Votulastkrant logo

Artikelen door Marian Venemans

Rabobank ontmanteld
Rabobank ontmanteldHet pand aan het Willem van Noortplein 3 is verkocht. Tot vorig jaar zat er de Rabobank, maar die naam werd recentelijk van de gevel gehaald.
Votulastkrant no. 1, januari - februari 2011
lees artikel één reactie

Vrijwilliger in de wijk
Vrijwilliger in de wijkVeel activiteiten in de wijk worden gedaan door vrijwilligers. Wie zijn dat en waarom doen ze dit werk? Deze keer: Tom van der Meer, bezorger van de Votulastkrant.
Votulastkrant no. 1, januari - februari 2011
lees artikel één reactie

Clubs in de Wijk
Clubs in de WijkDe Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: een kaartclub.
Votulastkrant no. 2, maart 2011
lees artikel reageer

Frisse lucht in Votulast
"Schone lucht, een bereikbare stad en duurzame groei. Dat willen we bereiken met het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU)" schrijft de gemeente Utrecht. "Het plan streeft naar beperkingen van het verkeer en het college draagt het een warm hart toe," aldus Henri Koopman. "Maar helaas is er in de praktijk nog niet veel van te zien," voegt Tjeerd van Althuis eraan toe.


Votulastkrant no. 3, april 2011
lees artikel reageer

Clubs in de Wijk
Clubs in de WijkDe Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: de handwerkclub.Votulastkrant no. 4, juni 2011
lees artikel reageer

De Votulastkrant online
Op het moment van schrijven is de website 17 dagen officieel in de lucht. Het aantal hits is 387, door 205 unieke bezoekers. Om een uur of negen 's avonds worden de pagina's het meest bekeken. Dinsdag en woensdag blijken de favoriete dagen om de site te bezoeken.
Votulastkrant no. 4, juni 2011
lees artikel reageer

Clubs in de Wijk
Clubs in de WijkDe Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: Verbroedering
op de fiets bij de fietsclub.Votulastkrant no. 5, oktober 2011
lees artikel reageer

Bezorgers Votulastkrant wensen u fijne dagen!
Bezorgers Votulastkrant wensen u fijne dagen!De bezorgers van de Votulastkrant komen niet langs de deur met een kaartje om u fijne feestdagen te wensen maar doen het vanaf deze pagina! Zesentwintig bezorgers zorgen er zes keer per jaar voor dat de Votulastkrant in de brievenbus komt en te vinden is bij de bieb, de kapper en in het buurthuis.
Votulastkrant no. 6, november-december 2011
lees artikel reageer

Votulast verandert
Votulast verandertEen buurtbewoner met een bijzonder verhaal krijgt een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Deze keer: Marjolijn Duermeijer.
Votulastkrant 2012 no. 1, januari 2012
lees artikel reageer

Lente in Griftsteede
Het is druk bij het 'kuikens knuffelen' in de hal van Griftsteede. Op de banken zitten kinderen te wachten totdat ze een kuikentje op schoot krijgen. Er zijn kleine donsballetjes van een week oud: de kuikens van de krielkippen. De kuikens van de legkippen zijn een stuk groter. Die zijn alweer twee weken oud en hebben al echte veren aan hun vleugels. De kinderen vinden het spannend; zo'n klein piepend beestje vasthouden.Votulastkrant 2012 no. 3, Mei 2012
lees artikel reageer

Votulast verandert
Votulast verandertEen buurtbewoner met een bijzonder verhaal krijgt een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Deze keer Philomeen Nilsson.
Votulastkrant 2012 no. 4, juni
lees artikel reageer

Votulast verandert
Votulast verandertEen buurtbewoner met een bijzonder verhaal krijgt een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Dochter Wendeline gaf haar moeder Henny van den Nagel op. Henny richtte 'Huize Agnes' op, een opvanghuis voor vrouwen en kinderen zonder verblijfspapieren.
Votulastkrant 2012 no. 5, september oktober 2012
lees artikel reageer

Parkeren in Votulast: handhaven met de scanauto
Een auto, en even later een paar mensen van 'toezicht en handhaving' op scooters. Hoe werkt dat nou precies?


Votulastkrant 2012 no. 6, december 2012
lees artikel reageer

Wijkverhalen
WijkverhalenWat gebeurt er toch allemaal in de tuinen van het woonblok Nolenslaan / Samuel Mullerstraat? Op dit moment niet veel. "Maar bij de eerste zonnestralen gaat iedereen bouwen," vertelt Stijn Biemans.
Votulastkrant 2013 no. 1, februari - maart 2013
lees artikel reageer

Wijkkunsten
Hoe creatief is Votulast? Op zoek naar kunstenaars blijken er veel in Votulast te wonen. In de eerste aflevering van deze 6-delige rubriek: kunstenares Xandra Knoth uit de Van Swindenstraat.
Votulastkrant 2013 no. 1, februari - maart 2013
lees artikel reageer

Blik in de Wijk
Blik in de WijkSoms zie je ze ineens staan of rijden in onze wijk. Zo'n auto waar je toch even je hoofd voor omdraait en denkt: ??
Votulastkrant 2013 no. 2, maart 2013
lees artikel reageer

Wijkkunsten
Hoe creatief is Votulast? Op zoek naar kunstenaars blijken er veel in Votulast te wonen en werken. In de vierde aflevering van deze 6-delige rubriek: De Staatslieden Art Community.
Votulastkrant 2013 no. 4, juli, augustus & september
lees artikel reageer

Bewust Biologisch Lekkers
"Laten we iets met z'n vijven doen," dachten vijf zussen. En dat werd SIS Bakery. De spontane gedachte werd een hechte familieonderneming. Ze maken en verkopen ambachtelijke biologisch broden, Arabische patisserie en taarten. De winkel was eerst een weekendbakker, van donderdag tot zondag geopend, maar sinds mei kunnen klanten zeven dagen bij de zussen terecht voor brood en lekkers.
De zussen van SISbakery
De zussen van SISbakery


Votulastkrant 2013 no. 5, oktober en november
lees artikel reageer

Bomen weg? No shit!
Bomen weg? No shit!Verdriet onder de bewoners aan de Gruttersdijk. In het parkje achter de molen, waar zij op uitkijken, worden binnenkort de bomen geveld. Over het parkje is al langer strijd: ook het hondentoilet is de buurtbewoners een doorn in het oog.
Votulastkrant 2013 no. 5, oktober en november
lees artikel reageer

Even Buurten
Even BuurtenBeter een goede buur dan een verre vriend? De Votulastkrant gaat dit jaar eens onderzoeken of dat aloude spreekwoord klopt! Deze keer: de eerste burenborrel van de Premierflat.
Votulastkrant 2013 no. 6, december januari
lees artikel reageer

Speelplekcheck
SpeelplekcheckIs er in Votulast genoeg ruimte om buiten te spelen? De redactie van de Votulastkrant gaat met een speciale kinderjury op pad om te onderzoeken hoe het is gesteld met de speelplekken in de buurt, en zoekt vooral de minder bekende plekjes. Waar kun je lekker buitenspelen in de wijk?
Votulastkrant 2014 no. 1, februari en maart
lees artikel reageer

Rara wat gebeurt daar...?
Rara wat gebeurt daar...?Bij de molen haal je gehakt en bij de fietsenmaker plakken ze je band. Maar er zijn ook plekken in de wijk waarvan je écht niet weet wat daar gebeurt, en waar je minder snel naar binnen stapt. De Votulastkrant gaat je in deze nieuwe rubriek voor. Dit keer: het Ketelhuis aan de Stieltjesstraat.
Het Ketelhuis
Het Ketelhuis


Votulastkrant 2014 no. 2, maart 2014
lees artikel reageer

Beest & Baas
Beest & BaasWat huist er zoal achter de voordeuren van Votulast aan gedierte? Naast de bekende exemplaren zoals vuilnisbakkenrashondjes en -katten blijken de inwoners van onze buurt nog heel andere beesten te huisvesten. Dit keer: de nieuwe biggen van Griftsteede!

knor knor, oink oink!
knor knor, oink oink!


Votulastkrant 2014 no. 2, maart 2014
lees artikel reageer

BuurTalentdag: kennismaken en verbinden
Meeknutselen aan de moestuin op de BuurTalentdag (foto:MV)
Meeknutselen aan de moestuin op de BuurTalentdag (foto:MV)


Vijf dames in mintgroene T-shirts heten ons welkom in Buurtcentrum De Leeuw. We krijgen een kop soep en een broodje, gesponsord door de Albert Heijn; Wijk en Co zorgt voor koffie, thee en fris. Buiten staan meubels van kringloopwinkel De Waarde en binnen zijn mensen druk bezig hun tafel zo mooi mogelijk aan te kleden: de eerste BuurTalentdag opent over een half uur!
Votulastkrant 2014 no. 3, mei juni
lees artikel reageer

Staatsliedenbuurt 60 jaar!
De woningnood is hoog na de Tweede Wereldoorlog. In 1947 wachtten in Utrecht zesduizend gezinnen op een huis. Tussen Tuinwijk en de bedrijven langs de Vecht was nog ruimte. Daar werd begin jaren vijftig de Staatsliedenbuurt gebouwd, nu alweer zestig jaar geleden.

Troelstralaan - J.A. Vrijhof - met dank aan Het Utrechts Archief
Troelstralaan - J.A. Vrijhof - met dank aan Het Utrechts Archief


Votulastkrant 2014 no. 4, juli augustus september
lees artikel één reactie

Beest & Baas
Beest & Baas


Niet alleen mensen komen nieuwsgierig kijken wat er door de bus gegooid wordt als de Votulastkrant wordt bezorgd. Achter een gele voordeur in de Buurlandflat aan het Willem van Abcoudeplein woont op één-hoog Gijs. Gijs is 2 jaar, en hengelt graag met zijn pootje uit de brievenbus. "Soms denk ik 'hee er staan mensen voor de deur', vertelt baasje Lisa. "Die zijn dan even met Gijs aan het spelen." Toen ze vorig jaar op een lange reis ging, zwaaide Gijs haar uit: met zijn pootje door de brievenbus.
Votulastkrant 2014 no. 5, september
lees artikel reageer

Start buurtcoöperatie Wederzijds
Start buurtcoöperatie WederzijdsBuurtbewoners in de wijk Noordoost zijn een netwerk begonnen met als doel elkaar te helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Deze buurtcoöperatie heeft de naam Wederzijs gekregen. Het idee, een tussenvorm tussen burenhulp en mantelzorg, is er nu, en over de praktische uitvoering moeten de leden straks zelf gaan beslissen.
Votulastkrant 2014 no.6, december
lees artikel reageer

Votulast kleurt geel
Votulast kleurt geelHet is het grootste jaarlijks terugkerende sportevenement ter wereld: de Tour de France. En dit jaar start de tour in Utrecht. 'Van 1 tot en met 5 juli ontvangt Utrecht 500.000 tot 800.000 bezoekers, 2400 journalisten, 198 wielrenners, de complete Tourorganisatie en vele anderen', zo staat er op tourdefranceutrecht.com te lezen.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Wijk als werkterrein
Dag in dag uit op straat in Votulast: dan leer je de buurt wel kennen. Wat maken ze mee, de mensen die werken op de straten in onze wijk?
Votulastkrant 2015 no. 6, December
lees artikel reageer

Hennie vertelt...
Hoe was het vroeger in de wijk? In 2016 laten we in deze rubriek verschillende decennia langskomen. Een wijkbewoner vertelt. Deze keer: Hennie vertelt over de jaren 30.
Votulastkrant 2016 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Schelpenmuseum sluit deuren
Schelpenmuseum sluit deurenAchter de deuren van Kievitdwarstraat 15 en 17 gaat een wondere wereld van fossiele schelpen schuil. Sinds 1970 ontvangen Piet en Jeannette Hessel vrienden en kennissen die geïnteresseerd zijn in hun verzameling. In 1991 wordt de Stichting Schepsel Schelp opgericht en is de tentoongestelde verzameling, inmiddels officieel museum, op afspraak te bezoeken.
Votulastkrant 2016 no. 2, Maart
lees artikel één reactie

Veilig Votulast
Veilig VotulastAfgelopen januari begon Marjan Potze als ‘gebiedsmanager veiligheid Noordoost’. Ze is de gemeentelijke partner voor de wijk wat betreft veiligheid.
Votulastkrant 2016 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Marktplaats in de wijk
Marktplaats.nl, wie kent het niet? Sinds 1999 zijn er dagelijks 1.3 miljoen mensen actief op de grootste advertentiesite van Nederland. Er worden gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst. Ook onze mede-Votulastbewoners zijn actief op het platform. Wat verkopen zij zoal of waarnaar zijn zij op zoek? In deze serie zoeken we contact met verkopers van opmerkelijke goederen.
Votulastkrant 2016 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Springkussens en suikerspinnen
Springkussens en suikerspinnenNiets zo leuk als een buurtfeest voor het echte buurtgevoel. Wil je zoiets organiseren dan kun je een bijdrage aanvragen uit het Initiatievenfonds. In Votulast waren er vorig jaar 14 aanvragen voor de organisatie van een straatfeest, weet Martin Rosendaal van het wijkbureau te vertellen. Meestal is de bijdrage het standaardbedrag van 250 euro, maar als er een feest wordt georganiseerd voor meerdere straten kan de bijdrage ook hoger zijn.
Votulastkrant 2016 no. 4, Juli augustus september
lees artikel reageer

Het beste uit jezelf halen
Het beste uit jezelf halenAl in de eerste vijf minuten van de workshop ‘Hoe vergroot ik mijn kansen’ tijdens het ‘In Between Café’ stelt ze rake vragen. Vol vuur vertelt ze waarom het belangrijk is eerst uit te zoeken wat je precies wil, voor meteen in een nieuwe baan te stappen. Het is duidelijk dat Sheila Kroes doet waar ze blij van wordt: het beste uit mensen naar boven halen.
Votulastkrant 2016 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Marktplaats in de wijk
Marktplaats.nl, wie kent het niet? Sinds 1999 zijn er dagelijks 1.3 miljoen mensen actief op de grootste advertentiesite van Nederland. Er worden gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst. Ook onze mede-Votulastbewoners zijn actief op het platform. Wat verkopen zij zoal of waarnaar zijn zij op zoek? In deze serie zoeken we contact met verkopers van opmerkelijke goederen.
Votulastkrant 2016 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Gedoe rond afval
Gedoe rond afvalDe plannen voor Het Nieuwe Inzamelen roepen nogal wat vragen op: is dit voor onze wijk echt de beste manier om afval te scheiden en op te halen? Wijkbewoner René Peters vond van niet en roept de gemeente op om alternatieven te bekijken.
Votulastkrant 2016 no. 6, December
lees artikel reageer

Buurtbaasjes
Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Cora Westra met Luna en Jochie. “Ik ben niet alleen maar de dame die de hond uitlaat, maar ik hou ook de boel in de gaten.”
Votulastkrant 2017 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Buurtbaasjes
Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Hanneke met Jip.
Votulastkrant 2017 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Check m'n plek
Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer Morris de Haan (8 jaar) die er een tekening van maakte.
Votulastkrant 2017 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Talenten in Staatslieden
Talenten in StaatsliedenIn het atelier in de Grave van Solmsstraat praat kunstenaar Bert de Groot met leerlingen over schilderen. “Wat is een landschap eigenlijk?” “De natuur!” roept iemand. “Een weiland,” zegt een ander. En weer iemand anders: “Een bloemenveld.” Roos concludeert: “Eigenlijk alles wat mensen niet hebben gebouwd.”
Votulastkrant 2017 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Update verkeersonderzoek
Update verkeersonderzoekIn mei jl. schreven we in deze krant over het onderzoek van de gemeente naar de verkeerssituatie in onze wijk. Buurtbewoners konden hun mening geven d.m.v. een enquête en bijeenkomsten. Ook vond er een kentekenonderzoek plaats. Wat zijn de bevindingen tot nu toe?
Votulastkrant 2017 no. 5, September
lees artikel reageer

