Votulastkrant logo

Torenkamertje voor Torteltuin

De Torteltuin krijgt een eigen torenkamertje. Niet boven op een flat, maar boven in een boom. Het twintigjarig bestaan van de tuin in 2013 moet bekroond worden met de bouw van een heuse boomhut.

Tekening van de boomhut door een Torteltuinkind
Tekening van de boomhut door een TorteltuinkindDe eerste stappen voor de bouw van de hut zijn al gezet. Afgelopen voorjaar hebben bezoekers van de Torteltuin hun ideale boomhut geschetst. Torteltuinbestuurslid Janneke Kramers: "Jonge bezoekers mochten in een tekenwedstrijd hun mooiste boomhut vormgeven. Dat leverde een heleboel mooie ontwerpen op. De winnaars van de wedstrijd mogen tijdens het Zomerfeest van 23 juni met de boomhutbouwer gaan werken aan het ontwerp. Ze gaan dan kijken naar de plek waar de hut moet komen en overleggen over de speelmogelijkheden die de hut moet krijgen. Ik hoop op veel
avontuurlijke dingen, met touwen, laddertjes en een glijbaan."

De hut komt ook echt op boomhoogte, tussen de bomen aan de rand van de speeltuin. Janneke: "De boomhut is bedoeld voor de oudere kinderen. In de hut kunnen ze dan wat meer uit het zicht van de kleintjes én van volwassenen aan de slag. Dat kan nu niet zo goed in de Torteltuin."

Op 1 september wordt tijdens het Huttenfeest het definitieve ontwerp van boomhutbouwer Tjerk Oomen bekend gemaakt. Dan is de komst van de hut overigens nog niet zeker. Janneke: "Het Oranjefonds heeft ons met een startsubsidie op weg geholpen, maar er is nog veel geld nodig. We gaan fondsen werven en ook de gemeente kan bijdragen, maar we gaan vooral ondernemers uit de omgeving vragen om bijdragen in geld of diensten. En we hebben gemerkt dat veel van onze abonnementshouders ook graag willen meehelpen." NVDH

Lees meer over: Kinderen Torteltuin

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 4, juni

Wat doen die buizen hier?
lees artikel

Voetbal
lees artikel

Al 46 jaar stomen onder de molen
lees artikel

Wonen in een kerk
lees artikel

Scheiden, hoe doe je dat?
lees artikel

Van poepveldje naar parkje
lees artikel

Philomeen
lees artikel

Torenkamertje voor Torteltuin
lees artikel

Votulastladder
lees artikel