Votulastkrant logo

Zin in(n) een singlecafé?

Door een flinke hoosbui fiets ik op een vrijdagavond naar café Zin Inn op de Goeman Borgesiuslaan. Ik geef het entreegeld voor het 40+ Single Café aan de gastvrouw en stap het café in. Paarse spots, modern ingericht. Enigszins gespannen loop ik - drankje in de hand - naar twee mannen toe. We praten wat, licht verlegen met de situatie, maar we slaan ons er goed doorheen. Dan luidt er een belletje: het is tijd om te 'kaarten'. We gaan in groepjes van vijf aan de tafeltjes zitten.

Elk groepje krijgt een stapeltje driehoekige kaarten met vragen. Eén van ons trekt een kaartje en alle vijf beantwoorden we de vraag. Sommige vragen vind ik wat algemeen, zoals: "Wat zou je doen als je
wereldleider was?" (de oorlog stoppen...), en andere misschien wat privé: "Wat vind je belangrijk in een liefdesrelatie?", maar er zijn ook vragen waarmee je snel een indruk krijgt van de anderen aan je tafeltje. Na twintig minuten klinkt het belletje en wisselen we van tafel. Niet allemaal tegelijk, anders zit je weer met dezelfde mensen!

Na drie rondjes heb ik driekwart van de deelnemers gesproken. Mannen en - wat meer - vrouwen, tussen de 40 en 60 met zeer uiteenlopende beroepen. Niet iedereen komt uit de buurt van Utrecht; Breda en Zwolle hoor ik noemen. De sfeer is vriendelijk. Ook als het kaartspel voorbij is blijven de gesprekken geanimeerd. Op een gegeven moment zit ik te praten met een man als er een andere vrouw bij komt staan. Ik denk: dit is een goede match! Ik sta gauw mijn plaats aan haar af. Een half uur later zijn ze nog in gesprek.

Ik vang aan een ander tafeltje een gesprek op over hoe blij de single nu eigenlijk is. De meningen zijn verdeeld. Net zoals uit wetenschappelijk onderzoek blijkt. Maar uit het feit dat er op zo'n regenachtige avond toch zoveel animo is voor deze bijeenkomsten maak ik op - op geheel onwetenschappelijke wijze - dat er toch enige ontevredenheid over de alleenstaande staat moet zijn.
Wie vreest dat hier alleen singles komen die erop uit zijn iemand aan de haak te slaan, kan ik geruststellen: men komt ook gewoon voor de gezelligheid, om anderen te ontmoeten. Als er dan wat uitkomt is dat welkom.

Een deel van de bezoekers kent elkaar van andere activiteiten van 'Single Events', zoals pierewaaien op het strand of single dansfeestjes. Trouwens, niet alleen de organisatie bedenkt de uitjes; de singles doen dat ook zelf. Je zet een zelfbedachte activiteit op de website (van samen fotograferen tot wintersport), en andere leden kunnen zich ervoor aanmelden. Zo kun je met gelijkgezinden op stap, zonder je een derde wiel aan de wagen te voelen. Leuk idee, toch?

http://singleactiviteiten.ning.com/ SM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 1, februari - maart 2013

Antonius Matthaeuslaan wordt buslaan
lees artikel

Even buurten bij Karin en Jetteke
lees artikel

Babyboom is basisschoolbusiness
lees artikel

Bruisend Buurland
lees artikel

Wijkkunsten
lees artikel

"Later krijgen ze spijt "
lees artikel

Zin in(n) een singlecafé?
lees artikel

Volvo Amazone Combi - 1967
lees artikel

Ladder februari 2013
lees artikel