Votulastkrant logo

Rubriek: Wijk als werkterrein

Postbezorger Bas Sijstra

Dag in dag uit op straat in Votulast: dan leer je de buurt wel kennen. Wat maken ze mee, de mensen die werken op de straten in onze wijk?

Postbezorger Bas Sijstra bezorgt al meer dan tien jaar brieven en pakjes in Votulast. "Vroeger kreeg ieder huis post," vertelt hij, "maar het wordt minder. Nu sla ik wel eens tien huizen achter elkaar over." Afgelopen november was Bas plotseling heel even beroemd toen hij de ijskoude Keizersgracht in dook om een tas met post te redden. Maar meestal verlopen zijn rondes veel rustiger. "Het is leuk om op straat steeds dezelfde mensen tegen te komen, ze gedag te zeggen en praatjes te maken. Soms kom ik ook ouders tegen van kinderen die met mijn kinderen op de Dr. Bosschool hebben gezeten. Dan praten we even bij."
Nat pak
In november stond Bas op een foto op de website dumpert.nl: tot zijn middel in het water. Inmiddels is de foto al 90.000 keer bekeken. Wat was er gebeurd? "Het was een beetje een idioot gebeuren," vertelt Bas. "Ik liep op de Keizersgracht. Die straat loopt schuin af, en er is een trappetje, en daar liet ik mijn wagentje met drie tassen post staan. Toen ik me omdraaide en wegliep, hoorde ik een gil. Ik rende terug, en zag mijn kar op de onderste treden liggen en één van de tassen in het water. Die dreef langzaam richting Vecht..." Een penibele situatie, en Bas dacht maar één ding: "Die tas die moet eruit!"

Met een staartje
Bas twijfelde niet en stapte in het ijskoude water. Hij werd weer op de kant geholpen door stratenmakers die er aan het werk waren. Zij hebben waarschijnlijk ook die foto gemaakt, maar dat wist Bas toen nog niet. "Ik baalde als een stekker en ben met mijn natte pak naar huis gelopen voor een warme douche." Toen Bas uit de douche stapte, belde zijn teamleider: zij had de foto op internet al gezien. PostNL heeft Bas voor zijn heldhaftige sprong bedankt met een bloemetje en misschien komt het voorval wel terug in de nieuwe commercial van PostNL; Bas is in ieder geval wel bij de opnames geweest..."De nasleep was leuk, maar ik doe het geen tweede keer," belooft Bas. "Het water stinkt en het is echt heel koud!" MM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 1, februari

Oehoe in het Griftpark
lees artikel

St. Josephkerk gaat sluiten
lees artikel

Postbezorger Bas Sijstra
lees artikel

Niemand hoort op straat
lees artikel

Voormalige penitentiaire inrichting Wolvenplein
lees artikel

Lief en leed delen bij Wing Fung
lees artikel

Eten over? zet het in de kast!
lees artikel

Dagdromen en Idealen
lees artikel

De molen aan de Adelaarstraat
lees artikel