 2011
lees artikel reageer

Meester Ad heeft een nieuw hart
Meester Ad heeft een nieuw hart"Ik vergeet nooit meer dat we de straat binnenkwamen. De hele straat was versierd met harten en slingers. Dat was echt hartverwarmend."
Votulastkrant no. 1, januari - februari 2011
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Wijkverhalen"We kijken er ontzettend naar uit om iets op te zetten wat helemaal van onszelf is, waar we onze passie in kwijt kunnen. Het is een enorme uitdaging." Marianne van Meerendonk en Dick Hoevenaars uit de Lijsterstraat vertrokken op 15 april 2011 met hun kinderen Bent en Zeb naar Zuid-Frankrijk.
Votulastkrant no. 3, april 2011
lees artikel reageer

Wijkverhalen
WijkverhalenVijftig jaar geleden kwamen de eerste gastarbeiders naar Utrecht. Zij kwamen omdat bedrijven dringend op zoek waren naar arbeidskrachten. In de Vogelenbuurt stonden veel pensions waar gastarbeiders woonden. Veel mensen bleven en bouwden hier een bestaan op. De verhalen van de Utrechtse gastarbeiders staan centraal in de tentoonstelling 'Hier ben ik thuis, 50 jaar gastarbeiders in Utrecht'.Votulastkrant no. 4, juni 2011
lees artikel reageer

Verborgen geschiedenis
Verborgen geschiedenisEen opvallende groen met witte poort naast het huis op de Jacob van der Borchstraat 47, geeft toegang tot een aan het oog ontrokken groot binnenterrein. Het terrein van ongeveer achthonderd vierkante meter wordt afgebakend door huizen aan de Jacob van der Borchstraat, de Antonius Matthaeuslaan en de Maria van Reedestraat, en is afgesloten voor publiek. Toch was er altijd veel bedrijvigheid op het terrein. Daar komt nu een eind aan. Er wordt in samenspraak met de bewoners naar een nieuw invulling voor het terrein gezocht.
Votulastkrant no. 5, oktober 2011
lees artikel reageer

Vrijwilliger in de wijk
Vrijwilliger in de wijkVrijwilligerswerk komt in allerlei vormen. Waar houden onze vrijwilligers in de wijk zich eigenlijk mee bezig? Waar zetten zij zich onbaatzuchtig en met hart en ziel voor in? Deze keer in winterse sfeer: Laurens Miedema, voorzitter van de Stichting Huurkerstbomen Utrecht zet zich in voor een groene kerst.
Votulastkrant no. 6, november-december 2011
lees artikel reageer

Votulast verandert
Votulast verandertEen buurtbewoner met een bijzonder verhaal krijgt een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Deze keer neemt Joke van Waard plaats in de stoel.
Votulastkrant 2012 no.2, maart 2012
lees artikel 2 reacties

Votulast verandert
Votulast verandertHier kun je lezen welke behandeling Joke heeft gekregen van de medewerkers van Servaas Hair+Beauty. Wil je Joke's verhaal lezen? Lees dan het artikel 'De metamorfose van Joke' in deze krant.
Votulastkrant 2012 no.2, maart 2012
lees artikel reageer

Votulast gaat groen
Votulast gaat groenDit jaar besteedt de Votulastkrant in een 6-delige rubriek aandacht aan duurzame initiatieven in de wijk. In dit nummer: Eet de wijk op met Pluk de Stad.
Votulastkrant 2012 no. 3, Mei 2012
lees artikel reageer

School, stappen en...
School, stappen en...Justin Bieber, zoveel mogelijk Uggs verzamelen of halsbrekende skateboard-trucs perfectioneren? Wat houdt jongeren in Votulast eigenlijk van de straat? Of wat brengt ze misschien juist óp straat? Deze keer de voetballende vrienden Joop van den Nagel (12), Mink Sol (12), Teun Rijnsburger (13) en Quinten van Triest (12). Zij startten een handtekeningenactie voor een nieuw kunstgrasveldje.

(v.l.n.r.): mink sol, joop van den nagel, teun rijnsburger en quinten van triest.
(v.l.n.r.): mink sol, joop van den nagel, teun rijnsburger en quinten van triest.


Votulastkrant 2012 no. 4, juni
lees artikel reageer

Ondernemen aan het Van Noortplein
Ashain en Mohammed van De Vershoek
Ashain en Mohammed van De Vershoek


Kinderen spelen op het grasveld, bij de houten kiosk staan de bloemen buiten, mensen zitten op een terrasje en rond de ingang van de Albert Heijn wemelt het van fietsen en mensen die boodschappen komen doen. Zomaar een zomerse dag rond het Willem van Noortplein. Tot voor kort stonden hier nog twee winkelpanden leeg. Aan het eind van deze zomer kwam hier verandering in.
Votulastkrant 2012 no. 5, september oktober 2012
lees artikel reageer

Votulast verandert
Votulast verandertDe laatste metamorfosekandidaat van dit jaar is Joyce Parlevliet. Zij werd door Marjan Wertwijn voorgedragen voor een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Marjan neemt eind dit jaar afscheid als wijkmanager. "Joyce zet zich als vrijwilliger binnen de Wijkraad Noordoost op bijzondere wijze in voor een groenere buurt."
Votulastkrant 2012 no. 6, december 2012
lees artikel reageer

Even Buurten
Even BuurtenBeter een goede buur dan een verre vriend? De Votulastkrant gaat dit jaar eens onderzoeken of dat aloude spreekwoord klopt! Deze keer gaan we op bezoek bij de 91-jarige mevrouw van Vulpen.
Votulastkrant 2013 no. 2, maart 2013
lees artikel reageer

Even Buurten
Even BuurtenBeter een goede buur dan een verre vriend? De Votulastkrant gaat dit jaar eens onderzoeken of dat aloude spreekwoord klopt! Deze keer gaan we even buurten op het plein. Verscholen achter een ijzeren hek aan de Draaiweg ligt een pleintje. In het midden staat een speeltoestel, aan de randen staan een paar bankjes en een picknicktafel. En op zonnige dagen is het hier altijd gezellig.
Votulastkrant 2013 no. 3, mei
lees artikel reageer

Stampen als beren, sluipen als muisjes
Stampen als beren, sluipen als muisjesIs het een nieuwe hype, of een dringende noodzaak? Bewegen met je peuter of kleuter is helemaal in en je kan er op meerdere plaatsen in de wijk voor terecht. De Votulastkrant gaat op onderzoek uit. Samen met haar bijna driejarige dochter Fiene bezoekt redactielid Marieke een aantal lessen.
Votulastkrant 2013 no. 4, juli, augustus & september
lees artikel reageer

Blik in de Wijk
Blik in de WijkSoms zie je ze ineens staan of rijden in onze wijk. Zo'n auto waar je toch even je hoofd voor omdraait en denkt: ??
Staat mooi te zijn.
Staat mooi te zijn.


Votulastkrant 2013 no. 5, oktober en november
lees artikel reageer

Van verdomhoekje naar parel langs de Vecht
Van verdomhoekje naar parel langs de VechtHet heeft even geduurd. Maar na bijna twee jaar discussie, informatiebijeenkomsten, sanering en bouw is het toch gelukt: Park Veenhof is bijna klaar.
Votulastkrant 2013 no. 6, december januari
lees artikel reageer

Beschermde wijkgenoten
Je moet het maar net weten en er oog voor hebben. De meeste van ons lopen er zo aan voorbij: tongvarens bij het sluisje aan de Keizersgracht en stijf hardgras op het Willem van Noortplein. Twee beschermde planten. En het zijn niet de enige beschermde soorten die in de stad voorkomen. De 'Veldgids Beschermde Planten en Dieren Utrecht', net uitgebracht door de gemeente, laat zien dat de stad er vol mee zit.
Floris Brekelmans
Floris Brekelmans


Votulastkrant 2014 no. 2, maart 2014
lees artikel reageer

O'Leary's: Utrechts oudste Ierse pub
Het is het einde van de werkdag en buiten schijnt het zonnetje. Ik zit binnen aan een kroegtafel, met een groen kaarsje erop. Bij de bar staat een groepje vrienden die een biertje drinken na het werk. Aan de muur hangen borden van verschillende soorten Iers en Engels bier. En daartussen een grote groene shamrock (het Ierse klavertje, een nationaal symbool). Ik zit in de oudste Ierse pub van Utrecht en enige pub in Votulast: O'Leary's aan de Adelaarstraat.
Adrian Cuddy: "There are no strangers, just friends you haven't met yet" (Foto: MT)
Adrian Cuddy: "There are no strangers, just friends you haven't met yet" (Foto: MT)


Votulastkrant 2014 no. 3, mei juni
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Wijkverhalen"Mensen die hier voor het eerst binnenkomen zeggen vaak: Ik rij hier al jaren langs, en ik vraag me eigenlijk al die tijd af wat dit nu voor winkel is." Nou, dat dacht de redactie van de Votulastkrant ook. We stappen de wereld van volts en amperes binnen, en tussen de stellingen met accu's, accu's en nog meer accu's, spreek ik met Vincent Verheul. Hij is eigenaar van de Accushop, de oudste accuwinkel van Utrecht.
Votulastkrant 2014 no. 4, juli augustus september
lees artikel reageer

Rara wat gebeurt daar...?
Rara wat gebeurt daar...?Bij de molen haal je gehakt en bij de fietsenmaker plakken ze je band. Maar er zijn ook plekken in de wijk waarvan je écht niet weet wat daar gebeurt, en waar je minder snel naar binnen stapt. De Votulastkrant gaat je in deze rubriek voor. Deze keer: de St.Josephkerk aan de Draaiweg.
Votulastkrant 2014 no.6, december
lees artikel één reactie

Wijk als werkterrein
Dag in dag uit op straat in Votulast: dan leer je de buurt wel kennen. Wat maken ze mee, de mensen die werken op de straten in onze wijk?
Votulastkrant 2015 no. 4, Juni
lees artikel reageer

Eén loket voor verbetering van de wijk
Eén loket voor verbetering van de wijkWil je een bijdrage van de gemeente voor de aanpassing van een speelplek, een plantenbak in de straat of een bijdrage voor het straatfeest? Sinds 1 juli kun je geen aanvraag meer indienen voor het Leefbaarheidsbudget. Dat kan nu bij het Initiatievenfonds.
Votulastkrant 2015 no. 5, September
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten