Votulastkrant logo

Wijkverhalen

Kapster met liefde voor koken

Kapsalon Wonny Hairstyling aan de Pieter Nieuwlandstraat zit in een snel veranderende omgeving. De stoep staat vol met containers en bouwmaterialen omdat de Albert Heijn aan het verbouwen is, waarmee aan Bastiaanse Menshop een einde gekomen is. Naast de kapsalon zit sinds kort een (web-)winkel waar wielrenkleding verkocht wordt. En even verderop kan een een Griekse maaltijd genuttigd worden in een nieuw afhaalrestaurant, de derde binnen een jaar of twee.

Wonny Gharbharan werkt sinds 1990 in de kapsalon. Oorspronkelijk als werknemer van de familie Kierpenstein, die de kapsalon al enkele generaties bestierden. Toen al snel bleek dat niemand in de familie de kapsalon wilde voort zetten, besloot Wonny de stap te wagen. In 1996 werd Wonny eigenaar van de kapsalon.
Maar ze is niet altijd kapper geweest, vertelt ze. "Na de Mulo heb ik een tijdje als facturiste gewerkt. Dat vond ik niet zo leuk. Zo wilde ik niet oud worden, en dus ben ik opleidingen gaan volgen om kapper te worden. Ik ben begonnen in Rotterdam en drieëndertig jaar geleden ben ik naar Utrecht verhuisd. Ik heb bij diverse kapsalons gewerkt tot ik hier dus mijn eigen kapsalon kon starten."

Wonny
Wonny

vaste klanten
Kapsalon Wonny is er voor het hele gezin. In de salon staan twee kappersstoelen die nogal in het oog springen: een model van een raceauto en één van een motor. "Dat knipt makkelijker. De meisjes springen direct op de motor, lekker stoer, en de jongens gaan vaak in de auto zitten. Dan geef ik ze een koekje; zitten ze lekker stil en zijn ze zo geknipt." De salon heeft een grote groep vaste klanten. "Mensen die verhuisd zijn naar bijvoorbeeld Tuindorp of andere wijken blijven hier naar de kapper gaan, en zelfs mensen die buiten de stad zijn gaan wonen, bijvoorbeeld in Gouda, komen toch nog hier naartoe."

warme voeten
Deze winter hebben de klanten veel profijt gehad van de voetverwarming. Langs de wanden, een centimeter of 20 boven de vloer, zit een verwarmingsbuis met voor de stoelen een voetenbankje die op de buis aangesloten is. Als je in de kappersstoel zit met je voeten op het bankje dan worden je voeten lekker warm. "Ik krijg het van de klanten wel te horen als ik de verwarming dicht heb gedaan op koude dagen. Dan krijgen ze geen warme voeten en dat merken ze."

geheime liefde
Voor een korte periode heeft Wonny een uitstapje gemaakt in een ander vakgebied. Haar geheime liefde. "Ik heb altijd gezegd dat ik, voordat ik definitief stop met werken, in mijn leven iets met koken wil doen. Toen de Italiaanse eigenaar van het afhaalrestaurant terugging naar Italië heb ik dat beroep opgepakt." Door omstandigheden heeft ze daarmee moeten stoppen en heeft ze het kappersvak weer opgepakt. Het is echter niet ondenkbaar dat Wonny in de toekomst toch nog iets met haar liefde voor koken gaat doen. Tot dan staat Wonny met veel plezier van half negen tot half zes in de kapperszaak. HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 1, januari - februari 2011

Kapster met liefde voor koken
lees artikel

Café met verse melk
lees artikel

Meester Ad heeft een nieuw hart
lees artikel

De Verenigingstraat
lees artikel

Rabobank ontmanteld
lees artikel

Huisduif zoekt spullen
lees artikel

Tom van der Meer, bezorger van de Votulastkrant
lees artikel

Onenigheid plannen Talmalaan
lees artikel

Leesclub Votulast
lees artikel