Votulastkrant logo

Ik vertrek....naar Italië!

Eind 2020 begint het te kriebelen bij Nienke (44) en Reijer (45). Sinds hun eerste ontmoeting in de keuken van Karel V, bestaat er altijd die ene gezamenlijke droom: mensen ontvangen in een eigen horecagelegenheid. De pandemie doet ze beseffen: Waarom wachten en niet zelf de regie in handen nemen? Dit leidt ertoe dat ze, samen met hun kinderen Timo (12), Samijn (9) en Duuk (4), eind vorig jaar de deur in Tuinwijk achter zich dichttrekken en zich vestigen in de Italiaanse streek Le Marche, waar hun net aangeschafte ‘agri-camping’ (‘kamperen bij de boer’) op hen wacht.


Ze blijken niet over één nacht ijs te zijn gegaan. Reijer vertelt via Teams: “Het bijbehorende huis was bij aankoop al helemaal af en ligt vlakbij bergen, strand en het stadje Fermo met genoeg faciliteiten.” Nienke voegt daaraan toe: “We hebben ook bewust financieel ruimte gemaakt om pas aankomende zomer te starten met de camping en de tijd genomen te integreren en de kinderen genoeg aandacht te geven.” De rolverdeling: Nienke maakt zich het Italiaans steeds meer eigen en werkt al aan een eigen hotspot-gids, Reijer ontpopt zich als boer en opzichter en leert veel door simpelweg te vragen en te doen.

Go with the flow
Het doel is een plek te creëren waar ze zelf zouden willen kamperen, inclusief rustige chill-plekjes tussen de olijfbomen of in de wijngaard, een luxe badgebouw en een veldje waar gevoetbald kan worden. Daarvoor is Reijer momenteel met de buurman bezig om 15 meter hoge dode bomen om te zagen. Verloopt alles dan eigenlijk vlekkeloos? Reijer: “Alles komt nu vooral tegelijk en voor de eerste keer. Waar we in Nederland vaak alles vooraf willen plannen, werkt het hier beter om met de flow mee te gaan. Als een idee niet lukt, zoeken we een alternatief.”

korte broek en haren föhnen
Het gezin voelt zich inmiddels aardig thuis, al worden vrienden wel gemist, naast het gewoon op de fiets naar de winkel kunnen gaan. Wat hen verder opvalt: “Italianen leven met de seizoenen,” vertelt Nienke, “dus in het najaar in een korte broek de supermarkt in is ongebruikelijk.” “Doe ik wel hoor,” zegt Reijer en vervolgt: “De kinderen en ik voetballen en hier verlaat niemand de kleedkamer zonder geföhnd haar. En in plaats van een biertje achteraf in de kantine, gaan ze hier liever uitgebreid tafelen.” Terugkijkend op het eerste jaar, overheerst een trots gevoel en is vooral de olijfoogst uit eigen gaard een echt hoogtepunt.

www.vistafermo.com of Instagram (@vistafermo) ML

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 1, Februari

Tuinwijkroute groener, gezonder en veiliger
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

De voorziening
lees artikel

Ik vertrek....naar Italië!
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Vogels kieken
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel