Votulastkrant logo

Foto Romp gaat verhuizen

Sinds enkele maanden hangen in de vitrine van Foto Romp 'Te huur'- posters. In eerste instantie denk je: gaat zeker dicht wegens het digitale tijdperk. Mensen printen thuis hun foto's. Niets is minder waar, aldus Joris Romp. "We gaan naar winkelcentrum De Gaard verhuizen. We hebben daar vorig jaar Videoland overgenomen en De Gaard biedt ons meer mogelijkheden."
Romp verhuist
Romp verhuist

Foto Romp zit sinds 1983 aan het Willem van Noortplein. "Mijn vader had al een tijdje in deze omgeving op een plaats voor een winkel lopen azen toen dit pand vrijkwam naast het toenmalige postkantoor. Een postkantoor had destijds veel aanloop en als je daarbij in de buurt zat als winkelier
leverde dat veel klandizie op." Toen de vader van Joris het pand betrok bestond de huidige winkel nog uit de twee zaken. Aan de kant van de voormalige Rabobank, daar waar de ingang nu zit, zat een kaasboer. De andere winkel was een smalle pijpenla en daar startte vader Romp de fotozaak Foto Romp. "De hoofdmoot van het werk bestond uit ontwikkelen en afdrukken van fotorolletjes. Nouja, dat deden we niet zelf maar dat werd door een ontwikkelcentrale gedaan. Mijn vader had wel wat apparatuur, maar niet zoals we dat nu hebben. Dat was echt bijzaak.

Mijn opa had vroeger een winkel in de Noorderstraat. Dat was een optiek met ook fotografie erbij. Daar heeft mijn vader vroeger ook nog gewerkt, zo is hij in deze handel gerold. In 1981 heeft hij zijn eerste eigen winkel aan de Biltstraat geopend. Wij woonden destijds aan de Noorderstraat en kenden zo deze buurt goed. In 2000 ging de kaasboer weg en kwam er een multivitamineshop in. Op een dag was die opeens met de noorderzon vertrokken waarna wij eindelijk de winkel konden uitbreiden."
"Je moet je voorstellen dat de oorspronkelijke winkel maar zo'n zestien vierkante meter groot was. Je ziet daar nu twee bakken staan met foto's die nog van rolletjes ontwikkeld en afgedrukt zijn. Vroeger stond de hele wand vol met die bakken. En na de vakanties stond de vloer ook nog eens vol. Dan was het echt waanzinnig druk."

Dat het nu heel anders gaat, bewijzen drie zuiltjes in de winkel. Hierin kunnen alle digitale opslagmedia ingevoerd worden zoals die nu in digitale camera's gangbaar zijn en worden de foto's in een ander deel van de zaak op een professionele printer afgedrukt."Wij waren destijds één van de allereersten die dat hadden," vertelt Joris. "En we kunnen ook een fotoboek maken of op canvas printen. Alles wat we aanbieden kunnen we ter plekke maken."

"Deze winkel is vijftig vierkante meter, in de Gaard hebben we 135 vierkante meter. Er zit een hele grote kelder onder waar we nu al een fotostudio hebben en in de winkel zelf kunnen we veel meer kwijt dan hier." Het is duidelijk, Foto Romp is uit haar jasje gegroeid. Het digitale tijdperk heeft haar goedgedaan en winkelcentrum de Gaard biedt Joris Romp en collega Hans Budding een goede kans verder te groeien. HJB

Lees meer over: Tuinwijk

Reacties

Mijn vader heeft ook jarenlang bij je opa en vader in de noorderstraat gewerkt,heeft hij fijne herinneringen aan. Hij heeft er met plezier gewerkt. Groetjes Marian Elverding
Mijn vader heet Ben Elverding en word in mei 85
door Marian Elverding op zaterdag 23 maart 2024 om 16:22

Opa was een oom van mij en getrouwd met de oudste zus van mijn vader.Eind jaren 50 en begin 60 was ik regelmatig te vinden in de doka.Nog altijd goede herinneringen aan ome wim en tante alie.
door anton van rossum op vrijdag 13 juli 2018 om 12:21

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no.2, maart 2012

Votulast zoekt versterking!
lees artikel

Alle neuzen dezelfde kant op
lees artikel

Muziek
lees artikel

Ontmoet je buren aan de buurttafel of bij de buurtborrel
lees artikel

Lezersvraag: Zaagmolen de Haas
lees artikel

Energiecentrales in de Van Swindenstraat
lees artikel

Foto Romp gaat verhuizen
lees artikel

De metamorfose van Joke
lees artikel

Verslag van Joke's metamorfose
lees artikel

Katteneilandjes in de Koekoeksvaart
lees artikel

Ladder no. 2
lees artikel