Votulastkrant logo

Van Koekoeksplein tot Kameleon-film

Vroeger bracht de tweeling Imme en Sens (15) “heel veel” tijd door op het bekende pleintje in hun wijk de Vogelenbuurt. Het was in dezelfde tijd dat hun moeder ze inschreef bij castingbureaus. Ze gingen spelen in reclamespotjes en deden mee aan diverse producties. Toen kwam afgelopen zomer de oproep voor de nieuwe Kameleon-film, naar de gelijknamige jeugdboekenserie over de Friese tweelingbroers Sietse en Hielke. Met een hoofdrol tot gevolg.

Imme en Sens (zonder Friese roots, hun namen vermoeden wellicht anders) voelden zich meteen thuis op de set. Sens vertelt: “De cast en crew kwamen vooral uit Friesland. Het is moeilijk uit te leggen maar er hangt daar een ander sfeertje, ik vond het erg gezellig.” Imme voegt toe: “Je brengt 21 draaidagen samen door, waarbij je steeds een paar scenes speelt en daarbuiten is het ook alleen maar lol en leuk.” In al die scenes heeft de tweeling overigens dezelfde overall aan. Sens: “Wel grappig, die werden de eerste dag bewust vies gemaakt - de regisseur houdt niet zo van perfect - maar zijn daarna niet meer gewassen, omdat de vlekken hetzelfde moesten blijven.”

Imme en Sens. Foto: Jan van Hassel
Imme en Sens. Foto: Jan van Hassel


Gewoon doorgaan
Hoewel de tweeling zelf niet van lezen houdt, was het script geen probleem. Sens: “Het is een verhaal waar je zelf iets mee kan, daar haal ik veel meer motivatie uit.” Tekst weleens kwijt? Imme: “Als het gebeurde, zei de regisseur ‘gewoon doorgaan en iets van maken,’ opnieuw beginnen vond hij niks.” In de film wordt ook geregeld hard over de Friese wateren gevaren. Sens: “We hebben geoefend met een Friese stuntjongen. Wij hadden nog nooit een boot bestuurd maar het was echt kicken.” In werkelijkheid bleek het nog spectaculairder want het hard varen werd altijd met drie boten naast elkaar opgenomen.

Kano in de schuur
Op de vraag wat ze van elkaars acteerspel vonden, antwoordt Sens: “Lastige vraag, maar ik denk dat Imme heel realistisch acteert. Als ‘ie per ongeluk moet lachen, speelt hij gewoon door en dat komt dan natuurlijk heel geloofwaardig over.” Imme vindt dat zijn broer vooral erg naturel speelt, op zijn eigen manier en niet al te overdreven. En leidt de filmervaring nog tot een verhuizing naar het Noorden? Sens: “Als we ooit in Friesland gaan wonen, dan wordt het sowieso aan het water met boot! Nu vinden we het hier wel prima en houden we het bij onze kano in de schuur.”

De Kameleon aan de Ketting staat vooralsnog gepland om in juli in de bioscopen te verschijnen. ML

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 3, Mei

100-jarig jubileum De Tuinwijk
lees artikel

Makers
lees artikel

Van Koekoeksplein tot Kameleon-film
lees artikel

Mondkapjes voor het keukenraam
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel

Oma's soep
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Leuker kunnen we het maken!
lees artikel

Estafette
lees artikel