Votulastkrant logo

Rubriek: Straatstijl

Tessa (24)
Donderdag 30 mei, 18:32 uur
Merelstraat

Het is een komen en gaan van mensen bij de Jumbo rond deze tijd. Er lopen veel stijlvolle types naar binnen en buiten om nog even snel een boodschap te halen na werk of studie. Toch valt Tessa meteen op in de crowd, met haar gewaagde laarzen en regenboogkleurtjes in haar krullen. We wachtten haar op als ze met een volle kar weer naar buiten komt. Ze blijkt ver van huis.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

Wat brengt je hier?
"Ik kom uit Alphen aan de Rijn maar werk in Overvecht in de gehandicaptenzorg. Nu ben ik met mijn collega hier aan het chillen: we gaan zo pizza eten.”

Wat draag je?
“Ik weet eigenlijk van niks meer waar ik het heb gekocht, behalve de schoenen: dat zijn Demonias van attitudeholland.nl. Het zijn een beetje gothic-achtige schoenen. Het shirt heb ik toen ik dertien was met mijn tante geruild voor een colbertje. Dit rokje heb ik ook al sinds mijn achttiende: lekker kort. Ik ben half Surinaams en mijn sieraden en bril zijn ook Surinaams. De kralen van deze ketting staan voor alle culturen en de andere ketting heeft een ogri ai: bescherming tegen het boze oog. De ring met de mattenklopper krijg je in Suriname van diegene waar je een goede relatie mee hebt, en heb ik gekregen van mijn zus en moeder. Mijn armband staat voor afschaffing van de slavernij. Ik hou wel van sieraden met een beetje betekenis.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Ik hou wel van een beetje feminine: rokjes, jurkjes. Maar ook heel erg van vintage en een beetje eighties, die periode vind ik erg leuk. En veel kleine accessoires, dingetjes die het dan afmaken.

Had je altijd al deze stijl?
Eigenlijk al wel vanaf de basisschool. Bij het afscheid in groep acht - na de musical - zeiden ze over mij: je ziet er zo uniek uit, blijf altijd jezelf.” FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 4, Juni

Zomer in Votulast
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Herdenken en vieren
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Boksen tegen Parkinson
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel