Votulastkrant logo

Nieuwe horeca in de wijk

Lekker eten buiten de deur? Daarvoor hoef je de wijk niet uit. De afgelopen maanden hebben we er diverse nieuwe horecazaken bij gekregen. We nemen bij een aantal een kijkje in de keuken.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


Brasserie Noort
In juni opende Brasserie Noort aan het Willem van Noortplein, op de plek waar eerst Café Willem zat. “Wij zijn een echte brasserie,” vertelt Roy van den Brink, kok en samen met Jonna de Regt eigenaar. “We bieden een maandelijks wisselend, seizoengericht menu, van vegan tot vis of vlees. Voor ieder wat wils. Met ons aanbod zitten we precies tussen een restaurant en een eetcafé in. Dat was er nog niet in Tuinwijk.” Op vrijdagavond verandert de brasserie in ‘Café Noort’. Dan gaat de muziek harder en beleef je er een gezellig avondje uit. Maar ook overdag kan je terecht in de knus ingerichte zaak. “Neem gerust je laptop mee en kom hier werken onder het genot van lekkere koffie.”

Willem van Noortstraat 186, open: woensdag t/m zondag van 09:30 tot 22:30

Flour X Loaf
Zuurdesembakkerij Loaf, op de Samuel van Houten- straat, was al een begrip in de wijk. Maar met het in mei geopende FLOUR x Loaf – een samenwerking tussen eigenaressen Merel Godelieve (FLOUR) en Sanne Rooimans (Loaf) – kan niemand meer om de ambachtelijke lekkernijen heen: van verse kaneelbroodjes, croissants, koekjes, tot cakes en cruffins (combinatie tussen croissant en muffin). “We willen een verzamelpunt zijn voor mensen in de wijk en de ondernemers in het kantoorpand van Hooghiemstra, waar ze samen in het zonnetje voor onze bakkerij kunnen genieten van een kopje koffie, een heerlijk gebakje of een warme focaccia.” Vanaf september kun je hier ook terecht voor lunch. Dan starten ze met kleine gerechten zoals brood en tosti’s.

Hooghiemstraplein 51B, open woensdag t/m zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur

Trattoria Polpette
Sinds augustus is in het hoekpand Gruttersdijk/Ade- laarstraat, waar voorheen Juuls Hummus zat, Trattoria Polpette gevestigd. Het restaurant is vernoemd naar het traditionele Italiaanse gerecht: gehaktballetjes in tomatensaus. Polpette betekent letterlijk ‘gehaktballetjes’. Eigenaresse Morena stond als klein meisje al tijdens het koken naast haar Italiaanse moeder op een krukje aan het aanrecht. Hier is haar passie voor koken ontstaan. Haar ultieme droom was altijd om zelf een Italiaans restaurant te beginnen. Na jarenlange ervaring in de horeca is deze droom nu uitgekomen. “We hebben al veel enthousiaste buurtbewoners mogen ontvangen uit deze prachtige wijk en hopen dat er nog vele volgen. Wees welkom en ervaar bij ons een vleugje van het culinaire Italiaanse leven!’’

Gruttersdijk 42, open: woensdag t/m zondag van 11:00 tot 22:00 uur JaH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 5, September

Ouder worden doe je samen!
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Slavernij herdenken in het Griftpark
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Nieuwe horeca in de wijk
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel