Votulastkrant logo

Votulast verandert

Votulast verandert: David van Tongeren

Een buurtbewoner met een bijzonder verhaal krijgt een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Deze keer neemt de David van Tongeren (44) uit de B.F. Suermanstraat plaats in de stoel. Hij hielp de uitgeprocedeerde asielzoeker Etienne Diouf aan een bus, zodat hij daarmee zijn boterham kan verdienen in zijn land van herkomst. David reed de bus helemaal naar Senegal.

Voor
VoorHet ging allemaal niet makkelijk, vertelt David, terwijl hij in de kappersstoel zit. 'Eventjes' een bus naar Senegal rijden, en hem daar vervolgens achterlaten is er niet bij. Door alle woestijnrally's in het verleden waarbij auto's als oud schroot in Afrika achterbleven, is men tegenwoordig huiverig met het toelaten van automobilisten.

Maar David en een vriend zijn - met behulp van vooraf aangeschafte cadeautjes - alle politieposten en douanes met succes gepasseerd. Én ze hebben de stroperige bureaucratie in het land verwonnen: de bus is zo goed als overgedragen aan Etienne. De geschonken bus geeft hem de mogelijkheid om toeristen rond te rijden en allerlei hand-en spandiensten te verrichten. David gaat deze metamorfose voor een nieuwe frisse look. Niet omdat hij het roer om wil gooien in zijn leven, daar juist om te vieren dat hij de goede richting is ingeslagen. Hij is drie jaar geleden voor zichzelf begonnen, en dat geeft hem eindelijk vrijheid. Om zomaar naar Senegal te rijden bijvoorbeeld. Maar eigenlijk doet hij dit vooral voor Etienne en zijn bedrijfje. Want het hebben van een eigen onderneming is helemaal nieuw voor de Senegalees. David staat hem bij met raad en daad. "Etienne is een geweldige jongen. Doordat hij een tijd in Nederland heeft gewoond spreekt hij de taal. Hij is betrouwbaar en kan alles voor je regelen. Ook al wil je hem alleen inhuren om je van het vliegveld te halen: dat is ook prima. Senegal is zo'n mooi land, maar door de recente machtswisseling lijkt het of de toeristen wegblijven. Mensen uit onze wijk zijn echter van een bepaald slag: ik vind het mensen die wat vaker van de gebaande paden durven af te wijken, avontuurlijker. Dus misschien dat er mensen zijn die nu besluiten om in plaats van Italië eens naar Senegal te gaan!

David wordt eerst geschoren door kapper Henk. Henk heeft overigens nog maar vijf klanten in zijn klantenbestand die hiervoor komen. "In Marokko zag ik overal nog scherende kappers!" lacht David. Daarna wordt het haar van David lekker kort geknipt, zodat het voller oogt. En voor een vrolijk zomers effect worden er blonde plukjes aangebracht. Alsof hij net uit de Senegalese zon komt! Van ruige avonturier naar gladgeschoren zakenman.

na...!
na...!Een uitgebreider verslag van de metamorfose is te vinden op www.servaashairandcare.nl

Zin in Senegal en een betrouwbare gids nodig? www.fadidivoyages.com
Zie voor Davids reisverslag zijn blog op www.tussenderegels.eu FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 3, Mei 2012

Een station in het Griftpark
lees artikel

Atletiek
lees artikel

40 Jaar Café Fokus
lees artikel

Pluk de stad
lees artikel

De ogen en oren van de buurt
lees artikel

Huisconcert in Tuinwijk
lees artikel

Votulast verandert: David van Tongeren
lees artikel

Lente in Griftsteede
lees artikel