Aan de keukentafel
Ook zo benieuwd hoe het er in een studentenhuis aan toe gaat? Dit jaar schuift de redactie zes keer aan tafel aan in een studentenhuis in de wijk. Dit keer in de keuken van de Johannes de Bekastraat 67.
Votulastkrant 2018 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Aan de keukentafel
Ook zo benieuwd hoe het er in een studentenhuis aan toe gaat? Dit jaar schuift de redactie zes keer aan tafel aan in een studentenhuis in de wijk. Dit keer in de keuken van ‘De Duif’ in de Duifstraat.
Votulastkrant 2018 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Wijn op het plein
Wijn op het plein“Leuk om wijn écht te proeven, zonder Netflix,” en: “Verrassend om te merken wat het effect is van hapjes op de smaak van de wijn.” Het zijn opmerkingen van deelnemers aan de wijnproeverij bij Q-Vignes, de nieuwe wijnhandel op het Willem van Noortplein.
Votulastkrant 2018 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Uit je bubbel op de buurtcamping
Uit je bubbel op de buurtcampingIn het tweede weekend van de zomervakantie, van 20 tot en met 22 juli, wordt het Griftpark omgetoverd tot een echt kampeerterrein. Buurtbewoners kunnen hier dan een weekend lang kamperen op De Buurtcamping. Ontmoeten staat centraal: buurtbewoners kunnen elkaar op een andere manier leren kennen tijdens het kamperen.
Votulastkrant 2018 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Naar school!
Naar school!De zomervakantie is weer voorbij en het ‘gewone’ leven begint weer. Maar voor sommige (jonge) buurtbewoners was het niet zo gewoon: zij maakten een nieuwe start doordat ze naar een nieuwe school gingen of aan een opleiding begonnen.
Votulastkrant 2018 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Alle zakken verzamelen!
Alle zakken verzamelen!Het nieuwe inzamelen is een feit. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang: er worden putten gegraven waarin grote betonnen bakken worden getakeld. Daarin worden ondergrondse afvalcontainers geplaatst.
Votulastkrant 2018 no. 6, November
lees artikel reageer

Bij ons in de...
JAN-SIMON-JANSENBUURT
Doorgaande wegen, kleine straatjes, kades, steegjes, hofjes; Votulast heeft het allemaal. Hoe is het om daar te wonen? Wij gaan het vragen!
Votulastkrant 2019 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Bij ons in de...
Goeman Borgesiuslaan
Doorgaande wegen, kleine straatjes, kades, steegjes, hofjes; Votulast heeft het allemaal. Hoe is het om daar te wonen? Wij gaan het vragen!
Votulastkrant 2019 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Een nieuwe start
Een nieuwe startSeptember…De grote vakantie is voorbij en het ‘gewone’ leven begint weer. Voor sommige buurtbewoners wordt de routine na de vakantie anders: een nieuwe start doordat ze naar een nieuwe school gaan of aan een opleiding beginnen.
Votulastkrant 2019 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Nieuw aanspreekpunt in de wijk: wijkadviseurs
Nieuw aanspreekpunt in de wijk: wijkadviseursNieuw in Buurtcentrum de Leeuw: de wijkadviseurs! Vanaf oktober tot en met december zit er elke woensdagmiddag een wijkadviseur van wijkbureau Noordoost in Buurtcentrum de Leeuw als aanspreekpunt voor buurtbewoners.
Votulastkrant 2019 no. 6, November
lees artikel reageer

Streetstyle Votulast
Utrecht wordt steeds meer een wereldstad, en dat zie je op straat. Regelmatig kom je iemand tegen die werk heeft gemaakt van zijn of haar uiterlijk. Een prachtig op elkaar afgestemde outfit of een zwierige jas met vrolijke flaphoed. Zouden er in Votulast ook van deze paradijsvogels wonen? Wij zoeken ze op!
Votulastkrant 2019 no. 6, November
lees artikel reageer

Goede voornemens
Goede voornemensHoe zit het met de goede voornemens van Votulast-bewoners? Op de facebookpagina van de Votulastkrant stond een kleine ‘poll’. De uitslag? Het grootste deel, 80%, geeft aan niet aan voornemens te doen.

Maar toch: een heel nieuw jaar, een goed moment om weer even stil te staan bij wat je belangrijk vindt, om plannen te maken en die tot uitvoer te brengen. Gezond eten is natuurlijk altijd een goed voornemen, vandaar dat we wat mensen aanspreken die net boodschappen hebben gedaan.
Votulastkrant 2020 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Pleisterplaats
Wat zijn de gezellige hangplekken in onze wijk? Welke bekende en minder bekende pleinen, plaatsjes, bankjes en verzamelpunten zijn er eigenlijk, wie komen daar graag en wat is er te beleven? Dit keer: het bankje voor de Vershoek op het Willem van Noortplein.
Votulastkrant 2020 no. 2, Maart
lees artikel reageer

25 jaar gezelligheid
25 jaar gezelligheidRaar om Adrian Cuddy niet de hand te kunnen schudden en van harte geluk te wensen met het 25-jarige bestaan van zijn bedrijf. Er mogen op deze zater-dagavond wel weer klanten naar binnen, maar men moet wel afstand houden. “Tweeëntwintig mensen kunnen er nu binnen.” Die anderhalve meter afstand voelt vreemd voor een pub waar het vooral knus en gezellig moet zijn.
Votulastkrant 2020 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Erop of eronder voor de horeca
Erop of eronder voor de horeca"Het is erop of eronder voor iedereen," zeggen ze bij Café du Nord. Vanaf 15 oktober moest de horeca weer sluiten en stapten veel ondernemers weer over op afhaalmaaltijden.
Votulastkrant 2020 no. 6, November
lees artikel reageer

Een verdwaalde pauw en een oude koe
Een verdwaalde pauw en een oude koeDoor de coronacrisis zijn er meer mensen gaan wandelen en daardoor worden er ook meer dieren gezien in de wijk, merkt ook buurtgenoot Hisko de Vries, van waarneming.nl: er zijn dit jaar meer waarnemingen ingevoerd. Of er ook echt meer dieren zijn, of dat dezelfde dieren vaker gezien worden, is nog niet te beantwoorden.

Op stadsboerderij Griftsteede zijn natuurlijk de meest zichtbare dieren in de wijk te vinden. Hoewel die ook wel eens letterlijk de wijk nemen…
Votulastkrant 2020 no. 6, November
lees artikel reageer

Estafette
Naar wie in de buurt ben jij nieuwsgierig? In deze reeks estafetteinterviews bevraagt de ene buurtbewoner de volgende. Deze eerste keer: Hoda Hamdaoui en haar nieuwe buren.
Votulastkrant 2021 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Ondernemen in coronatijd
Ondernemen in coronatijdEen nieuwe horecazaak beginnen in coronatijd: dat vergt lef! In Votulast zijn het afgelopen jaar drie nieuwe zaken gestart.
Votulastkrant 2021 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Makers
Wat wordt er allemaal gemaakt in onze wijk en door wie? Dit jaar gaan we daarnaar op zoek. Dit keer: automonteur Anass Laiou.
Votulastkrant 2021 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Willem Dreeslaan 55 op de schop
Willem Dreeslaan 55 op de schopDe bouw staat gepland voor volgend jaar, en de plannen liggen er: de kantoorpanden aan de Willem Dreeslaan 55 in Lauwerecht maken plaats voor woningen. Nu is het pand nog in gebruik als kantoor door de Van der Hoeven kliniek.
Votulastkrant 2021 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Estafette
Naar wie in de buurt ben jij nieuwsgierig? In deze reeks estafetteinterviews bevraagt de ene buurtbewoner de volgende. In de vorige krant werd gepensioneerd vrachtwagenchauffeur Gijs van Bemmel geïnterviewd. Hij wil graag meer weten over het Australische gezin om de hoek.
Votulastkrant 2021 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Kerst in Votulast
Kerst in VotulastWat is er allemaal rond kerst te doen in onze wijk?
Votulastkrant 2021 no. 6, November
lees artikel reageer

School blijft voorlopig open
School blijft voorlopig openHet afgelopen schooljaar werd het schoolgebouw aan de Maria van Reedestraat weer gebruikt voor onderwijs, omdat basisschool De Fakkel gerenoveerd werd. Nu De Fakkel terug is naar de Nolens- laan worden de lokalen op de Maria van Reedestraat tijdelijk als atelierruimte aangeboden. Wat zijn de verdere plannen?
Votulastkrant 2022 No. 1, Februari
lees artikel reageer

Oud & Wijk
Senioren die een geschiedenis hebben in de wijk: de Votulastkrant zocht ze op. Deze week: Jaap van den Berg (76)
Votulastkrant 2022 No. 1, Februari
lees artikel reageer

Wandellust
WandellustDoor het thuiswerken wordt er meer gewandeld: een ochtendwandeling om de dag fris te starten, of even een ommetje tijdens de lunchpauze. Uit een peiling van wandelnet blijkt dat maar liefst 96% van de mensen regelmatig tot dagelijks wandelt tijdens de (thuis-)werkdag. De Votulastkrant polste wat wandelaars op een zonnige maandag tijdens het middaguur in het Griftpark.
Votulastkrant 2022 No. 1, Februari
lees artikel reageer

Oud & Wijk
Senioren die een geschiedenis hebben in de wijk: de Votulastkrant zocht ze op. Deze week: Joost Spierings (70)
Votulastkrant 2022 No. 2, April
lees artikel reageer

Blub, tring, mag ik de Oudegracht in?
Blub, tring, mag ik de Oudegracht in?Er hangt een hartje met een klein belletje eraan bij de Weerdsluis. Maar de paling, brasem, snoek of alver hoeven niet zelf aan te bellen. De echte visdeurbel is een digitale knop op de website visdeurbel.nl.
Votulastkrant 2022 No. 3, Mei
lees artikel reageer

Oud & Wijk
Senioren die een geschiedenis hebben in de wijk: de Votulastkrant zocht ze op. Deze week: Afscheid van het echtpaar Lee van ‘Soy, Aziatische Vegetarische Keuken’.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Votulastkrant 2022 No. 3, Mei
lees artikel reageer

Klapstoelconcert op het Koekoeksplein
Klapstoelconcert op het KoekoekspleinZe komen er weer aan: de Klapstoelconcerten! Het mag en kan weer, dus de organisatie ging aan de slag: deze zomer zijn er weer zes klap- stoelconcerten op het Koekoeksplein! Iedereen is welkom. Er kan gedanst worden maar neem je klapstoel mee als je wilt zitten.
Votulastkrant 2022 No. 4, Juli
lees artikel reageer

Kinderdagverblijf Nijntje 50 jaar
Kinderdagverblijf Nijntje 50 jaarDit jaar wordt gevierd dat kinderdagverblijf Nijntje aan de Adriaen Beyerkade 50 jaar bestaat. In september worden alle oud-medewerkers, oud-kinderen en ouders uitgenodigd voor een feest vol activiteiten. En ze kunnen hun leidster Saskia weer zien, want die werkt er inmiddels al 34 jaar!
Votulastkrant 2022 No. 5, Oktober
lees artikel reageer

Rara wat komt er langs mijn raam?
Rara wat komt er langs mijn raam?Als je het niet weet, zie je het niet, maar Maaike Sluis heeft een verkeers-tel-cameraatje achter haar raam op de Hopakker hangen. Vanaf de eerste verdieping houdt de camera bij hoeveel verkeer er langs haar huis komt.
Votulastkrant 2022 No. 5, Oktober
lees artikel reageer

Lichtpuntjes in de donkere maanden
Lichtpuntjes in de donkere maandenDe wintertijd is ingegaan, en de feestdagen komen eraan. De donkere dagen vragen om lichtpuntjes: letterlijk en figuurlijk.
Votulastkrant 2022 No. 6, December
lees artikel reageer

Alstublieft, uw pakketje!
Een paar klikken op de computer, betalen en je pakketje wordt bezorgd. Thuis, of bij de buren. Meestal is dat een haastige ontmoeting: “Alsjeblieft, dankjewel!” Want de pakketbezorger moet snel weer door met zijn bus vol pakketten. Wie kent de pakketbezorger in de straat bij naam?

Foto: Marcel Venderbosch
Foto: Marcel Venderbosch


Votulastkrant 2023 No. 1, Februari
lees artikel reageer

Dit vind ik
Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uitzien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer Robijn (12) en Abel (8) uit de van Swindenstraat.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel


Votulastkrant 2023 No. 4, Juni
lees artikel reageer

Wie helpt Fieke mee een feestje bouwen?
Al 14 jaar wordt er op de eerste zaterdag van september een feestje op het Willem van Noortplein gevierd; voor en door buurtbewoners. Met kinderactiviteiten zoals schminken, ballonfiguren, een springkussen, spullenkleedjes en een open podium voor lokale muzikanten.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel


Votulastkrant 2023 No. 4, Juni
lees artikel reageer

Slavernij herdenken in het Griftpark
Slavernij herdenken in het Griftpark“Ik keek even naar die engeltjes.” Drie vriendinnen lopen vanaf het eiland even naar het nieuwe slavernijmonument in het Griftpark. “Nee, we kwamen er niet speciaal voor, we doen een stadswandeling en het kunstwerk viel ons op.” Na uitleg dat dit het nieuwe slavernijmonument is, bekijken ze het werk met andere ogen. “Als je vanaf deze kant kijkt richting het water, lijken de Afrikanen echt door de lucht te vliegen. Maar ook hier kunnen ze niet weg doordat hun buik aan het kunstwerk vastzit,” merkt één van hen op.

Foto: Lars Beekman
Foto: Lars Beekman


Votulastkrant 2023 No. 5, September
lees artikel reageer

Zeelandschap aan de Willem Arntszkade?
In het plantsoen langs de Willem Arntszkade vonden in de afgelopen twintig jaar zeven ‘verweesde beelden’ een plek. Het gaat om beelden die hun oorspronkelijke plek in de stad hebben verloren. Deze zomer kwam de beeldenroute in het nieuws omdat initiatiefnemer Charles Chamboné zijn oog liet vallen op het kunstwerk ‘Zeelandschap’.

Foto: Lars Beekman
Foto: Lars Beekman


Votulastkrant 2023 No. 6, December
lees artikel reageer

Tuinwijkroute groener, gezonder en veiliger
Tuinwijkroute groener, gezonder en veiligerAl jaren staat de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Votulast op de agenda van de gemeente. Afgelopen november werd een oproep gedaan om mee te denken over de Tuinwijkroute.
Votulastkrant 2024 No. 1, Februari
lees artikel reageer

Clubbin' de wijk
Het kan fijn zijn om bij een club te horen. Niet zo’n club waar je soms tegen wil en dank toe behoort; zoals de altijd-op-dieetclub, eeuwige vrijgezellenclub of club van jonge ouders die niet slapen, maar een groepje waar je zélf voor kiest. Welke clubs zijn er eigenlijk in Votulast? Misschien zit er wel een geschikte voor jou bij. Dit keer: de zwemclub.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel


Votulastkrant 2024 No. 2, April
lees artikel reageer

Miss Senior Pride uit de Vogelenbuurt
Afgelopen november werd ze op de Nationale Roze Ouderendag gekroond tot ‘Miss Senior Pride’: buurtgenote Nardie Eijsberg. Nardie zet zich in voor ‘Regenboogouderen’.

Foto: Marcel Venderbosch
Foto: Marcel Venderbosch


Votulastkrant 2024 No. 2, April
lees artikel reageer

Zorgen om het orgel
Het is nog steeds stil rond de St. Josephkerk aan de Draaiweg. Afgelopen december werd het gebouw na twee jaar leegstand doorverkocht. De nieuwe eigenaar heeft onkruid weggehaald en er zijn coniferen geplant. De buurt is blij met de opgeknapte entree, maar verder is er nog niets duidelijk. Buurman Peter Dobbinga, filmmaker en pianostemmer, maakt zich vooral zorgen om het monumentale orgel in de kerk.

Foto: Marcel Venderbosch
Foto: Marcel Venderbosch


Votulastkrant 2024 No. 3, Mei
lees artikel reageer

Wat doet u hier?
Soms zie je ineens iets in de buurt wat je nog niet eerder was opgevallen en vraag je je af: Wat doet dit hier? In deze rubriek vragen we dat aan doorgewinterde én kersverse ondernemers. Wat doen ze, hoe zijn ze hier terechtgekomen en wat is hun relatie met de buurt? Deze keer: een schatzoeker en een barista blazen het concept van Paul’s Coffee Corner nieuw leven in.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


Votulastkrant 2024 No. 3, Mei
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten