Votulastkrant logo

Stampen als beren, sluipen als muisjes

Is het een nieuwe hype, of een dringende noodzaak? Bewegen met je peuter of kleuter is helemaal in en je kan er op meerdere plaatsen in de wijk voor terecht. De Votulastkrant gaat op onderzoek uit. Samen met haar bijna driejarige dochter Fiene bezoekt redactielid Marieke een aantal lessen.

Aan enthousiasme geen gebrek bij onze jonge verslaggever. Als ik haar vertel dat we naar dans- of gymles gaan begint ze enthousiast rondjes te rennen. Eenmaal op de les aangekomen blijkt ze het toch wel spannend te vinden. In de Griftsteede worden we verwelkomd door danslerares Roos. Elke
zaterdagochtend geeft ze hier dansles voor kinderen van twee tot vijf jaar. Een vast clubje komt elke week. Maar iedereen kan binnenlopen en meedoen.
[kop[fantasie
"Wat ik wil is dansles geven waar iedereen mee mag en kan doen. In de lessen bewegen en dansen we natuurlijk veel, maar ik wil vooral de fantasie prikkelen," vertelt Roos. En dat doen we ook. Tijdens de les koken we soep, gaan we met de trein op vakantie, we doen beren en muisjes na en op het eind vertelt Roos een verhaal.

peutergym
Voor de meer sportieveren is er peutergym. Silvia, oprichtster van de Aapjeskooi is gymlerares op basisschool de Fakkel. "Het viel me op dat er bijna geen gymles gegeven werd voor kinderen jonger dan vier jaar. De lessen waren vaak in het weekend en met een wachtlijst. Aan de andere kant
wist ik dat gymzalen vaak leeg staan. En zo ontstond de Aapjeskooi. Op verschillende locaties in de stad geven we gymles en dansles voor dreumesen, peuters en kleuters. Je kunt je opgeven voor een serie van lessen."

hindernisbaan
Reuze benieuwd stappen we op een vrijdagochtend de gymzaal binnen bij basisschool de Koekoek. Er staat een heuse hindernisbaan klaar en de meeste kindjes beginnen meteen te spelen. Gymlerares Jolijn begint met een dansje om warm te worden en legt daarna uit hoe je de hindernisbaan en andere onderdelen kunt doen. De muziek gaat aan en al snel springen de kindjes door hoepels, kruipen ze door tunnels, slalommen langs pionnen, stappen over blokjes en zwaaien in de ringen. Na een tijdje beginnen ze zo hun eigen activiteiten te bedenken. Want met de blokjes kun je ook een mooie toren maken. En de pionnen staan mooier in de andere hoek. Dat is allemaal niet erg en iedereen vermaakt zich opperbest.

flinke work-out
Of het nu een hype is of niet, het was erg leuk om mee te doen. Weken na de lessen hebben we thuis nog rondgestampt als beren, geslopen als muisjes en treintje gereden. Bij Fiene is het zeker blijven hangen. Naast de bovenstaande cursussen is er nog meer aanbod en voor iedereen wat wils, ook voor mensen met een wat kleinere beurs. En ouders mogen vaak meedoen, dus het is ook voor jezelf een flinke work-out.

Wil je ook dansles of gymles volgen met je peuter? MT

Lees meer over: Kinderen

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 4, juli, augustus & september

Welzijnswerk op de schop; Cumulus stopt
lees artikel

Kinderen in de Griftparkboom
lees artikel

De Staatslieden Art Community
lees artikel

Een goed gesprek en gezelligheid
lees artikel

Supermarkt uit nostalgie
lees artikel

Fijn plekje voor mens en pad
lees artikel

Stampen als beren, sluipen als muisjes
lees artikel

Four wheel Delftsblauw
lees artikel