Votulastkrant logo

Rubriek: Wijk als werkterrein

Wijkagent Petra van Kleef

Dag in dag uit op straat in Votulast: dan leer je de buurt wel kennen. Wat maken ze mee, de mensen die werken op de straten in onze wijk?Al vanaf haar tiende jaar wist Petra van Kleef dat ze bij de politie wilde werken. Petra: “Een nare gebeurtenis werd toen door de wijkagent tot een positief einde gebracht. Die man liet zo’n goede indruk achter, dat hij mijn idool werd. Het grappige is, dat we nog steeds heel goed contact hebben, ik zie hem als een soort ‘tweede vader’.”

Eerste aanspreekpunt
Na het behalen van haar diploma aan de politieschool in 1994, ging Petra werken in de surveillancedienst. Achtereenvolgens in Driebergen / Bunnik, Nieuwegein, Vianen en Utrecht. “In februari 2013 ben ik plaatsvervangend wijkagente in Votulast geworden. Als wijkagent ben ik de schakel tussen wijk en politieorganisatie. Ik ben voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhoud ik contact met ketenpartners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt- en bewonersorganisaties. Alles wat je ter ore komt moet ook goed op papier komen te staan, die administratie is zeker noodzakelijk maar kan ook wel eens tijdrovend zijn. Al met al ben ik het liefst op straat.”

Extra ogen en oren
“De wijk is heel divers en dat is nou juist het leuke ervan. Oud, jong, rijk en arm! Ik probeer in nauw contact te zijn met mijn buurtbewoners. Een voorbeeld daarvan is het project Waaks. Mooi om te zien hoe burgers initiatief tonen om hun eigen wijk veilig te maken. Voor de politie zijn zij extra ogen en oren in de wijk. Samen met de gemeente zijn wij als wijkagenten op dit moment druk bezig om de overlast in de omgeving van Votulast aan te pakken. Eerder hebben we in het kader van het fietsendiefstalproject in Noordoost samen met de gemeente en anderen een preventiedag georganiseerd. Op deze dag konden fietsbezitters gratis hun fiets laten graveren.”

Tot slot heeft Petra nog een advies: “Let goed op elkaar en zorg dat je met elkaar verbonden bent in de wijk! En als je iets verdachts ziet, of je hebt het gevoel dat het niet pluis is, bel dan 112!” GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 5, September

Zelfbouwers in Lauwerecht
lees artikel

Wijkagent Petra van Kleef
lees artikel

Tussenschools tuinieren op de Hopakker
lees artikel

De flats aan de Van Lieflandlaan
lees artikel

Eén loket voor verbetering van de wijk
lees artikel

Klapstoelconcerten
lees artikel

Creatief met muur en verf
lees artikel

De Weerdsluis
lees artikel