Votulastkrant logo

Supermarkt uit nostalgie

Op de deur van het immer gesloten lijkend zaakje 't Hofje Klokkenreparatie aan de Samuel van Houtenstraat, hangt een bordje 'geopend'. Het is er donker als altijd. Ernaast Spa Bali: een afgeplakte etalage met wuivende palmen. Er lijkt geen spa te bekennen. Maar met de komst van nieuwe huurders in de straat, lijkt leegstand in elk geval verleden tijd.

Alleen nummer tien wacht nu nog op een huurder. Maar toch…twee kapperszaakjes, een fysiotherapeut en psychotherapeut/acupuncturist: de Samuel van Houtenstraat oogt nog niet echt bruisend. Johan van Hout, al enige decennia eigenaar van de Extra Markt in de straat, is met de noorderzon vertrokken. Verhuurder Mitros laat weten dat Johan van Hout zelf de huur heeft opgezegd, en zich nu bezighoudt met de bezorging van supermarktartikelen aan kinderdagverblijven en ouderencentra. Wel is er sinds kort een andere supermarkt in het pand gevestigd: De Orange Supermarkt.

Bedrijvigheid
Bedrijvigheid



nostalgie
Eigenaar Abkader Chrifi kent de supermarkt van Van Hout nog van heel, heel lang geleden. Toen hij als 11-jarig jochie, drieënveertig jaar geleden, uit zijn klaslokaal van de toenmalige Leeuwenschool erop uitkeek. Dan droomde hij over de chips en snoep die hij er na schooltijd zou gaan kopen. Net in Nederland was hij, en zat in de vijfde klas. De school stond op de plek waar nu het buurtcentrum staat. "Ik ben dan ook een supermarkt begonnen vanuit een nostalgische gedachte," vertelt Chifri. Toen hij via via hoorde dat het pand van de supermarkt leeg stond, besloot hij er weer een supermarkt te vestigen. "Naast nostalgie, speelt ook het creëren van werkgelegenheid hier in de wijk een rol. Eigenlijk heb ik niet zo veel met het leiden van een supermarkt. Mijn broer is de bedrijfsleider."

empowerment
Chifris eigenlijke zaak komt naast de supermarkt. Half juni opent hij hier zijn empowermentbureau Le-Succès Avenue (www.le-succes.nl). Chifri is al ruim zes jaar eigenaar van Le-Succès Avenue en vertelt gepassioneerd over zijn drijfveren. Hij schreef er drie boeken over. Zijn bureau verzorgt trainingen, met name
binnen sociale organisaties. Doel is mensen hun volledige potentie en kracht te laten benutten. Zo gaf het bureau bijvoorbeeld trainingen aan ruim zeshonderd politiemensen. "Met een kantoor midden in de wijk kunnen organisaties makkelijk binnenstappen met vragen." De supermarkt en het bureau hebben verder niks met elkaar te maken: de supermarkt is uit nostalgie ontstaan, het bureau uit passie om empowerment in de wijk te brengen. En zo wordt de Samuel Van Houtenstraat misschien toch weer een straat waar van alles te doen is. Alle bedrijfspanden aan de Samuel van Houtenstraat zijn van Mitros. De nieuw afgesloten contracten lopen maximaal tien jaar, daarna worden ze herzien. Nieuwe huurders moeten een ondernemingsplan voorleggen: Mitros kijkt vooraf of het een bedrijf een toevoeging is voor de wijk. FK

Lees meer over: Staatsliedenbuurt

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 4, juli, augustus & september

Welzijnswerk op de schop; Cumulus stopt
lees artikel

Kinderen in de Griftparkboom
lees artikel

De Staatslieden Art Community
lees artikel

Een goed gesprek en gezelligheid
lees artikel

Supermarkt uit nostalgie
lees artikel

Fijn plekje voor mens en pad
lees artikel

Stampen als beren, sluipen als muisjes
lees artikel

Four wheel Delftsblauw
lees artikel