Votulastkrant logo

Zomer in Votulast

Zomer! De meteorologische zomer begint op de langste dag van het jaar: die valt dit jaar op 20 juni. Voor scholen start de zomervakantie in Utrecht op 9 juli. Veel mensen zullen op vakantie gaan, maar voor thuisblijvers is er in onze wijk ook van alles te beleven! Wat is er deze zomer allemaal te doen in Votulast?

Foto: Marcel Venderbosch
Foto: Marcel Venderbosch

In de Vogelenbuurt kun je naar de klapstoelconcerten op het Koekoeksplein. Op zondag 23 juni speelt daar wereldorkest ‘de Noordooster’. Ze brengen vrolijke klezmer, swingende Oost-Europese ritmes en zelfs zwoele Latin klanken. Op zondag 7 juli, 25 augustus en zondag 1 september spelen achtereenvolgens een salsaband, een Iraanse gitarist/mondharmonicaspeler en een Utrechtse singer/songwriter. De reeks sluit af op 8 september met de band ‘Sproet’. Alle concerten starten om 11.30 uur. Op zondag 30 juni is er een speciaal kinderklapstoelconcert. Dat wordt een uitgebreide feestmiddag waar van alles is te doen, met als hoogtepunt ‘De grote Hula show’ van Wietske Vogels. Andere muziek-hotspots in de wijk zijn café Averechts in de Lijsterstraat met het open podium op donderdag en Het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd waar regelmatig klassieke muziek live wordt gespeeld.

Vakantiegevoel
Ook dit jaar kan er vakantie gevierd worden op de buurtcamping in het Griftpark. In het weekend van 12 t/m 14 juli worden de tenten opgezet op het terrein van Griftsteede: met live muziek, kampvuur, workshop kruidenboter maken met kruiden uit de tuin, en nog veel meer! Lekker slenteren of stevig doorstappen kan ook prima in Votulast. In het kader van het 25-jarige jubileum van het Griftpark worden er verschillende buurtwandelingen georganiseerd: zo kan er mindfull gewandeld worden op 14 juli en 11 augustus. Ben je geïnteresseerd in bloementuinen ga dan mee met de rondleiding op 14 juli. Meer over de sanering van het Griftpark kom je te weten tijdens een wandeling op 29 juni.

Terrasje pakken
In de zon op een terrasje zitten geeft natuurlijk ook het ultieme vakantiegevoel. Votulast heeft veel leuke koffietentjes, cafés en restaurantjes. Een greep: terrassen met veel groen vind je bij Hygge op de Goeman Borgesiuslaan en bij Peter’s Bistro in het Griftpark. Bij Karibu op het Hooghiemstraplein is een nieuwe tuin aangelegd! Op het terras van het Badhuis is het goed mensen kijken die passeren op het Willem van Noortplein. Wil je aan het water zitten dan kun je terecht op de steiger bij het Muzieklokaal en aan de Vecht bij restaurant Blij.

Ontmoeten
Ook in de zomermaanden zijn er plekken waar je buurtbewoners kunt ontmoeten met een kopje koffie of bij de borrel. In buurtcentrum de Leeuw kun je dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht voor een ‘buurtbakkie’ en op vrijdag schenkt gastvrouw Nelly daar koffie. Café Averechts heeft elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel. Ben je meer van de spelletjes? Brasserie Noort aan het Willem van Noortplein organiseert elke eerste maandag van de maand een pubquiz.

Nog meer
Bij het ter perse gaan van deze Votulastkrant waren nog niet alle zomer-activiteiten bekend. Wil je weten wat er op welke datum precies te doen is? Een actueel overzicht van alle activiteiten is te vinden in de agenda op www.wijkwijzernoordoost.n MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 4, Juni

Zomer in Votulast
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Herdenken en vieren
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Boksen tegen Parkinson
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel