Votulastkrant logo

Rubriek: Wijkkunsten

Illustratrice/ grafisch ontwerpster Christine Thau

Hoe creatief is Votulast? Op zoek naar kunstenaars blijken er veel in Votulast te wonen en werken. In de zesde en laatste aflevering van deze rubriek: illustratrice/grafisch ontwerpster Christine Thau, van o.a. Olifantje Appelmoes uit Sesamstraat.

Christine woont met man Patrick en dochters Mien (3,5) en Lenna (6 maanden) aan de Hopakker, waar ze ook werkt onder de naam Légumes Internationales. Ze maakt illustraties voor schoolboeken, (kinder-) boeken, kindertijdschriften en ontwerpt onder andere geboortekaartjes. Ook maakt ze illustraties voor Sesamstraat: Olifantje Appelmoes. Het meest trots is ze op het boek dat ze zelf schreef, illustreerde en uitgaf: 'De Koelkast - of het ware verhaal van een Knikkepeen'. "Lekker heel veel gekke karaktertjes en verhalen bedenken en tekenen, heerlijk. Maar... illustreren voor Sesamstraat is natuurlijk ook fantastisch. Het is gewoon tof als je tekeningen op televisie komen."

Christine en Lenna
Christine en Lennaolifantje appelmoes
Hoe is ze bij Sesamstraat terecht gekomen? "Ik heb gewoon met mijn portfolio gesolliciteerd en ik heb de opdracht uiteindelijk gekregen. Toen mocht ik tekeningen maken bij een versje. Ja, ik ben natuurlijk wel blij dat ik gekozen ben, er zijn heel veel illustratoren die dit graag zouden willen doen! Ik heb nu dat karaktertje: als er een nieuw verhaaltje is van Olifantje Appelmoes maak ik daar de tekeningen weer voor. Dat is wel erg fijn."

gestolen uurtjes
Hoe combineert ze het moederschap met het kunstenaarschap? "Ik werk 's nachts tot ongeveer één uur en slaap overdag als de kinderen slapen. Vermoeiend, maar te doen. Straks gaat Lenna samen met Mien twee dagen naar de gastouder en kan ik ook weer opdrachten aannemen met strakkere deadlines. Dat is nu niet fijn, ik werk toch in gestolen uurtjes. Ik ben blij dat ik opdrachten kon blijven doen, ook in de eerste maanden na de bevalling van Lenna. Het is fijn om even weer wat voor jezelf te doen. Ik was blij toen er voor het eerst weer een opdracht klaarlag waar ik mee aan de slag kon. Ja, ik móet echt tekenen, ik word ongelukkig als ik even niet teken. Dat heb ik al mijn hele leven. Ik ben van huis uit grafisch ontwerper en heb een tijdje bij een studio gewerkt waar ik voornamelijk aan de computer zat. Dat was niet goed voor mij, het werkte niet. Ik moet een pen vast kunnen houden, dan pas voel ik me fijn."

muurschildering adelaarhof
Hoewel ze met een Nederlander getrouwd is, bracht niet de liefde, maar werk de van oorsprong Duitse Christine naar Nederland. Ze liep dertien jaar geleden stage bij twee Nederlandse ontwerpstudio's en besloot hier te blijven. "Nederland leek me veel relaxter. De mensen zijn opener dan in Duitsland. Ook qua ontwerp vond ik hier alles leuker en vrolijker dan in Duitsland, erg
hè!" Haar man Patrick werkt op een reclamestudio en tekent zelf ook graag en goed. Handig als ze er even niet uitkomt met een tekening, dan kan Patrick haar helpen met het schetsen. Ze maakten trouwens beiden een ontwerp voor een muurschildering in de Adelaarhof, waar het definitieve ontwerp - wegens gelijke populariteit - een combinatie van beider ontwerpen zal worden.
www.legumesinternationales.com FK

Lees meer over: Kinderen Vogelenbuurt

Reacties

ik reageer met verbasing. Ik had jullie ooit getipt over kunstenaars in de wijk(straat) een ervan is Gea van Eyck van Musschenbroek straat 16, prachtige dingen maakt ze. daarvoor had ik jullie getipt. Ik heb haar helaas niet in jullie krant gezien terwijl ik jullie daarvoor juist getipt heb. Hoer kan DAT??
Corry bevriend kunstenaar.
door corry jonkman op maandag 23 december 2013 om 09:10

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 6, december januari

Oproep
lees artikel

Verkeersknelpunt? Verkeersmeldpunt!
lees artikel

Even Buurten in de Premierflat
lees artikel

Van klassieke Mercedes tot zonnepanelen
lees artikel

Illustratrice/ grafisch ontwerpster Christine Thau
lees artikel

Servaas naar Noorderlicht
lees artikel

Van verdomhoekje naar parel langs de Vecht
lees artikel

De geur van speculaas
lees artikel

Brandweerauto Fred
lees artikel

Votulastladder
lees artikel