Votulastkrant logo

Rubriek: Oud en Nu

De Weerdsluis

Hoe zag Votulast er vroeger uit? Dit jaar gaan we in onze Votulast-tijdmachine zes keer terug naar een herkenbaar punt in de buurt en laten we je zien wat er is veranderd. Deze keer: de Weerdsluis.Je kan er zo heerlijk van de zon genieten met een ijsje in de hand. Zittend op de trappen van de Weerdsluis kijken naar de schepen die geschut worden, vooral plezierbootjes, door vrachtboten wordt de sluis niet of nauwelijks meer benut. Komende vanaf de Vecht moet je deze sluis door om op de stadsgracht te komen.
De sluis is een Rijksmonument, in de Middeleeuwen aangelegd om het waterpeil in de stad te reguleren. Eromheen ontstond een ommuurde voorstad, de Bemuurde Weerd. De foto van het Utrechts Archief is rond 1895 – 1905 gemaakt. HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 5, September

Zelfbouwers in Lauwerecht
lees artikel

Wijkagent Petra van Kleef
lees artikel

Tussenschools tuinieren op de Hopakker
lees artikel

De flats aan de Van Lieflandlaan
lees artikel

Eén loket voor verbetering van de wijk
lees artikel

Klapstoelconcerten
lees artikel

Creatief met muur en verf
lees artikel

De Weerdsluis
lees artikel