Votulastkrant logo

Willem Dreeslaan 55 op de schop

De bouw staat gepland voor volgend jaar, en de plannen liggen er: de kantoorpanden aan de Willem Dreeslaan 55 in Lauwerecht maken plaats voor woningen. Nu is het pand nog in gebruik als kantoor door de Van der Hoeven kliniek.

Woningbouworganisatie Wonam kocht in 2019 het pand aan de Willem Dreeslaan. Het plan is om de bestaande bouw te slopen en er een appartementengebouw te bouwen. Het gebouw krijgt vier en vijf bouwlagen met 62 betaalbare huurwoningen in het middensegment (en wellicht ook koop), commerciële units en een parkeergarage op de begane grond. Op het dak van de parkeergarage
komt een binnentuin.

De getoonde beelden betreffen een studie, hier kunnen geen enkele rechten aan worden ontleend.
De getoonde beelden betreffen een studie, hier kunnen geen enkele rechten aan worden ontleend.Klankbordgroep
Bij het ontwikkelen van de plannen worden ook bewoners en belanghebbenden uit de directe omgeving betrokken en geïnformeerd. In december 2020 was de eerste online informatiebijeenkomst. Na die informatiebijeenkomst is er een klankbordgroep opgezet met betrokkenen uit de buurt, waarmee twee sessies zijn georganiseerd. Tijdens deze sessies zijn de thema’s uit de zogenoemde Bouwenvelop’ verder besproken, waarbij ook de reacties van de informatiebijeenkomst zijn meegenomen. Drie concrete thema’s stonden centraal: de uitstraling en de ruimtelijke beleving, de invulling van de commerciële ruimten en de inrichting openbare ruimte.

Meer groen
Er wordt meer ruimte gecreëerdvoor groen. Naast de groene daktuin op de parkeergarage komen er ook groene muren. Rondom het gebouw wordt een groene buffer gemaakt tussen de gevel en de stoep, en bestaande bomen worden behouden. Er is een ecologisch quickscan uitgevoerd waaruit leek dat er geen beschermde diersoorten aanwezig zijn. Er wordt nog wel een vervolgonderzoek uitgevoerd om te kijken of er vleermuizen huizen. Volgens het plan krijgen alle woningen een vleermuiskast in de gevel.

Commerciële ruimten
De klankbordgroep heeft al suggesties gedaan voor de invulling van de commerciële ruimten. Zo zou er behoefte zijn aan zorg, denk aan een huisarts en fysiotherapeut of bijvoorbeeld atelierruimten. De
gesprekken met potentiële huurders zullen pas later in het proces komen. De gemeente wil graag dat
wonen en werken wordt gecombineerd in dit soort wijken en sowieso zorgen deze functies voor levendigheid. De gemeente wil niet teveel regels opleggen om leegstand in de toekomst te voorkomen. De ruimtes worden dus ‘breed bestemd’.

Inspraak
Tot 24 juni hadden bewoners en belanghebbenden de tijd om te reageren op de bouwenvelop voor de
ontwikkeling van Willem Dreeslaan 55. Daarna gaat het langs het college. Het voorlopig en definitief ontwerp wordt dan verder uitgewerkt en de aanvraag van de omgevingsvergunning en bestemmingsplanwijziging wordt ingediend. Hierna kan de bouw worden gestart.

Alle informatie over de bouwplannen zijn te vinden op: www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/willem-dreeslaan-55/ MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 4, Juli

In 52 kleine stapjes naar een duurzame leefstijl in één jaar
lees artikel

Makers
lees artikel

Alle dagen feest: lusten en lasten in het Griftpark
lees artikel

Willem Dreeslaan 55 op de schop
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Nolenslaan wordt schoolstraat
lees artikel

Estafette
lees artikel