Votulastkrant logo

Bewust Biologisch Lekkers

"Laten we iets met z'n vijven doen," dachten vijf zussen. En dat werd SIS Bakery. De spontane gedachte werd een hechte familieonderneming. Ze maken en verkopen ambachtelijke biologisch broden, Arabische patisserie en taarten. De winkel was eerst een weekendbakker, van donderdag tot zondag geopend, maar sinds mei kunnen klanten zeven dagen bij de zussen terecht voor brood en lekkers.
De zussen van SISbakery
De zussen van SISbakery

December 2012 zijn ze begonnen: vijf zussen, twee broers en hun moeder. De zussen zijn in Tuinwijk opgegroeid: "Het Willem van Noortplein wordt steeds leuker, het is echt een winkelcentrumpje," zegt Imane tevreden. "En het Griftpark is leuk, je hebt hier altijd aanloop van mensen uit het park." Alle zussen hebben er nog een andere baan naast. "Het is als een hobby," vertelt Imane. "Andere mensen hebben werk en een hobby, wij hebben werk en een winkel. Maar we hebben er evenveel plezier van."

familie-etentjes
"Wat je jezelf gunt, gun je een ander ook," legt Imane me uit. Goed en gezond eten samen met de familie is erg belangrijk voor de zussen, dat doen ze dan ook vaak. Tijdens die etentjes gaat het dan ook vaak over SIS Bakery. Samen ideeën bedenken voor de winkel of de workshops die ze geven. En soms botst het ook wel eens. "Het grootste struikelpunt was toen we besloten zeven dagen open te gaan: hoe werd de verdeling?" vertelt Imane. Nu hebben ze een rooster zodat er altijd wel een zus in de winkel te vinden is.

zelfgemaakte jam
"We horen graag van de mensen waar behoefte aan is. Speltbrood bakt onze moeder, en andere soorten brood zijn van biologische bakkerij de Veldkeuken. We hebben verschillende bakkerijen bezocht en brood geproefd, en deze vonden we het lekkerst. En de manier van werken sprak ons aan." Door vragen van klanten verkopen ze nu ook speltcrackers en glutenvrije producten. "En de zelfgemaakte jam zonder e-nummers vinden onze klanten erg lekker," zegt Imane trots. "We hebben echt heel bijzondere smaken, van ananas tot vijgen."

wat is leuk?
Bakken kunnen de zussen allemaal, en ze helpen elkaar ook. Imane is gespecialiseerd in koekjes. "In december toen we begonnen liepen de bonbons heel goed, en de chocolade brownies. En nu de Parijse macarons, die zijn lang niet overal te krijgen. En de worteltaart en de walnoten-dadeltaart zijn ook successen."
"We willen ontdekken waar de buurt behoefte aan heeft. We verzorgen ook workshops en high teas, en we doen regelmatig woensdagmiddagworkshops voor kinderen. Daar zijn we naar op zoek: wat is leuk en brengt de buurt samen?"

siscafé
In de toekomst? "SIScafé, dat is iets wat we graag zouden willen. Een buurtcafé waar je kunt lunchen of terecht kunt voor een kopje koffie of thee met wat lekkers; een ontmoetingsplek voor de buurt. Met werkplekken voor zzp-ers, dan zetten we voorin de winkel een soort bar waar mensen aan weerszijden kunnen zitten met hun laptop... En een terras in de achtertuin..." Imane ziet het al helemaal voor zich.

SISbakery - Willem Van Noortstraat 180 MV

Lees meer over: Tuinwijk

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 5, oktober en november

Bouw je eigen huis
lees artikel

Borrelen met de buren in de Nieuwe Koekoekstraat
lees artikel

Waarom de molen niet meer draait
lees artikel

Bomen weg? No shit!
lees artikel

Teddies in space
lees artikel

Mens en Wijk
lees artikel

Bewust Biologisch Lekkers
lees artikel

Mooi staan wezen
lees artikel

Votulastladder
lees artikel