Votulastkrant logo

BuurTalentdag: kennismaken en verbinden

Meeknutselen aan de moestuin op de BuurTalentdag (foto:MV)
Meeknutselen aan de moestuin op de BuurTalentdag (foto:MV)


Vijf dames in mintgroene T-shirts heten ons welkom in Buurtcentrum De Leeuw. We krijgen een kop soep en een broodje, gesponsord door de Albert Heijn; Wijk en Co zorgt voor koffie, thee en fris. Buiten staan meubels van kringloopwinkel De Waarde en binnen zijn mensen druk bezig hun tafel zo mooi mogelijk aan te kleden: de eerste BuurTalentdag opent over een half uur!

Esther van Keulen is de initiatiefneemster van deze dag. Het idee achter de BuurTalentdag is ontstaan uit een samenwerking tussen de organisaties 'Werken Aan De Toekomst' en 'Wijk en Co'. Samen wilden zij het buurtcentrum meer zichtbaar maken in de wijk en dan ook gelijk alle talenten uit de buurt een podium bieden. Het doel: verbinding creëren tussen lokale talenten, ondernemers en buurtbewoners, zodat zij elkaar in de toekomst weten te vinden.

teveel talent om op te noemen
Zondag 13 april jl. is het dan zover: boven workshops, beneden standjes, en zelfs tussen de verdiepingen in is activiteit in de vorm van 'elevator-concertjes' in de lift! Er gebeurt teveel om op te noemen, daarom een greep uit de activiteiten: een workshop Dru Yoga, vanaf mei zijn er yogalessen in het buurtcentrum. Op het plein wordt gedanst met Sheila Kroes van Zumbody. 'Peer to Peer trainingen' legt uit hoe ze kinderen meer zelfvertrouwen geven en de fysiotherapeuten van Tuinwijk Fysiotherapie vertellen over de fijne kneepjes van het vak.

ideeën
Boven stellen diverse creatievelingen hun werk tentoon. Bij kostuummaakster Gerrie Kuiken kun je een broche maken. De dames van de schilderclub die donderdagsavonds in de Leeuw bij elkaar komen vertellen enthousiast: "Het is leuk om samen te schilderen en elkaars werk te becommentariëren." Bij de tafels van de buurtmoestuin wordt door buurtbewoners mee-gebrainstormd: de meeste briefjes zijn geplakt op de flap 'Ik heb ideeën'.

kennismaken en verbinden
En dat is waar het allemaal om draait: kennismaken en verbinden! Zo zoekt Carla Diroen nog mensen voor activiteiten die ze in De Leeuw organiseert: "We willen graag een repair-café opzetten; het is zo zonde dat allemaal apparaten worden weggegooid die misschien nog best te repareren zijn door handige mensen. Kringloopwinkel de Waarde wil met ons samenwerken, spullen kunnen dan ook weer worden verkocht." Ook zoekt ze nog meer standhouders voor de rommelmarkt die op 5 juli in en rond het buurtcentrum gehouden wordt.

succes
Esther kijkt tevreden en trots terug op de dag: "Het is leuk om te zien dat je met weinig middelen zoiets neer kunt zetten. Het was kleinschalig, maar met écht geïnteresseerde mensen, er zijn ideeën aangewakkerd en nieuwe dingen ontstaan." En voor de Votulastkrant is de BuurTalentdag ook succesvol: door onze stand met o.a. de brievenbus-bezorgrace hebben we er weer twee bezorgers bij!

Meer weten over de BuurTalenten? www.facebook.com/buurtalent
En meer foto's op https://www.facebook.com/WerkenAanDeToekomst
Aanmelden voor de rommelmarkt op 5 juli kan bij cdiroen@xmsnet.nl MV

Lees meer over: Buurtcentrum De Leeuw

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 3, mei juni

Wanneer wordt het Zwartewater weer groen?
lees artikel

Sppelplekcheck pocketparkjes
lees artikel

O'Leary's: Utrechts oudste Ierse pub
lees artikel

Decodel aan het Koekoeksplein
lees artikel

BuurTalentdag: kennismaken en verbinden
lees artikel

Goed nieuws voor overstekende fietsers Draaiweg-Lauwerecht
lees artikel

Reizend servies
lees artikel

Een klein dierenparadijsje aan de Nieuwe Keizersgracht
lees artikel

Ladder mei juni
lees artikel