Votulastkrant logo

Stieltjesstraat en Dopplerhof opgeleukt met vogels

Jennie Duif en Karin de Kok zijn buurvrouwen van elkaar. Ze wonen in de Stieltjesstraat, een straat die samen met de Dopplerhof een vrij nieuwe buurt vormt tussen de Vogelenbuurt en het Griftpark. Het is een gemêleerde wijk met woningen en appartementen van woningcorporatie Bo-Ex. Jennie en Karin wonen er met plezier maar misten wat aan de buurt.

Dopplerhof, nu nog kaal...
Dopplerhof, nu nog kaal...

"Een paar jaar geleden kwamen we er achter dat we ons allebei ergerden aan al dat 'beton' hier," zegt Karin. "Zonder een concreet doel begonnen we in 2012 hier aan de keukentafel plannen te verzinnen om de buurt aantrekkelijker te maken." Jennie vult aan: "Bij de jaarlijkse rondgang van de woningcorporatie opperde ik of we niet iets konden doen aan de wijk, het levendiger maken. We kwamen op het idee een grote schildering te maken op de kale zijkanten van de woningen hier. Dat plan hebben we ingediend. Het werd eerst afgewezen omdat ze een schildering direct op de muur niet zagen zitten; te veel onderhoud. Toen heeft een commissie onder leiding van Hans Spekman een alternatief bedacht. Het idee was om platen aan de muur te maken met daarop de schildering. Toen is ook het idee ontstaan om er ook beplanting, Gouden Regen, omheen te laten groeien."

griftpark dichterbij halen
En zo worden op de zes blinde muren de komende maanden beschilderde panelen geplaatst met afbeeldingen van vogels. Kunstenares Nina Valkhof gaat in een loods van Bo-Ex met het project aan de slag. "Het idee om voor afbeeldingen van vogels te kiezen is deels gebaseerd op het idee het Griftpark meer deze kant op te laten komen," aldus Karin.

meer groen
"Naast deze schilderingen hebben we ook een plan ingediend bij de gemeente om meer groen in de wijk te krijgen, zoals op het plein hiervoor." Al snel bleek dat bijna iedereen hierover enthousiast was. Veel bewoners hebben aangegeven dat ze wel een muurtuintje willen. Deze worden door de gemeente aangelegd en door de bewoners zelf onderhouden. "Op het plein zelf komen er in de bestrating meer openingen die beplant worden," zegt Karin.

knalfuif
"Het is uiteindelijk een enorm project geworden," zegt Jennie. "Zo zaten we vorige week aan tafel met mensen van Bo-Ex, het hoveniersbedrijf, de kunstenares die de schilderingen gaat maken en de mensen van de gemeente die hier aan meewerken, in totaal wel vijftien mensen." Het project gaat opgeleverd worden met een knalfuif. De datum is nog onbekend, maar ook hiervoor hebben de dames grote plannen. Wordt vervolgd. HJB

Lees meer over: Inspraak Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 2, maart 2014

'Hallo' tegen inbraken
lees artikel

Speelplek Check: Majoor Bosshardtplantsoen
lees artikel

Komt voor de bakker
lees artikel

Beschermde wijkgenoten
lees artikel

Het Ketelhuis
lees artikel

Stieltjesstraat en Dopplerhof opgeleukt met vogels
lees artikel

Behoud van Buurland
lees artikel

Biggen in de Griftsteede
lees artikel