Votulastkrant logo

Rubriek: Clubbin' de wijk

Het kan fijn zijn om bij een club te horen. Niet zo’n club waar je soms tegen wil en dank toe behoort; zoals de altijd-op-dieetclub, eeuwige vrijgezellenclub of club van jonge ouders die niet slapen, maar een groepje waar je zélf voor kiest. Welke clubs zijn er eigenlijk in Votulast? Misschien zit er wel een geschikte voor jou bij. Dit keer: de redactie van de Votulastkrant.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

Wat is het?
Het is een groep van vrouwen uit de buurt die (momenteel acht) grote shoppers met kleding aan elkaar doorgeven in een kledingketting: een ruilconcept waarbij je uit de tas haalt wat je leuk vindt en erin stopt wat je zat bent, inclusief pijnlijke miskopen. Zo maak je misschien toch nog iemand blij met die te strakke jurk: hallo karmapunten! (En hallo opgeruimde kast.) Het contact verloopt voornamelijk via een appgroep. Daarin kun je bijhouden bij wie de verschillende tassen staan. Maar er komen ook oproepjes langs met kledingwensen om te lenen voor themafeestjes. De app wordt beheerd door initiatiefneemster Sienke, die onlangs ook een live kledingruil organiseerde, zodat deelnemers elkaar eens in het echt konden ontmoeten.

Voor wie is het?
Deze ketting is voor vrouwen met de postcode 3515, maar er is ook nog een ketting actief voor postcodegebied 3514. Sienke: “Het is dus wel alleen vrouwenkleding, maar van jong tot oud is welkom. De matenrange is redelijk breed: van XS tot L ongeveer.” Ik (ondergetekende) ben ook deelnemer, en heb ondertussen al aardig wat leuke items uit de tassen gevist. Is het bij nader inzien toch niet helemaal mijn stijl? Dan gaat het stuk gewoon weer terug in de volgende tas die langskomt. Als je van kleding houdt, maar ook een beetje duurzaam wil denken, is het een goede keuze om op deze manier je garderobe te variëren.

Hoe kom je erbij?
Er zitten rond de vijftig vrouwen in de groep. Toen de groep eerder uit zijn jasje groeide, is er een splitsing van postcodes gemaakt. Sienke: “Dat het zo kleinschalig is, maakt het doorgeven ook makkelijk en laagdrempelig.” Je kunt je aanmelden via onderstaande site door de juiste postcode op te zoeken. Sienke (of de beheerder van de andere ketting) neemt dan contact met je op en stuurt een uitnodigingslink voor de appgroep via de mail. Veel ruilplezier!

www.clothingloop.org/nl/ FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 4, Juni

Zomer in Votulast
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Herdenken en vieren
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Boksen tegen Parkinson
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel