Votulastkrant logo

Artikelen door Janneke Heezius

Dit vind ik
Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uit zien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer de zusjes Elin (8), Noa (8) en Rune (4) uit de Merelstraat.

Foto: Lars Beekman
Foto: Lars Beekman


Votulastkrant 2023 No. 3, Mei
lees artikel reageer

Verbinding door te (be)tekenen
Verbinding door te (be)tekenen‘Een plek waar tekenkunst en samenleving elkaar ontmoeten’: zo werd het Huis van Betekenis vijf jaar geleden opgericht. Een artistiek collectief dat zich voornamelijk op illustratie, grafisch ontwerp en maatschappelijke projecten focust, gehuisvest in een oude houten loods van een voormalige houtzagerij aan de Lauwerecht. Vanuit dit van creativiteit bruisende pand, blik ik met een van de oprichters, Albert Hennipman, terug op vijf jaar verbinding met (be)tekenkunst.
Votulastkrant 2023 No. 4, Juni
lees artikel reageer

Nieuwe horeca in de wijk
Nieuwe horeca in de wijkLekker eten buiten de deur? Daarvoor hoef je de wijk niet uit. De afgelopen maanden hebben we er diverse nieuwe horecazaken bij gekregen. We nemen bij een aantal een kijkje in de keuken.
Votulastkrant 2023 No. 5, September
lees artikel reageer

Van filmhelden tot buurtbarista's
Passie om te ondernemen zat er altijd al in. Maar een schoolopdracht zorgde ervoor dat de tweelingbroers Imme en Sens (17) er definitief voor gingen. Net voor de zomer openden ze The Mobile Bar. Een mobiele koffiebar - zoals de naam al doet vermoeden - die op evenementen in de buurt kan worden ingezet. Op zondagen wordt de bar geopend vanuit hun garage aan de Hopakker nummer 59. Daar verblijden de broers een steeds grotere groep terugkerende gasten en toevallige voorbijgangers met diverse warme drankjes.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel


Votulastkrant 2023 No. 6, December
lees artikel reageer

Straatstijl
Carlijn
Maandag 22 april, 12:30 uur
Tijm Coffeehouse & Dinnerbar Tuinwijk

Terwijl de hagel met bakken uit de lucht komt op deze eerder zo zonnige voorjaarsdag, valt mijn oog op een kleurrijke gedaante achter het raam van huiskamercafé Tijm. Het is lunchtijd, dus ik wring me door de volle zaak heen naar de laptopzone achterin. Hier treffen we Carlijn. Iemand die er ‘nét even wat anders uitziet dan de rest’. In die omschrijving kan ze zichzelf ook wel vinden.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


Votulastkrant 2024 No. 3, Mei
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten