Votulastkrant logo

Votulastkrant 2015 no. 3, Mei

Koekoekstraat fietstraat
In 2011 werd er in deze krant al aandacht besteed aan de, op bewonersinitiatief ingediende, plannen om van de Koekoekstraat een fietsstraat te maken. Helaas voor de bewoners was er vier jaar geleden onvoldoende draagvlak in de politiek voor een straat waar 'de auto te gast' is. Die tijden zijn veranderd. Overal in de stad wordt meer aandacht geschonken aan de fiets en voetganger in het verkeer en het verminderen van het autoverkeer in het centrum. Ook de Koekoekstraat is hierin meegenomen en onlangs heeft de gemeente twee plannen gepresenteerd.Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Wijk als werkterrein
Luuk Emmink werkt als imker, midden in de stad. In 2011 volgde hij een bijencursus en in datzelfde jaar kon hij als imker bij Griftsteede aan de slag. In reactie op mijn introductie van deze rubriek antwoordt Luuk lachend: "Voor mij is het imkeren geen werk, maar een hobby. Voor de bijen is het wel hard werken!
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Votulast kleurt geel
Votulast kleurt geelHet is het grootste jaarlijks terugkerende sportevenement ter wereld: de Tour de France. En dit jaar start de tour in Utrecht. 'Van 1 tot en met 5 juli ontvangt Utrecht 500.000 tot 800.000 bezoekers, 2400 journalisten, 198 wielrenners, de complete Tourorganisatie en vele anderen', zo staat er op tourdefranceutrecht.com te lezen.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Over de grens
Votulast, ons eigen stukje stad. Begrensd door wegen en water. We mijmeren over het Griftpark in de zomer en zien overal 'onze' molen bovenuit torenen. Maar als je langs die denkbeeldige grens fietst, rijdt of vaart, is er aan de overkant óók veel moois te zien. Wat ligt er achter Kardinaal de Jongweg, Blauwkapelseweg, Singel en Vecht? De Votulastkrant verruimt voor één keertje haar blik en zoekt de grens op.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Je haar verven met koffie
Je haar verven met koffieOp een druilerige vrijdagmiddag stap ik binnen bij Ginger op de Willem van Noortstraat. In deze 'eerste Natuurkapper van Utrecht' die onze wijk sinds 30 maart jl. rijker is, worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. Kapster Maaike en masseuse Lotte ontvangen mij hartelijk met biologische koffie en een stukje brownie van de buren (Sis Bakery).
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Wie langs het pand op de hoek van de Hopakker 59 en de Havikstraat loopt, ziet de letters Rivertown Rijwielen op de gevel staan. Ze verwijzen naar de fietsenwinkel 'De Nieuwe Rijwielhal', die in 1936 door Chris van Bunnik werd geopend. De zaak bestaat bijna tachtig jaar later nog steeds en is steeds van vader op zoon overgegaan. De huidige eigenaar, Paul van Bunnik, is de derde generatie. Wij spraken met hem in zijn werkplaats.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel één reactie

Zwemmen in de Singel
Zwemmen in de SingelOp zondag 14 juni 2015 start de eerste editie van de Utrechtse SingelSwim. Buurtbewoonster én RTV Utrecht-presentatrice Margreet van Gils (40) is een van de 750 deelnemers die straks twee kilometer door de Singel gaat zwemmen. Doel van dit evenement: geld ophalen voor meer onderzoek naar één van de grootste erfelijke spierziektes ter wereld, FSHD.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Oud en Nu
Hoe zag Votulast er vroeger uit? Dit jaar gaan we in onze Votulast-tijdmachine zes keer terug naar een herkenbaar punt in de buurt en laten we je zien wat er is veranderd. Deze keer: de gashouder / het Griftpark.
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten

Votulastkrant 2024 No. 4
Juni
download krant

Votulastkrant 2024 No. 3
Mei
download krant

Votulastkrant 2024 No. 2
April
download krant

Votulastkrant 2024 No. 1
Februari
download krant

Votulastkrant 2023 No. 6
December
download krant

Votulastkrant
p.a. Buurtcentrum de Leeuw
Samuel van Houtenstraat 1
3515 EA Utrecht