Votulastkrant logo

Wijkverhalen

Ontmoet je buren aan de buurttafel of bij de buurtborrel

Ga de deur uit en ontmoet je buren! Wekelijks kun je in Votulast met je buurtgenoten samen eten, en elke maand is er een borrel waar je zakelijk kunt netwerken. "Face-toface contact is gewoon heel belangrijk."

"Het ons-kent-ons-gevoel brengen in de wijk, daar doe ik het voor," vertelt Barry Prins, eigenaar en chef van café-restaurant Prins aan het Willem van Noortplein. Wekelijks serveert hij een driegangenmaaltijd op de ovalen leestafel in het restaurant. De 'buurttafel' is een initiatief van Barry en zijn vrouw Annet. Zij komen oorspronkelijk uit deze buurt en zien dat hier een bepaald type mensen woont. Een gemêleerd publiek van studenten, gezinnen en ouderen, maar: "allemaal mensen die op de camping in Frankrijk vriendschappelijk met elkaar om zouden gaan. Waarom zouden ze dan ook niet thuis gezellig kennismaken en bijkletsen met hun buren?", vraagt Barry zich af.

aan tafel
Vanavond is het rustig aan de buurttafel. Omdat er reserveringen hebben afgezegd, zit naast de fotograaf en ondergetekende alleen buurtgenote Akke aan tafel. Toevallig is Akke bezorger van de Votulastkrant en in de jaren negentig schreef ze ook voor onze krant. Jammer voor de rest van de buurt dat ze de smakelijke Italiaanse verrassingsmaal-tijd vanavond missen. Drie gangen voor maar vijftien euro. "Het eten is echt niet minder dan dat van de kaart. Maar omdat ik zo veel zelf doe, kan ik de kosten laag houden," legt Barry uit.

aanschuiven
"Ik was vandaag te laat voor de buurttafel," vertelt Eric, terwijl hij na het toetje nog aanschuift met zijn zojuist geserveerde hoofdgerecht. Eric woont aan de Zaagmolenkade en heeft al een paar buurttafels meegemaakt. "Ik vind het een leuk initiatief om de verbinding in de buurt te bevorderen. Maar het is nog niet zo drukbezocht, helaas." Zijn onze buurtgenoten misschien te verlegen? Een
avondje met vreemden kletsen over de buurt blijkt heel gezellig.

face to face
De bezoekers van de maandelijkse 030-bedrijvenborrel zijn in ieder geval niet te verlegen om zich te interesseren voor elkaars bezigheden en volop visitekaartjes uit te wisselen. Iedere derde vrijdag van de maand wordt er genetwerkt in café De Donder. "Face to face contact is gewoon heel belangrijk," stelt een bezoeker: een social media expert die ook het belang ziet van offline contact. Voor de bijna twintig bezoekers is er vanavond een 'Donderspeech' van Maarten van Kooten over klantenbinding en zelfs een maaltijd, zodat niemand vroeg naar huis hoeft om te eten.

donderspeech
Oscar Pronk nam met Wilfred Pinkster en Maarten een jaar geleden het initiatief voor de netwerkborrel. "We wilden informeel kunnen netwerken met mensen die in en rond Utrecht werken, als alternatief voor de vrijdagmiddagborrel waar je alleen je collega's spreekt." Er staan inmiddels meer dan honderd zelfstandig ondernemers en young professionals op hun mailinglist en elke maand komen enkele tientallen gasten. Dat ze hier in Tuinwijk terechtkwamen, is ook een netwerkkwestie: Oscar kende eigenaar en barvrouw Clair.

030-Bedrijvenborrel, elke derde vrijdag vanaf 17.30, café De Donder, www.030-borrel.nu
Buurttafel Restaurant Prins, elke donderdag vanaf 18.00, www.restaurantprins.nl (ook op Facebook) MM

Lees meer over: Lauwerecht Staatsliedenbuurt Tuinwijk Vogelenburcht Wijkverhalen

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no.2, maart 2012

Votulast zoekt versterking!
lees artikel

Alle neuzen dezelfde kant op
lees artikel

Muziek
lees artikel

Ontmoet je buren aan de buurttafel of bij de buurtborrel
lees artikel

Lezersvraag: Zaagmolen de Haas
lees artikel

Energiecentrales in de Van Swindenstraat
lees artikel

Foto Romp gaat verhuizen
lees artikel

De metamorfose van Joke
lees artikel

Verslag van Joke's metamorfose
lees artikel

Katteneilandjes in de Koekoeksvaart
lees artikel

Ladder no. 2
lees artikel