Votulastkrant logo

Artikelen door Ivo Klamer

Wijkverhalen
Aan de rand van het Griftpark, tussen het Willem van Noortplein en de Kardinaal de Jongweg, ligt de Pieter Nieuwlandstraat. De straat werd in 1928 aangelegd en was met zijn vele winkeltjes en eenmanszaakjes jarenlang een van de levendigste straten in Tuinwijk-Oost. Druk is het er nog steeds, al is er in bijna 90 jaar tijd wel het een en ander veranderd. We blikken terug met Miep Plancius (1936), die hier al sinds haar geboorte woont.
Votulastkrant 2015 no. 2, maart
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Wie langs het pand op de hoek van de Hopakker 59 en de Havikstraat loopt, ziet de letters Rivertown Rijwielen op de gevel staan. Ze verwijzen naar de fietsenwinkel 'De Nieuwe Rijwielhal', die in 1936 door Chris van Bunnik werd geopend. De zaak bestaat bijna tachtig jaar later nog steeds en is steeds van vader op zoon overgegaan. De huidige eigenaar, Paul van Bunnik, is de derde generatie. Wij spraken met hem in zijn werkplaats.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel één reactie

Creatief met muur en verf
Creatief met muur en verfHet was in maart dit jaar zelfs op het nieuws: de wolf nu ook gesignaleerd in Utrecht, en wel op de Adelaarstraat. En van de zomer waren het tourrenners die door de straat reden. Met het WK voetbal zaten er oranje vogeltjes op een notenbalk. Wat is dat toch in de Adelaarstraat? Het zijn de muurschilderingen van Rob Heerdink, die hij op de gevel van zijn woning aanbrengt.
Votulastkrant 2015 no. 5, September
lees artikel reageer

Plein met fleur
Plein met fleurDe gemeente heeft grootse plannen voor het gebied langs de Vecht. De rivieroevers moeten uitgroeien tot een aantrekkelijke plaats voor bewoners en bezoekers. Met meer ruimte voor voetgangers en fietsers, meer aandacht voor recreatie, meer mogelijkheden voor waterbeleving en meer groen. Eén van de projecten die op stapel staat is de herinrichting van het pleintje op de kruising van de Lauwerecht en de Draaiweg.
Votulastkrant 2015 no. 6, December
lees artikel reageer

Rechtstreeks van de boer naar het Griftpark
Rechtstreeks van de boer naar het GriftparkWie geïnteresseerd is in verse, gezonde en eerlijke producten uit de regio kan iedere woensdag zijn hart ophalen in het Griftpark. Onder de naam Van Boer tot Buur runt Mariëlle Brussaard sinds 7 oktober een afhaalpunt van Rechtstreex op Griftsteede.
Votulastkrant 2016 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Te gast in Votulast
Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Deze keer: Studio Zaagmolen.
Votulastkrant 2016 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Op 26 juni vindt in het Griftpark het evenement Park Picknick Poëzie plaats. Bezoekers van dit jaarlijkse festijn kunnen genieten van een uitgebreid cultureel programma vol poëzie en muziek. Wie zijn de drijvende krachten achter dit inspirerende poëziefestival? De Votulastkrant sprak met Fred Penninga, die dit evenement al voor de twaalfde achtereenvolgende keer organiseert en presenteert.
Votulastkrant 2016 no. 4, Juli augustus september
lees artikel reageer

Rocking chair rocks!
Rocking chair rocks!Sinds 9 juni is onze buurt een hippe en gezellige koffiebar rijker. Wie zit er achter de plotselinge metamorfose aan de Willem van Noortstraat nr. 88? De Votulastkrant ging langs voor een kopje koffie met zelfgebakken cake bij Ruth en Puspita, trotse eigenaars van Rocking Chair.
Votulastkrant 2016 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Huiselijke sfeer bij Meneer Peer
Huiselijke sfeer bij Meneer PeerJarenlang stond het leeg, maar sinds drie maanden is het pand aan de Bemuurde Weerd weer volop in gebruik. Buurtbewoners en toeristen kunnen voortaan zes dagen per week bij Meneer Peer terecht voor ontbijt, koffie, lunch en een borrel. Mét uitzicht op de Weerdsluis.
Votulastkrant 2017 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Vallen en doorrollen
Vallen en doorrollenBuurtcentrum de Leeuw, 27 oktober. Op een gezellige, drukke bijeenkomst werd het boek Vallen en doorrollen van Gert-Jan van Zetten gepresenteerd aan familie, vrienden, collega’s, begeleiders en iedereen die de schrijver een warm hart toedraagt. In zijn boek vertelt Gert-Jan op openhartige, luchtige en treffende wijze over zijn leven met Duchenne spierdystrofie. Een aangeboren aandoening, die de werking van de spieren ernstig aantast.
Votulastkrant 2017 no. 6, December
lees artikel reageer

Terug van weggeweest
Terug van weggeweestDe oplettende muziekliefhebber zal het niet zijn ontgaan: Staffhorst is terug. Wat vroeger een van de
grootste en bekendste audio- en muziekverkopers van de stad was, is nu de naam van een Vinyl-speciaalzaak aan het Willem van Noortplein. Wij spraken met de trotse eigenaren Martin Staffhorst en Anne Veen.
Votulastkrant 2018 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Café Averechts viert 35-jarig bestaan
Café Averechts viert 35-jarig bestaanEen vegetarisch eetcafé, open muziekpodia, dansavonden, tentoongestelde kunst, poëzievoordrachten: al 35 jaar worden in café Averechts de meest uiteenlopende culturele activiteiten georganiseerd. Zonder winstoogmerk, maar met een klein legertje vrijwilligers. Genoeg reden om eens poolshoogte te nemen bij deze bijzondere bar in de Vogelenbuurt.
Votulastkrant 2018 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten