Votulastkrant logo

Het badhuis wordt weer van de buurt

Na twaalf jaar wordt restaurant Badhu weer omgedoopt tot Badhuis. En daarmee wordt ook de functie van het pand weer deels hersteld, volgens uitbater Pieter Jonkers: “Met restaurant Badhuis willen we weer een centrale functie in de buurt vervullen.”

Zo stelt hij het zich voor. Een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud. Voor borrel, lunch of diner. Met een menukaart vol klassiekers. Inclusief een kinderhoek met speelgoed en een familiekamer voor als er iets te vieren valt.

Originele letters
Energiek legt de jonge ondernemer uit hoe de transformatie vorm gaat krijgen. In plaats van donkere oosterse sferen ligt het accent in het ontwerp op fris en licht. Met liefde voor de originele kenmerken van het pand, zo verzekert Pieter me. Zo zullen over een tijdje de originele letters weer pronken op de gevel en krijgen ook de wachtruimtes weer vorm. Trots toont hij me het nieuwe groene logo gebaseerd op de oude stijl. Ook het hotel blijft actief, bovenin het pand, maar wordt niet door Jonkers zelf bestierd.

Het Badhuis. Foto: Raymond Dekker
Het Badhuis. Foto: Raymond Dekker


Lef
Lef heeft hij wel, zo in coronatijd een nieuwe zaak openen. Gelukkig is het pand groot genoeg. Waar het restaurant in normale tijden plek biedt aan ruim honderd gasten, is er gelet op de corona-richtlijnen plek voor zestig.

Locale producten
Jonkers heeft zijn sporen in de horeca verdiend. “Ik ben begonnen als een veertienjarig mannetje in de bediening. In Houten. Met een overhemd en das. Ik werd meteen serieus aan het werk gezet. Van daaruit ben ik doorgegroeid en ben ik in Utrecht gaan werken bij verschillende restaurants.” Met zijn netwerk zit het dus wel snor. Er wordt dan ook vooral samengewerkt met lokale leveranciers voor verse producten, wijn en bier.

Buurtfunctie
De lokale samenwerking en buurtfunctie komt ook op een andere manier terug in het bedrijf. Zo maakt Jonkers gebruik van crowdfunding om het laatste deel van de financiering rond te krijgen. Buurtbewoners kunnen zo zelf investeren in het restaurant tegen een aantrekkelijke rente. Geïnteresseerden kunnen zich melden. Binnenkort is het proefdraaien en dit najaar verwacht hij open te gaan: “Ik sta heel erg te popelen om deze buurt beter te leren kennen.”

Kans
Wil je kans maken op een plekje voor twee personen op één van de proefavonden? Stuur een mailtje met een leuke anekdote over het pand of een goed verhaal waarom jij een plekje verdient naar info@votulastkrant.nl. SM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 5, September

Een fietsbrug over de Weerdsluis?
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Het badhuis wordt weer van de buurt
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Een mini-bos in tuin en buurt
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Van vermiste katten tot flauwe grappen
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel