Votulastkrant logo

Votulast verandert

Marjolijn

Een buurtbewoner met een bijzonder verhaal krijgt een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Deze keer: Marjolijn Duermeijer.

Met een groot roze kussen onder haar arm komt Marjolijn de kapperszaak binnen. "Op negentig procent van de stoelen kan ik nog niet gewoon zitten," legt ze uit. Vorig jaar augustus viel ze ongelukkig bij het wakeboarden en brak haar rug. "Ik deed al veel boardsporten zoals golfsurfen en snowboarden. Met wakeboarden word je aan een lijn door het water getrokken." Het wakeboarden ging meteen heel goed, en Marjolijn probeerde een board voor gevorderden. Ze viel en hield het touw te lang vast waardoor ze naar achter dubbelklapte en een wervel brak.

Alle beweging en activiteit moet met beleid: "Ik kan maximaal twee boodschappentasjes met anderhalve kilo dragen. Met het openbaar vervoer reizen kan ook niet."

Van de ene op de andere dag lag haar net gestarte bedrijf 'Marjolijn Communiceert' stil. Ook de kappersopleiding die ze daarnaast volgt (een jeugddroom die ze waarmaakt), werd noodgedwongen gestopt.

"In eerste instantie is de pijn verkeerd ingeschat, men dacht dat ik zwaargekneusde wervels had. Na acht pijnlijke weken is gelukkig de juiste diagnose gesteld en werd ik doorverwezen naar het rugcentrum. Ik ben nog steeds aan het revalideren. Elke dag wandel ik een stukje. In het begin werd ik ingehaald door oude dames met een rollator."

Mensen om haar heen roemen haar optimisme. "Aan de ene kant is er natuurlijk de pijn en het verdriet, aan de andere kant was ik ook blij met de creatieve time-out. Ik bekijk de zaken vanaf een afstandje en doe weer nieuwe ideeën op. Er is even geen werkstress en ik heb nu veel contact met
familie en vrienden."

Het herstel gaat goed. "Tot december was het overleven, ik had echt het gevoel dat ik in een cocon zat." Nu begint Marjolijn weer iets verder om zich heen te kijken en plannen te maken. "Ik ga weer aan de slag met communicatie en wil daarnaast freelance aan de slag als kapper. Knippen op evenementen bijvoorbeeld." Om dit nieuwe begin te vieren reageerde Marjolijn op de oproep in de Votulastkrant. "Normaal ben ik niet zo van mezelf opgeven, maar nu dacht ik: ik heb het verdiend!"

Kapster Karlyn neemt het haar van Marjolijn onder handen. Marjon Servaas doet de make-up. De behandeling komt op een perfect tijdstip: drie dagen na de metamorfose heeft Marjolijn na de moeilijke periode voor het eerst weer een afspraak met een opdrachtgever.
Hoe het gesprek ook verloopt; aan haar verschijning zal het niet liggen!

Een uitgebreid verslag van de metamorfose:

Hair + Care
Marjolijn heeft halflang geblondeerd haar met een uitgroei van een paar centimeter. Omdat ze het afgelopen jaar al genoeg drastische veranderingen heeft meegemaakt wil ze het haar niet veel korter. Hairstylist Karlyn geeft eerst een haarkuur om vocht en proteïne in het haar weer op peil te krijgen. De coupe wordt er wel weer goed in geknipt.

Het haar van Marjolijn was geblondeerd. Daarom wordt nu gekozen voor een donkere tint om de kwaliteit van het haar te sparen. De lichtste punten van het haar krijgen een voorpigmentatie, waarna de echte kleur`Cacao` wordt opgezet. Een paar highlights in de lok geven een speels effect.

Styling
Marjolijn heeft van nature slag in het haar. Met de juiste stylingproducten is veel mogelijk: Karlyn gebruikt een volumespray op het natte haar om de aanzet van het haar meer volume te geven. De polyester-wax is een crème die zorgt voor veerkracht en stevigheid. Met de föhn weet Karlyn een bos krullen tevoorschijn te toveren, super vrouwelijk!

Make-up
Met Marjolijn wordt besproken hoe ze zich normaliter opmaakt.
Allereerst wordt de huid opgefrist met een lotion, daarna krijgt de huid van Marjolijn een hydratatieboost, zodat de make-up mooi egaal kan worden opgebracht. Ondertussen geeft Marjon uitleg over het huidtype van Marjolijn.

De huid krijgt een egale teint door een gekleurde dagcrème. Voor de blauwe kringen onder de ogen van Marjolijn heeft ze een handige stift. Geduldig legt Marjon uit hoe je die het beste kunt aanbrengen zodat de kringen optisch minder diep liggen.

Dan wordt een vloeibare make-up aangebracht in een tint lichter dan de huid. "Aanbrengen tot aan de kaaklijn en van daaruit vervagen" instrueert Marjon. "De huid heeft een roze ondertoon" vertelt ze verder "daarom gebruik ik roze blush op de konen en een zacht roze lippenstift".

Op de oogleden wordt een basiskleur aangebracht van mat wit, tot aan de wenkbrauwen. Dat zorgt ervoor dat de kleur die eroverheen komt niet in de plooien gaat zitten. Marjon kiest voor rustige schaduwtinten, passend bij de nieuwe haarkleur van Marjolijn. Een bruin/grijs oogpotlood is minder hard dan zwart. De wenkbrauwen worden iets aangezet. Het geheel wordt afgemaakt met mascara.

Marjolijn vóór de metamorfose
Marjolijn vóór de metamorfose

Marjolijn na de metamorfose
Marjolijn na de metamorfoseFoto
Bij een metamorfose hoort een 'voor' en 'na' foto. Voor de Votulastkrant werden foto's door de fotograaf gemaakt. Van Servaas Hair + Beauty kreeg Marjolijn meteen de voor/na foto mee foto mee! MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 1, januari 2012

Meewerken aan de Votulastkrant?
lees artikel

Huisarts Redeke neemt afscheid
lees artikel

Waterpolo
lees artikel

In vrijheid verbonden: samen ouder worden
lees artikel

De deelauto
lees artikel

Torteltuin is hersteld na inbraken
lees artikel

Belastingkantoor heeft zijn langste tijd gehad
lees artikel

Marjolijn
lees artikel

Solidariteit: broodnodig!
lees artikel

Votulastladder
lees artikel