Votulastkrant logo

Artikelen door Barbara Rijpkema

Café met verse melk
Café met verse melkAls redactielid, maar zeker ook als jonge moeder, vroeg ik mij al een tijd af wat er gebeurde in het Borstvoedingcafé, dat elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 te vinden is in Brasserie Borgesius aan de Goeman Borgesiuslaan. Zitten daar allerlei vrouwen simultaan te voeden? Komen er alleen maar baby's of juist oudere kinderen? Is het altijd hetzelfde clubje? Toen mijn dochter ruim tien weken oud was, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik aangeschoven. En het is er zo gezellig dat ik bijna wekelijks daar te vinden ben.
Votulastkrant no. 1, januari - februari 2011
lees artikel reageer

Verhalen van de straat
Verhalen van de straatDe redacteuren van de Votulastkrant gaan verhaal halen in hun eigen straat. Deze keer: de Zwaluwstraat
Votulastkrant no. 2, maart 2011
lees artikel reageer

Vrijwilliger in de wijk
Vrijwilliger in de wijkVeel activiteiten in de wijk worden gedaan door vrijwilligers. Wie zijn dat en waarom doen ze dit werk? Deze keer: Denise Cremers, vrijwilliger bij de groentetuin van Griftsteede. Elke donderdagochtend werkt ze samen met een aantal anderen in de tuin. De Votulastkrant vroeg haar naar de mooie kanten van het vrijwilligerswerk.
Votulastkrant no. 3, april 2011
lees artikel reageer

Kinderdagverblijf Nijntje viert feest
Een groot springkussen in de vorm van een kasteel beslaat een deel van het speelterrein en kinderen springen en hupsen in het rond. Een ouderwets ijscokarretje schept voor ieder die dat
wil een lekker hoorntje vol. Er is een kraampje met tweedehands kleding en speelgoed, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. En overal vlaggetjes, ouders, medewerkers en kinderen. Het is duidelijk: kinderdagverblijf Nijntje viert feest!Votulastkrant no. 4, juni 2011
lees artikel reageer

Studentenfiets met garantie
Studentenfiets met garantieEen tweedehands fiets voor weinig geld, mét garantie. Inruil oude fiets mogelijk. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Daar wil de redactie meer van weten, en zo begeef ik me op deze druilerige dag naar de nieuwe fietsenboer van de wijk.
Votulastkrant no. 5, oktober 2011
lees artikel 2 reacties

Actieve inbreng van bewoners bij (nieuw) groen in de wijk
Voor het wijkgroenplan Noordoost hebben wijkbewoners deze zomer ideeën aan kunnen dragen om de wijk groener te maken. Er zijn ruim veertigt ideeën binnen gekomen, waarvan er twintig haalbaar lijken. Voor alle twintig ideeën is uitvoeringsbudget en ze worden dus allemaal opgepakt. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van actieve buurtverenigingen in Noordoost, heeft woensdag 7 september gekozen welk project als eerste moet worden uitgevoerd: het beplanten van de groenstrook langs de Oosterspoorbaan.
Zie ook www.utrecht.nl/wijkgroenplannen
Votulastkrant no. 5, oktober 2011
lees artikel reageer

Bewoners ontdekken website Votulastkrant
QR-code Votulastkrant
QR-code Votulastkrant


Om met de tijd mee te gaan heeft de redactie van de Votulastkrant onlangs de sprong gewaagd van papier naar beeldscherm. De website is een digitale weerspiegeling van de krant, mét extra's.
Votulastkrant no. 5, oktober 2011
lees artikel reageer

Nieuwe bewoners nemen intrede op Talmalaan
De steigers zijn nog maar net verdwenen aan de Talmalaan, en het eerste gedeelte van het grote complex woningen is opgeleverd. De redactie van de Votulastkrant is benieuwd naar de nieuwe bewoners.

Nog donkere ramen in de splinternieuwe woningen aan de Talmalaan
Nog donkere ramen in de splinternieuwe woningen aan de Talmalaan


Votulastkrant no. 6, november-december 2011
lees artikel reageer

Huisarts Redeke neemt afscheid
Huisarts Redeke neemt afscheidHuisarts Liesbeth Redeke stopt met haar werk zaamheden in Huisartsenpraktijk Tuinwijk. Dit jaar wordt ze 65, en net voor de grote veranderingen in het zorgstelsel zwaait ze af. Ik spreek haar tijdens haar laatste werkdag, terwijl ze een start maakt met het opruimen van dertig jaar papieren archief.
Votulastkrant 2012 no. 1, januari 2012
lees artikel reageer

Wat doen die buizen hier?
Op het moment dat deze Votulastkrant ter perse gaat is de rust alweer wedergekeerd in de ruimte rondom het Eykmanplein en de Kardinaal de Jongweg. De afgelopen maanden reden de auto's onder een grote poort van dikke buizen door, die ook een groot gedeelte van de middenberm in beslag namen. Wat stroomde er door die buizen? De redactie ging op onderzoek uit.Votulastkrant 2012 no. 4, juni
lees artikel één reactie

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten