Votulastkrant logo

Sloop en nieuwbouw Troelstralaan op de tocht

Mitros mag de flats aan de Troelstralaan niet slopen als de woningbouw-vereniging er geen nieuwe woningen voor terugzet. Dit heeft de gemeenteraad afgelopen zomer aangegeven in reactie op het nieuws dat Mitros sommige renovatieprojecten tot één fase wil beperken: de sloop van het gebouw.


In juli maakte Mitros bekend dat het de flats op de Troelstralaan wel wil gaan slopen, maar dat de woningbouwvereniging niet meer in staat is om daar nieuwe woningen neer te zetten. Mitros zegt dat het door de financiële crisis en de bijdrage die de vereniging moet leveren aan collega-woningbouwvereningingen zoals Vestia, niet haalbaar is om alle geplande nieuwbouwprojecten uit te voeren. De sloop zou zorgen voor een gat in de bebouwing van de Troelstralaan.

absurde wachtlijsten
"Onaanvaardbaar," vindt Pepijn Zwanenburg, raadslid voor GroenLinks, de keuze die Mitros maakt. "Slopen en er niets voor in de plaats zetten? Gezien de wachtlijsten die er zijn voor huurwoningen is dat absurd. Mitros heeft de plicht het woningbestand op peil te houden en daar helpt dit echt niet bij. Vandaar dat drie partijen meteen vragen in de raad hebben gesteld over de aankondiging van Mitros."

de raad is tegen
De raad bleek het vrijwel unaniem onwenselijk te vinden als de woningbouwvereniging de sloop doorzet en zo het woningbestand vermindert. De leden vinden dat er niet onnodig gesloopt mag gaan worden en dat Mitros alternatieven moet bedenken. Zwanenburg: "Mitros moet de woningen gewoon laten staan en gewoon blijven verhuren. Desnoods doen ze dat op basis van zelfbeheer door de bewoners. Dan is de coöperatie vast nog voordelig uit ook."

wettelijke bezwaren
Een woordvoerder van Mitros gaf aan dat er door verhuur nieuwe problemen ontstaan. "De woningen voldoen echt niet aan de eisen van deze tijd. Renovatie is duur en helpt ons niet verder. En de woningen tijdelijk verhuren wordt heel moeilijk. De bewoners zitten er nu al op een tijdelijk contract. Verlenging daarvan stuit op wettelijke bezwaren."

en wat vinden de bewoners?
De bewoners van de flat reageren gelaten op het nieuws. "We wisten dat het ging om een tijdelijk appartement," zegt een bewoner die niet met zijn naam in de krant wil. "En daar verandert dit niets aan. Het is wel gek dat er niets voor terugkomt. Wordt het hier dan een poepveldje? De woningen zijn niet goed, maar ik vind het wel heel relaxed wonen hier. Je kan nog eens een gaatje boren in je muur. En we hadden laatst een heel gaaf buurtfeest,'' vult zijn vriendin aan.

pocketparkje
Pepijn Zwanenburg wil dat Mitros komt met een alternatief plan. "Laat ze een constructie maken die lijkt op het concept van de vroegere plankwoningen. Dan kan de flat bewoond blijven en zijn de woningen ook bereikbaar voor andere bewoners dan studenten alleen. Maar goed; ook bewoning door studenten is beter dan wat de wens zal zijn van de eigenaren van de nieuwe woningen in de buurt: er een pocketparkje van maken.'' NVDH

Lees meer over: Talmalaan Staatsliedenbuurt

Reacties

aan votulastkrant bezoekers van de webstie

utrecht donerdag 11 okt 2012

geachte bezoekers
wat vindt u van Sloop en nieuwbouw Troelstralaan
geeft u mening
op email tomfannynanlohy@gmail.com
om u verhaal te vwetellen
met veel hatrelijke groet
tom
door tom op donderdag 11 oktober 2012 om 21:15

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 5, september oktober 2012

Sloop en nieuwbouw Troelstralaan op de tocht
lees artikel

KORFBAL
lees artikel

Geschiedenis schrijven
lees artikel

Wereldberoemd in eigen buurt: James Votulast Orchestra
lees artikel

Doe het zelf!
lees artikel

Kook eens voor je buren
lees artikel

Henny krijgt een metamorfose
lees artikel

Ondernemen aan het Van Noortplein
lees artikel