Votulastkrant logo

Lente in Griftsteede

Het is druk bij het 'kuikens knuffelen' in de hal van Griftsteede. Op de banken zitten kinderen te wachten totdat ze een kuikentje op schoot krijgen. Er zijn kleine donsballetjes van een week oud: de kuikens van de krielkippen. De kuikens van de legkippen zijn een stuk groter. Die zijn alweer twee weken oud en hebben al echte veren aan hun vleugels. De kinderen vinden het spannend; zo'n klein piepend beestje vasthouden.


Heel voorzichtig probeert een peuter een kuikentje een kusje te geven. De kippen hebben dus al kuikens. Op de pauwen is het nog even wachten. Meneer pauw loopt al flink te pronken met zijn mooie staartveren, maar mevrouw pauw heeft nog geen zin in een nestje. "Het is ook pas april," vertelt dierverzorgster Carla. "Door het mooie weer denken we dat het allang lente is, maar we hebben nog even."

In de nestkast die aan Grifsteede hangt wordt druk aan een nest gebouwd door een stel mezen. In de hal staat een televisie waarop je kunt zien wat er allemaal gebeurt in de kast, want het wordt allemaal opgenomen door een cameraatje! In de grote dierenstal zijn het Drentse heideschaap Sien en blesschaap Bles al moeder geworden. Sien kreeg een mooi gevlekt lammetje en Bles kreeg een tweeling.

Moeders en kinderen houden nog even rust, de familie is door het raam van de stal te bekijken. Bij de geiten worden ook jonkies verwacht. Genoeg te knuffelen dus de komende weken in Griftsteede! MV

Lees meer over: Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 3, Mei 2012

Een station in het Griftpark
lees artikel

Atletiek
lees artikel

40 Jaar Café Fokus
lees artikel

Pluk de stad
lees artikel

De ogen en oren van de buurt
lees artikel

Huisconcert in Tuinwijk
lees artikel

Votulast verandert: David van Tongeren
lees artikel

Lente in Griftsteede
lees artikel