Votulastkrant logo

School, stappen en...

Voetbal

Justin Bieber, zoveel mogelijk Uggs verzamelen of halsbrekende skateboard-trucs perfectioneren? Wat houdt jongeren in Votulast eigenlijk van de straat? Of wat brengt ze misschien juist óp straat? Deze keer de voetballende vrienden Joop van den Nagel (12), Mink Sol (12), Teun Rijnsburger (13) en Quinten van Triest (12). Zij startten een handtekeningenactie voor een nieuw kunstgrasveldje.

(v.l.n.r.): mink sol, joop van den nagel, teun rijnsburger en quinten van triest.
(v.l.n.r.): mink sol, joop van den nagel, teun rijnsburger en quinten van triest.

De jongens voetballen al lang samen, on-geveer vanaf hun 7e jaar. Toen leerden ze elkaar kennen op school en op de buitenschoolse opvang. Inmiddels voetballen drie van de vier jongens bij voetbalclub Sporting 70 in de D1 en D2. Mink zit op hockey, maar hij voetbalt nog graag met zijn vrienden.

zandvlakte
De laatste tijd voetbalden ze niet meer zo vaak op het veldje achter het Tijgerbosje in de Noord-Westhoek van het Griftpark. Langzamerhand verdween het gras en er bleef een zandvlakte achter. De gemeente zaaide het veldje elk jaar opnieuw in, maar dat hielp eigenlijk niet. De jongens baalden, want op zand kun je niet goed voetballen. Daarom gingen ze in het weekend steeds vaker naar hun voetbalclub bij de Veemarkthallen. Maar dat is toch minder fijn dan op het veldje achter je huis voetballen.

de deuren langs
Joop: "Mijn vader had het idee om de gemeente te vragen om een kunstgrasveldje. We zijn toen een handtekeningenactie gestart. Ik ging samen met mijn vrienden de buurt langs om handtekeningen te verzamelen. Het was toen winter en heel erg koud! Gelukkig zette bijna iedereen zijn handtekening. Na een week hadden we vijftig handtekeningen verzameld. Die heeft mijn vader opgestuurd naar de gemeente en toen kregen we een brief dat het veldje er zou komen." De jongens zijn ontzettend blij dat er kunstgras op het veldje komt. Toch maken ze zich een klein beetje zorgen. "Nu voetbalt hier bijna niemand, maar als er fijn gras ligt zullen er wel meer kinderen gaan voetballen. Dat is natuurlijk leuk, maar als het maar niet al te druk wordt."

graafmachine
Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Het veldje is in een grote zandbak veranderd en op de plaats van de middenstip staat nu een grote groene graafmachine. Op 23 juni is 's middags een feestje gepland om het veldje te openen. Als eerste wedstrijd zullen de jongens van de d2'tjes tegen hun vaders spelen.

Wil je weten hoe dat is afgelopen?
Op www.votulastkrant.nl verschijnt na afloop een verslag van de opening van het veldje. MT

Lees meer over: Kinderen Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 4, juni

Wat doen die buizen hier?
lees artikel

Voetbal
lees artikel

Al 46 jaar stomen onder de molen
lees artikel

Wonen in een kerk
lees artikel

Scheiden, hoe doe je dat?
lees artikel

Van poepveldje naar parkje
lees artikel

Philomeen
lees artikel

Torenkamertje voor Torteltuin
lees artikel

Votulastladder
lees artikel