Votulastkrant logo

Erop of eronder voor de horeca

"Het is erop of eronder voor iedereen," zeggen ze bij Café du Nord. Vanaf 15 oktober moest de horeca weer sluiten en stapten veel ondernemers weer over op afhaalmaaltijden.

“Ja, daar gaan we weer…, creatief aan de slag. Het komt wat langzamer op gang dan de vorige keer,” constateren ze bij Hygge. “De sluiting was natuurlijk al een beetje voorspeld dus wij kregen vooral de dagen voor de sluiting veel buurtbewoners die nog even kwamen eten, nu is het wat stil.”

Bingo!
De ondernemers zijn druk aan het verzinnen hoe ze zich kunnen onderscheiden. Bij Café Willem zijn ze trots op hun tapas, speciaal gemaakt door de Spaanse koks. De verrassing bij Café du Nord zijn de versgebakken oliebollen. Hygge serveert nu ook warme broodjes voor de lunch, toch net even weer wat anders dan je gewone boterhammen als je thuis moet werken. Bij Juuls Hummus merken ze dat de horeca nu beter is ingespeeld op het maken van afhaalmaaltijden. Ze moeten dus echt hun best doen om zichzelf op de kaart te zetten. Bij Guusjes hebben ze een bingokaart bedacht: als je iets bestelt wordt er een stempel gezet, en bij een volle rij of een volle kaart krijg je een gratis product.


Take-away kerstmaaltijd
Bij Peter’s Bistro in het Griftpark kun je van donderdag tot en met zondag afhalen. Op deze vrijdagavond zijn ze om 19.00 uur al dicht: alle bestellingen zijn al opgehaald. Ze hebben weer een speciaal menu samengesteld voor afhaal: bij drie gangen krijg je korting. De eerste lockdown hebben ze aangegrepen om het terras op te knappen. Met de besmettingsgraad nu denkt hij niet dat de horeca half november weer open mag. “We zijn al bezig met een take-away kerstmaaltijd, die je zelf kunt opwarmen en als brunch of diner kunt serveren.” De gemeente steunt de bistro door tot 17.00 uur op het waarschuwingsbord (dat het park na 22.00 uur verboden terrein is: ‘U riskeert een boete’) reclame voor de zaak te maken.

Rekensom
De creativiteit ten spijt, veel komt neer op een rekensom. De dames van Het Muzieklokaal hebben helemaal becijferd hoe ze het hoofd boven water kunnen houden: als ze 250 maaltijden per week verkopen. De boekhouder van Café du Nord is hard aan rekenen hoeveel verlies er gedraaid wordt en of er aanspraak gemaakt kan worden op overheidssteun. Sommige horecazaken in de wijk zien geen andere mogelijkheid dan om de deuren tijdelijk te sluiten. Voor alle andere zaken geldt: blijf bestellen! MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 6, November

Adverteren in de Votulastkrant
lees artikel

Erop of eronder voor de horeca
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Veertig jaar zorgen voor de buurt
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Het verdwenen beeld
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Een verdwaalde pauw en een oude koe
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel