Votulastkrant logo

Elvis is in de wijk

Wat als je Elvis Presley wilt zijn maar Remko Willems bent? Dat is het thema van de voorstelling ‘Als twee druppels water’ van cabaretier en Elvis-fan Remko Willems over zijn relatie en fascinatie met Elvis Presley. De voorstelling beleefde zijn primeur op het allereerste door hemzelf georganiseerde ‘Utrecht Elvis Fest’ op 7 en 8 januari jl., ter gelegenheid van de 88e verjaardag van The King of Rock ’n Roll.

De fascinatie van Tuinwijkbewoner Remko begon op zijn achtste toen hij foto’s van Elvis tegenkwam in een boek over albumhoezen van zijn ouders. Hij had nog nooit van zijn muziek gehoord maar vond hem een knappe man. Zijn moeder vertelde over diens tragische leven. Toen hij naar Heartbreak Hotel luisterde, werd hij gegrepen door de intense stem en de melancholieke sfeer. Tot zijn 15e stond zijn leven geheel in het teken van Elvis. Toen heeft hij in een opwelling zijn Elvisspullen verkocht. Hij kreeg vrijwel meteen weer spijt en heeft later alles weer teruggekocht. Remko heeft aan Elvis’ graf op Graceland gestaan, in Elvis’ Sun Studio’s een liedje opgenomen en gegeten in de tent waar Elvis altijd een hamburger at. Hij weet zelfs precies wat Elvis op welke dag deed.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel


zijn zoals hij
In de voorstelling gaat hij in op diverse punten waarop zijn leven dat van Elvis kruist, afgewisseld met zijn eigen liedjes en die van Elvis. “Maar voor de rest is mijn leven heel anders dan het zijne,” vertelt Remko. “Ik heb een betrekkelijk veilige jeugd in Maarssen gehad terwijl zijn leven met al die seks en drugs zo extreem was. Maar ik wilde zijn zoals hij. Hij maakte zulke grootse dingen mee. Zo wilde hij ondanks zijn pillengebruik agent voor drugsbestrijding worden en schreef in het vliegtuig naar Washington DC een verzoek aan president Nixon. Vervolgens kreeg hij daadwerkelijk een badge opgespeld!”

parafernalia
Wat vindt zijn omgeving van zijn Elvis-idolatie? Zijn Elvisparafernalia zijn inmiddels naar de wc verhuisd. Mevrouw Willems vindt het prima dat haar man er zo intensief mee bezig is maar deelt zijn passie niet. Zijn dochtertje van zeven vindt dat haar vader een mooie stem heeft maar Elvis mooier haar. “Maar het mooie is dat het publiek tijdens de voorstelling meegaat in mijn verlangen om Elvis te zijn. Het is toch zijn verhaal door mijn bril verteld en omgekeerd.” Remko hoopt de voorstelling aan theaters te kunnen verkopen en er dan mee op tournee te gaan. JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 1, Februari

Monument slavernijverleden in Griftpark
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Elvis is in de wijk
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Moeder- en dochterbedrijf
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Alstublieft, uw pakketje!
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel