Votulastkrant logo

Alstublieft, uw pakketje!

Een paar klikken op de computer, betalen en je pakketje wordt bezorgd. Thuis, of bij de buren. Meestal is dat een haastige ontmoeting: “Alsjeblieft, dankjewel!” Want de pakketbezorger moet snel weer door met zijn bus vol pakketten. Wie kent de pakketbezorger in de straat bij naam?

Foto: Marcel Venderbosch
Foto: Marcel Venderbosch

Adnane Ben Jaber is een ‘bekende bezorger’; de buurtbewoners kennen hem en hij kent de bewoners. Hij is altijd enthousiast en behulpzaam volgens hen. In de Gijsbrecht van Walenborchstraat organiseerde Geert drie jaar geleden voor het eerst een attentie voor Adnane: een Tikkie in de straatapp en wie een kaartje wilde schrijven kon dat bij hem in de bus doen.

positief
Adnane was overrompeld en het meest onder de indruk van alle kaartjes. “Ik vind het leuk om contact te maken, dat geeft een positief gevoel, ik leef mee met alles wat er in de buurt gebeurt. Als iemand negatief is, heeft dat altijd een reden, het is dan juist belangrijk om positief te blijven. Deze aarde is rond, het komt terug.” De bewoners doen ook graag iets voor Adnane. Al zeven jaar rijdt hij vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel naar Utrecht voor zijn baan. Hij woonde bij een oom op kamers. Nu hij getrouwd is, zou hij graag zelfstandige woonruimte vinden. De buurtbewoners houden hun oren en ogen open om Adnane daarmee te kunnen helpen.

waardering
Bezorgen in weer en wind, hitte en kou: wat een goed idee om waardering daarvoor vanuit de straat
te organiseren. Een Tikkie in de straatapp en onze bezorger Henock Araja krijgt een ‘gelukkig 2023-bon’. Het is de eerste bezorgdag na nieuwjaar en hij moet 270 pakketten bezorgen. Henock vertelt dat hij graag een praatje maakt, maar verontschuldigt zich voor zijn Nederlands. In 2014 kwam Henock naar Nederland vanuit Eritrea. Hij vluchtte via Sudan en Libië en voer met 320 mensen op een boot naar Italië. In Nederland wilde hij graag kapper worden, maar die opleiding duurde drie jaar en hij moest ook de taal nog leren. “En ik moest geld verdienen.” De theorie voor rijbewijs B kostte minder tijd en zo kwam hij bij PostNL terecht.

Inmiddels bezorgt hij al vijf jaar in de Grifthoek en in Overvecht. Vorige
maand heeft hij rijbewijs C gehaald en kan hij ook vrachtwagens gaan
rijden voor de post. Henock geeft zijn telefoonnummer: “Meestal gaat
het goed, ik krijg geen klachten, maar als er een pakketje kwijt is
mag je bellen. Ik weet meestal waar het ligt.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 1, Februari

Monument slavernijverleden in Griftpark
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Elvis is in de wijk
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Moeder- en dochterbedrijf
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Alstublieft, uw pakketje!
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel