Votulastkrant logo

Even Buurten

Even buurten bij Karin en Jetteke

Beter een goede buur dan een verre vriend? De Votulastkrant gaat dit jaar eens onderzoeken of dat aloude spreekwoord klopt! Als eerste gaan we langs bij Karin en Jetteke, die al 37 jaar hartsvriendinnen, maar ook al lange tijd buren van elkaar zijn.

Karin en Jetteke wonen in de Havikstraat, op vier huizen van elkaar af. Ooit waren ze buurmeisjes en zaten ze samen in groep 6, maar ze hadden weinig met elkaar. Tot de dag dat Karin een briefje van haar moeder op de keukentafel vond: ''Ben taart eten bij de buren, als je ook wil…?'' Karin ging haar
moeder achterna en niet veel later zat ze samen met Jetteke en een stukje taart in het Kabouterboek van Rien Poortvliet te lezen.

studeren
De meisjes werden ouder en gingen op verschillende plekken studeren. Karin in Nijmegen en Jetteke in Amsterdam. Amsterdam viel tegen, vond Jetteke, en zo kwam ze ook naar Nijmegen. Later vertrokken ze beiden naar Utrecht. Karin naar Wittevrouwen, maar toen haar tweede zoon op komst was zocht ze iets groters. Hun makelaar bracht ze naar de Havikstraat en bij toeval werden Jetteke en Karin na al die jaren weer bijna buurmeisjes.

dorpje
Ze wonen hier nu naar tevredenheid, ook omdat de buurt aanvoelt als een dorpje. Mede door de door henzelf georganiseerde stoepborrels voor het huis van Karin, omdat daar het langst de zon staat. Mooie herinneringen hebben ze ook aan de dagen met de kinderen in buurtparkje 'De Lommer', in de Johannes de Bekastraat.
Ze zijn kind aan huis bij elkaar, en ook de huishoudens zijn elkaars verlengstukken; goed te merken wanneer Jetteke aan Karin vraagt of zij laatst soms de vla heeft verplaatst.

updates
De Havikstraat lijkt een rustig gelegen straat met de Koekoeksvaart die er doorheen loopt. Al zijn er zoals in elke buurt wel problemen, zoals diefstal. Jetteke krijgt nooit iets mee van die buurtproblemen,
volgens Karin omdat haar slaapkamer aan de achterkant is. De twee houden elkaar altijd op
de hoogte van de laatste updates, zoals die keer toen er een kat in de Koekoeksvaart was gevallen. De halve straat was uitgelopen, en de kat is gered.

zusjes
Karin en Jetteke hopen dat ze nog lang vriendinnen blijven. En dat gaat ze vast prima lukken, want
ze zijn nu al zo lang bevriend dat het voelt alsof ze zusjes zijn. Hun vriendschap zal niet overgaan op de volgende generatie, daarvoor is bij hun kinderen het leeftijdsverschil te groot. Maar een soort vertrouwdheid is er toch altijd tussen iedereen. FdV

Lees meer over: Staatsliedenbuurt Veiligheid

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 1, februari - maart 2013

Antonius Matthaeuslaan wordt buslaan
lees artikel

Even buurten bij Karin en Jetteke
lees artikel

Babyboom is basisschoolbusiness
lees artikel

Bruisend Buurland
lees artikel

Wijkkunsten
lees artikel

"Later krijgen ze spijt "
lees artikel

Zin in(n) een singlecafé?
lees artikel

Volvo Amazone Combi - 1967
lees artikel

Ladder februari 2013
lees artikel