Votulastkrant logo

Even Buurten

Kinderen in de Griftparkboom

Beter een goede buur dan een verre vriend? De Votulastkrant gaat dit jaar eens onderzoeken of dat aloude spreekwoord klopt! Deze keer: spelende kinderen op het veldje.


Of het nou mooi weer is of niet: bord leeg, schoenen aan, "Mamma, ik ben op het veldje!" Bijna elke avond, als het maar een beetje lekker weer is, zijn ze wel op 'het veldje' te vinden: de zussen Charlie (13), Loes (11) en de zussen Vera (13), Marlijne (10) en Dorit (8) en hun vriendinnen Dana (11) en Janneke (13).

altijd buiten
Ik tref hen aan op een dag waarop het regent, maar dat weerhoudt ze niet van een spelletje op het veld. "We gaan altijd naar buiten. Het is gewoon leuk om met je vriendinnen op te trekken," vertelt Loes. "We halen elkaar één voor één op, de hele Van Swindenstraat af." Met mooi weer komen er ook andere kinderen uit de buurt die mee willen spelen.

buskruit en kletsen
Samen doen ze verschillende spellen, zoals kat en muis of buskruit. "We doen elke keer wat anders," zegt Dana. "Gewoon waar we zin in hebben. Soms willen we alleen maar kletsen." Ook verzinnen ze zelf spellen, zoals een spel waarbij iedereen z'n ogen dicht moet doen en vervolgens een bal overgegooid moet worden. Door te roepen zorg je dat de anderen weten waar je bent, dat ze niet tegen je aanlopen en dat ze de bal op je kunnen proberen te richten. De grap is dat je wanneer je wilt je ogen open mag doen om de 'blinden' dwars te zitten of bang te maken. Als iedereen z'n ogen open heeft, beginnen ze gewoon weer opnieuw.

vallende bloemblaadjes
"We hebben eigenlijk twee vaste plekken," zegt Loes: "Het veldje naast het Griftpark en het parkje op het einde van de Van Swindenstraat." In dit parkje staan twee bomen, waar je makkelijk in kan klimmen. Dat doen de meiden dan ook regelmatig. "Toen de boom in bloei stond, werden we er steeds
uitgestuurd door een buurvrouw tegenover, omdat de bloemblaadjes er door ons uitvielen." Maar nog steeds is deze boom een heuse chillplek voor de vriendinnen. MM

Lees meer over: Kinderen Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 4, juli, augustus & september

Welzijnswerk op de schop; Cumulus stopt
lees artikel

Kinderen in de Griftparkboom
lees artikel

De Staatslieden Art Community
lees artikel

Een goed gesprek en gezelligheid
lees artikel

Supermarkt uit nostalgie
lees artikel

Fijn plekje voor mens en pad
lees artikel

Stampen als beren, sluipen als muisjes
lees artikel

Four wheel Delftsblauw
lees artikel