Votulastkrant logo

Katteneilandjes in de Koekoeksvaart

De Koekoeksvaart ziet er weer strak uit na de renovatie van de beschoeiing, en dat is nou net het probleem. Diverse buurtbewoners zijn hun kat verloren doordat deze verdronk in de vaart. De kunststof wanden zijn nu namelijk zo glad en steil dat een te water geraakte kat er op eigen kracht niet meer tegenop kan klimmen. Gelukkig heeft de gemeente snel actie ondernomen en heeft zogenaamde 'katteneilandjes' geplaatst, drijvende constructies waar een kat zich aan op kan trekken. Een oplettende voorbijganger kan dan, wellicht gealarmeerd door klaaglijk gemiauw, de gestrande kat redden.

Zo ziet dat er nou uit, een 'katteneilandje'
Zo ziet dat er nou uit, een 'katteneilandje'Stadswerken maakte de eilandjes aan de hand van voorbeelden op de website www.katuitdegracht.nl. Eilandbouwer Chris Jentink vertelt: "We kregen de meldingen over de verdronken katten en een buurtbewoonster wees ons op de website met mogelijke oplossingen. Het werd het katteneiland omdat daarbij geen ratten mee aan land konden komen. We hebben het nu bij vier eilandjes gehouden, we willen de vaart ook niet volleggen vanwege passerende bootjes." Voor de Koekoeksvaart is gekozen voor kunststof beschoeiing, vanwege de relatief lange levensduur. Die beschoeiing is nietvaak in Utrecht toegepast. "Naar ons weten is het dus een lokaal probleem. Mochten bewoners het alsnog te weinig eilandjes vinden dan kunnen ze wat ons betreft er een paar bijbouwen. Zolang de vaart maar begaanbaar blijft", aldus Chris.

Overigens is niet duidelijk hoe de katten in het water terecht zijn gekomen. De genoemde website noemt diverse mogelijke oorzaken, zoals uitglijden bij spelen of een windvlaag. Vallende katten zijn dus niet helemaal te voorkomen, maar hopelijk bieden de eilandjes wel een oplossing. AB

Lees meer over: Vogelenbuurt

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no.2, maart 2012

Votulast zoekt versterking!
lees artikel

Alle neuzen dezelfde kant op
lees artikel

Muziek
lees artikel

Ontmoet je buren aan de buurttafel of bij de buurtborrel
lees artikel

Lezersvraag: Zaagmolen de Haas
lees artikel

Energiecentrales in de Van Swindenstraat
lees artikel

Foto Romp gaat verhuizen
lees artikel

De metamorfose van Joke
lees artikel

Verslag van Joke's metamorfose
lees artikel

Katteneilandjes in de Koekoeksvaart
lees artikel

Ladder no. 2
lees artikel