Votulastkrant logo

Artikelen door Astrid Bulder

Katteneilandjes in de Koekoeksvaart
Katteneilandjes in de KoekoeksvaartDe Koekoeksvaart ziet er weer strak uit na de renovatie van de beschoeiing, en dat is nou net het probleem. Diverse buurtbewoners zijn hun kat verloren doordat deze verdronk in de vaart. De kunststof wanden zijn nu namelijk zo glad en steil dat een te water geraakte kat er op eigen kracht niet meer tegenop kan klimmen. Gelukkig heeft de gemeente snel actie ondernomen en heeft zogenaamde 'katteneilandjes' geplaatst, drijvende constructies waar een kat zich aan op kan trekken. Een oplettende voorbijganger kan dan, wellicht gealarmeerd door klaaglijk gemiauw, de gestrande kat redden.
Votulastkrant 2012 no.2, maart 2012
lees artikel reageer

Scheiden, hoe doe je dat?
Het kan helaas gebeuren dat de rozengeur en maneschijn definitief voorbij zijn in een relatie en dan kan de overweging gaan spelen om te gaan scheiden. Voor alle vragen die dan opkomen is er in Buurtcentrum De Leeuw op vrijdagochtend een scheidingsspreekuur, waar iedereen zonder afspraak kan binnenlopen. Bezoekers kunnen alle vragen stellen die ze willen, indien gewenst zelfs anoniem, en krijgen meteen de informatie die ze nodig hebben. Heel laagdrempelig dus, en dat is nou net de bedoeling.

Scheiden...
Scheiden...


Votulastkrant 2012 no. 4, juni
lees artikel één reactie

Votulast gaat groen
Votulast gaat groenDit jaar besteedt de Votulastkrant in een 6-delige rubriek aandacht aan duurzame initiatieven in de wijk. In dit nummer: koken voor je buren met thuisafgehaald.nl.
Votulastkrant 2012 no. 5, september oktober 2012
lees artikel reageer

Votulast gaat groen
Votulast gaat groenDit jaar besteedt de Votulastkrant in een 6-delige rubriek aandacht aan duurzame initiatieven in de wijk. In dit nummer: een groene Kerst met retourkerstbomen.
Votulastkrant 2012 no. 6, december 2012
lees artikel reageer

Geven en (in)nemen bij Café Averechts
Zuipen voor Zimbabwe, borrelen voor Biafra, hijsen tegen honger... Café Averechts omschrijft hun praktijk zoals het is. Het café, gerund door vrijwilligers, geeft alle winst weg aan goede doelen. Eén van die manieren is via de fooienpot. Tijd om ook eens ideëel wat te gaan drinken!
Spek de fooienpot, steun het goede doel
Spek de fooienpot, steun het goede doel


Votulastkrant 2013 no. 3, mei
lees artikel reageer

Even Buurten
Even BuurtenBeter een goede buur dan een verre vriend? De Votulastkrant gaat dit jaar eens onderzoeken of dat aloude spreekwoord klopt! Deze keer: borrelen met de buren in de Nieuwe Koekoekstraat.
Votulastkrant 2013 no. 5, oktober en november
lees artikel reageer

Blik in de Wijk
Blik in de WijkBrandweerauto Fred
Brandweerauto Fred


Soms zie je ze ineens staan of rijden in onze wijk. Zo'n auto waar je toch even je hoofd voor omdraait en denkt: ??
Votulastkrant 2013 no. 6, december januari
lees artikel reageer

Huisarts verhuisd
Sinds 16 september van vorig jaar zitten ze er, maar ze moeten nog wel even 'landen'. De huisartsen van Huisartsenpraktijk Vogelenbuurt, Carin de Kok en Janneke Spitsbaard-Velmans, zijn samen met hun collega's verhuisd van de Van Humboldtstraat naar de Nieuwe Koekoekstraat 85. Ze waren simpelweg uit het eerste pand gegroeid, en na lang zoeken kwam deze mogelijkheid beschikbaar.
Votulastkrant 2014 no. 1, februari en maart
lees artikel één reactie

Klapstoelconcerten
Neem je eigen stoel en koffie mee en geniet van een muzikaal optreden in de open lucht. De formule is simpel en succesvol, en al een tijd geleden ontwikkeld door Bouke Boomstra. Nadat deze na tien jaar met de organisatie stopte, pakte Marcel van Zijl het stokje weer op samen met buurman Wouter Hylarides. Inmiddels zijn ook Meike Veenhoven en Sander Geboers aangesloten en bestaat het team uit vier personen. Zij organiseren nu al voor het derde jaar de klapstoelconcerten op het Koekoeksplein.
Votulastkrant 2014 no. 4, juli augustus september
lees artikel reageer

Dag Biebelebons
Veel winkels waren al uit de Antonius Matthaeuslaan verdwenen, 'de loop was eruit', en nu sluit ook Berny's Biebelebons definitief de deuren. Eerder berichtte de Votulastkrant al dat Berny zich afvroeg of ze haar winkel voor betaalbaar en verantwoord kinderspeelgoed kon handhaven. Helaas bleek dat niet het geval en zijn de deuren per 30 augustus jongstleden gesloten.Votulastkrant 2014 no. 5, september
lees artikel één reactie

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten