Votulastkrant logo

Spelletjesavond met pizza voor studenten

Zaterdagavond in Buurtcentrum de Leeuw: We treffen internationale student Evan aan vlak voor de start van de studentenavond die hij organiseert. Hij laat een vrolijke flyer zien waarop een pizzapunt, zonnebril, kaarten en cola, waarmee hij jongeren uitnodigt aan te sluiten voor een gezellige spelletjesavond.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

Evan (23) woont aan de Willem Dreeslaan in een huis vol internationale studenten en is gek op fietsen. Hij komt uit San Diego en heeft de coronatijd gebruikt om Nederlands te leren via een online platform. Via Discord, een online platform voor liefhebbers van spelletjes zoals Minecraft, heeft hij Koen uit de Alblasserwaard leren kennen die hem vertelde dat er in Nederland veel gefietst wordt, en dat Utrecht een leuke studentenstad is. Evan kwam hier eerst voor een vakantie, maar studeert inmiddels Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Met een oude racefiets gaat hij overal naar toe. Om mensen te leren kennen is hij een hardloopgroep gestart en organiseert hij nu deze studentenavond met spelletjes in De Leeuw.

Vrienden maken
Evan: “Ik organiseer deze avonden omdat ik studenten en andere jongeren wil leren kennen, hier vrienden wil maken. We hebben met elkaar afgesproken dat we het vooral gezellig willen hebben. Het maakt niet uit welke spelletjes we spelen. Je kunt een spelletje dat je graag speelt meenemen, maar dat hoeft niet.

Gezelligheid
“We richten ons op studenten maar iedereen mag meedoen. Studenten die met hun studie gestopt zijn en werken zijn ook welkom. Je mag iemand meenemen en ouderen kunnen ook aansluiten. Het gaat ons om de gezelligheid. Daarvoor komen mensen hier terug. Iedereen neemt iets mee, een spelletje, snack, cola…We maken een Spotifylist waar iedereen muziek aan toe kan voegen. We spelen spelletjes en praten over van alles en nog wat. De spelregels bepalen we met elkaar.” Deze avond wordt Uno en Boonanza gespeeld, een spel dat Ruben heeft meegenomen. Hij werkt als orderpicker bij een tuincentrum en is er vanavond voor de tweede keer bij. De pizza’s worden bezorgd, de cola gaat rond, er wordt gespeeld, gewonnen en verloren…. Het gesprek gaat over studies, stages, werk, verschil in culturen, muziek…. en er wordt zelfs gezongen.

Toekomst
Evan: “Het zou leuk zijn als er meer mensen gaan meedoen, dat de groep groeit. Ik voel me hier thuis, verbonden met de mensen, de taal en cultuur. Jullie zijn heel direct, je weet hier wat iemand denkt, hoeft er niet naar te raden en jullie gaan beter om met meningsverschillen. Daar is meer ruimte voor.”

Zin om mee te doen? Elke eerste zaterdag van de maand in Buurtcentrum de Leeuw. De eerstvolgende avonden zijn op zaterdag 6 april en 4 mei om 19.00 uur. (App: 06 1358 7171) WdB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 2, April

Griftpark bijna jarig: vier je mee?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Miss Senior Pride uit de Vogelenbuurt
lees artikel

Frisse start voor de Torteltuin
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Spelletjesavond met pizza voor studenten
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel