Votulastkrant logo

Een konijnenheuvel en een nieuw schoolplein

Sinds kort is de buurt een mooie konijnenheuvel en een nieuw groen schoolplein rijker. Dat alles dankzij crowdfunding; een steeds meer gebruikt middel om andere mensen enthousiast te maken en mee te laten helpen bij het realiseren van een maatschappelijk idee.

In de afgelopen maanden is dat gelukt bij het nieuwe ‘groene schoolplein’ van basisschool De Fakkel en bij de aanleg van een konijnenheuvel in het Griftpark. Op de website ‘Voor je Stadsie’ staan diverse campagnes voor initiatieven die Utrecht mooier, socialer, groener, cultureler en/of duurzamer maken.

Konijnenheuvel Griftsteede
Konijnenheuvel GriftsteedeSchoolplein
Anneke van der Vaart heeft zich ingezet om het plein van de school opnieuw in te richten nadat de school zelf is verbouwd. Het doel van de crowdfunding voor het nieuwe schoolplein was tweeledig: niet alleen het binnenhalen van geld was van belang maar ook de betrokkenheid van de ouders en van anderen in de buurt. Het schoolplein was altijd al openbaar en ook voor kinderen geopend na schooltijd en dat moest in elk geval zo blijven. Het is belangrijk dat iedereen in de buurt voelt dat het een gezamenlijk plein is. De gemeente heeft een aantal tips gegeven en in overleg met de kinderen van de school is er een ontwerp opgezet. Een ouder heeft posters gemaakt en bij de Jumbo stond een collectebus. Na de start van crowdfunding bij de ouders, die het weer deelden in hun eigen netwerk, ging het gemakkelijk verder. Op een zeker moment stonden er ook 30 playmobilpoppetjes bij een aantal mensen achter het raam en kon je doneren voor elk gevonden poppetje; voor de kinderen was dat heel leuk.

Konijnenheuvel
In het Griftpark heeft Lars Seuren zich ingezet voor crowdfunding voor het realiseren van een konijnenheuvel. De konijnen en ook de kippen in het park kunnen daar dag en nacht buiten verblijven. Toen het idee was ontstaan, kwam Max van der Riet, een student Industriële Vormgeving, bij toeval vragen of er voor hem een afstudeerproject was. Hij heeft een mooi ontwerp gemaakt maar er was wel behoefte aan geld om het uit te voeren. Dat is binnen een maand gelukt; veel bezoekers hebben gedoneerd. Er zijn posters opgehangen en vooral in het weekeinde werden mensen geïnformeerd over het project en ertoe aangezet om geld te geven.

Geslaagd
Het project is nu klaar; tijdens de bouw waren er veel medewerkers en vrijwilligers bij betrokken. Het is een heel duurzaam project en Max is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn studie. Het kippenhok, dat op termijn ook buiten een plek krijgt, wil Max in dezelfde stijl ontwerpen. RvP

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 5, Oktober

Na 120 jaar: kaarsen nu definitief uitgeblazen in Sint Josephkerk
lees artikel

De drie mannen van 'Man man man, de podcast'
lees artikel

Magisch Borduren
lees artikel

De bevrijding
lees artikel

Buurtmoestuin Midland
lees artikel

Een konijnenheuvel en een nieuw schoolplein
lees artikel

Estafette
lees artikel

Woordzoeker
lees artikel