Votulastkrant logo

Votulastladder

In de ladder staan wijkactiviteiten die in februari en maart plaatsvinden. De volgende wijkkrant verschijnt eind maart. Organiseert u in april of mei een buurtactiviteit? Laat het ons voor 29 februari weten, dan nemen we een aankondiging op in de volgende agenda.

Dementerenden in de wijk willen graag bezoek!
We weten het allemaal: het aantal ouderen en daarmee het aantal dementerenden neemt toe, ook bij ons in de buurt. Daarom zoekt de Bezoekdienst voor Dementerende Ouderen van Stichting Stade nieuwe dementievrijwilligers. Een dementievrijwilliger gaat 1 keer per week of 2 weken ongeveer een uurtje op bezoek bij een dementerende; voor een praatje, een wandeling, een spelletje of om er gewoon te zijn. De dementerende is blij met jouw speciale aandacht, de mantelzorger heeft even tijd voor zichzelf. Ben jij een nieuwsgierig en vriendelijk mens? Sta je open voor iemand die net wat anders is? Word dementievrijwilliger en ontmoet iemand in de wijk, die je anders misschien niet had leren kennen. Je doet levenservaring op en je leert jezelf van een andere kant kennen. Interesse? Als wijkbewoner vertel ik je graag meer over het vrijwilligerswerk: Andrea Lehr, Bezoekdienst Dementerenden, Stichting Stade, tel. 030-2361742 / a.lehr@stichtingstade.nl

Votulast-band zoekt toetsenist en zangeres
Uit de startblokken komende Votulast-band zoekt toetsenist en zangeres zo tussen de 30 en de 40 jaar om de bezetting te completeren (drums, bas, gitaar & sax reeds aanwezig). Wij spelen alle (pop)muziek die we leuk vinden, geen formule - alles mag. Ambitie: wereldberoemd in eigen buurt.
Band bestaat uit een leuke mix van talent, ervaring en enthousiasme & gezelligheid. E-mail tnvdmeer@zonnet.nl voor meer informatie en misschien een keer meespelen.

Het Neus Project in de Staatsliedenbuurt
GS2, een cultuur initiatief in de wijk, bestaande uit: Stichting Kunstlicht op Straat (KOS) & Stichting Het Kaasschaafcollectief (KSC) presenteren Het Neus Project. In Het Neus Project staat diversiteit centraal. Bewoners uit de wijk dragen bij aan een gezamenlijk kunstwerk genaamd: 'Alle neuzen dezelfde kant op'. Heeft u een neus voor kunst in uw wijk? Mail dan een foto van uw neus of die van de hond, de auto, de buurman naar info@destaatsliedenbuurt.nl.

Ook de kinderen uit de wijk gaan aan de slag met het kunstwerk tijdens creatieve workshops. 'Alle Neuzen Dezelfde Kant Op' wordt in het voorjaar van 2012 onthuld. Dit zal gepaard gaan met een feestelijke opening en de uitreiking van het prachtige fotoboek met de titel: 'Thuis in de Staatsliedenbuurt'. Kijk voor meer informatie op: www.destaatsliedenbuurt.nl

Lees meer over: Kinderen Staatsliedenbuurt

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 1, januari 2012

Meewerken aan de Votulastkrant?
lees artikel

Huisarts Redeke neemt afscheid
lees artikel

Waterpolo
lees artikel

In vrijheid verbonden: samen ouder worden
lees artikel

De deelauto
lees artikel

Torteltuin is hersteld na inbraken
lees artikel

Belastingkantoor heeft zijn langste tijd gehad
lees artikel

Marjolijn
lees artikel

Solidariteit: broodnodig!
lees artikel

Votulastladder
lees artikel