Votulastkrant logo

Rubriek: Wat doet u hier?

Soms zie je ineens iets in de buurt wat je nog niet eerder was opgevallen en vraag je je af: Wat doet dit hier? In deze rubriek vragen we dat aan doorgewinterde én kersverse ondernemers. Wat doen ze, hoe zijn ze hier terechtgekomen en wat is hun relatie met de buurt? Deze keer: een schatzoeker en een barista blazen het concept van Paul’s Coffee Corner nieuw leven in.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

Vriendinnen Joa en Fabienne hadden al andere panden in de stad bekeken toen deze winkel in de verhuur kwam. “De kleine ruitjes, de luifels, de klimop-heg; we waren op slag verliefd! In dit pand zat vroeger Paul Mooij, de antiekhandelaar, die ook koffie schonk. Onbewust gaan we het concept van Paul’s Coffee Corner in een nieuw jasje steken, het pand is ervoor gemaakt!” Joa vindt Tuinwijk fantastisch, en ze woont ook nog eens om de hoek. Fabienne is het er helemaal mee eens: “We wilden graag in een woonwijk, dus dit is echt de ideale plek!”

Koffie, vintage en meer
“Er komen een aantal zitjes waar je koffie, thee of biologische limonade kunt drinken. En gasten kunnen bijvoorbeeld een appeltje schillen met zo’n appelschil-apparaat, dat soort grappige dingen vinden we leuk.” Allebei houden ze van kleurige tweedehands en vintage kleding, en ook van mooie spullen uit andere landen. Het idee achter het aanbod is dat mensen nadenken over hun keuzes: “We willen mensen motiveren om te kiezen voor gezonde biologische dingen en voor tweedehands spullen, maar wel in balans, want het is niet zo dat altijd alles biologisch moet zijn, of altijd tweedehands.”

Schatzoeker en barista
Joa is de schatzoeker: “Tijdens weekendjes weg kijk ik altijd of er ergens rommelmarkt in de buurt is.” Houten dieren zijn favoriet: “Van die gekleurde giraffen, of zo’n papegaai. Ik heb altijd al veel vintage online gekocht en verkocht, dus mijn hobby gaat nu echt mijn werk worden.” Fabienne verzamelt kleding; uit die verzameling hangen ook items in de winkel. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als barista. Zelf drinkt ze graag zwarte koffie of een cortado met havermelk. “Plantaardig kan ik iedereen aanraden!”’

Fraai
De vriendinnen werken parttime, want Joa heeft ook nog een evenementenbureau en Fabienne volgt een opleiding tot doula, oftewel geboortecoach. In de toekomst willen ze ook creatieve workshops gaan organiseren, maar nu kun je in elk geval voor koffie, tweedehands items en andere leuke cadeauartikelen van woensdag tot en met zaterdag terecht bij ‘Fraai’ aan de Willem van Noortstraat 90. MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 3, Mei

Hoe gaat onze molen eruitzien?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Liefde voor tuinen
lees artikel

Zorgen om het orgel
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Duifstraat wordt vredesduifstraat
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel