Votulastkrant logo

Rubriek: Wijkverhalen

Lief en leed delen bij Wing Fung

Aan het begin van het nieuwe jaar stap ik binnen bij cafetaria en Chinees afhaalcentrum 'Wing Fung', tegenover de molen. Ik heb een afspraak met meneer Chen. Zijn vrouw, mevrouw Zhou, ontvangt mij gastvrij met thee. Ook Alice, hun dochter schuift aan. "We hadden voor 2004 een snackbar in Buiten Wittevrouwen," vertelt meneer Chen. "Maar dit pand op de kruising van de Adelaarstraat en de Hopakker is een betere locatie en de buurt is gezelliger." De vorige eigenaar, een Kantonees, gaf het pand de naam 'Wing Fung' wat 'Goede Oogst' betekent. Die naam hield het echtpaar in ere.Meneer Chen groeide op in Wenzhou, een grote havenstad gelegen aan de Oost-Chinese Zee. Hij werkte er als onderwijzer. In de jaren 90 emigreerde hij naar Nederland. Zijn vrouw kwam tien jaar eerder. "Zeker in die tijd was het verschil tussen rijk en arm heel groot in China en er waren geen sociale voorzieningen, zoals in Nederland. Maar hier was het aanvankelijk ook heel moeilijk," aldus mevrouw Zhou.

TROUWE KLANTEN
Inmiddels heeft meneer Chen een goedlopende zaak. Door hard te werken, ziet hij een toename in het aantal klanten. Het geheim: "Klanten zeggen dat ze graag terug komen omdat we vriendelijk zijn en gemakkelijk een praatje maken. En uiteraard vinden ze onze (Chinese) gerechten lekker!" Trouwe klanten blijken lief en leed te delen terwijl ze wachten op hun 'patat met' of 'babi pangang'. Alice: "En wij leven met ze mee. We geven ze bijvoorbeeld bloemen als we horen dat er een baby is geboren of sturen een kaart als iemand ziek is."

ROMANTIEK
"Ja, we maken van alles mee in onze zaak," vult meneer Chen aan. "Een aantal jaar geleden kwamen een man en een vrouw apart van elkaar een bestelling doen. Zij had interesse in hem, maar durfde geen initiatief te nemen. De volgende dag kwam ze terug en liet haar telefoonnummer voor hem achter. De man was een trouwe klant van ons en toen hij de eerstvolgende keer weer in de zaak was, gaf ik hem haar telefoonnummer. Hoe het verder is gegaan weet ik niet, maar ik weet wel dat ze samenwonen en een zoon en dochter hebben!" vertelt meneer Chen glimlachend.

TOEKOMST
Meneer Chen heeft zijn dochter gevraagd of zij de zaak in de toekomst wil overnemen. Maar Alice heeft andere plannen. Ze wil graag iets met haar Chinese achtergrond doen, maar weet nog niet precies wat. Haar vader hoopt dat ze van gedachten zal veranderen. Voorlopig blijft het bij af en toe bijspringen. Het echtpaar hoopt in goede gezondheid te blijven en nog lang met veel plezier te kunnen werken. "We houden van ons werk en onze klanten!" Ik neem afscheid en wens ze 'Wing Fung'. SAM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 1, februari

Oehoe in het Griftpark
lees artikel

St. Josephkerk gaat sluiten
lees artikel

Postbezorger Bas Sijstra
lees artikel

Niemand hoort op straat
lees artikel

Voormalige penitentiaire inrichting Wolvenplein
lees artikel

Lief en leed delen bij Wing Fung
lees artikel

Eten over? zet het in de kast!
lees artikel

Dagdromen en Idealen
lees artikel

De molen aan de Adelaarstraat
lees artikel