Votulastkrant logo

Rubriek: Straatstijl

Carlijn
Maandag 22 april, 12:30 uur
Tijm Coffeehouse & Dinnerbar Tuinwijk

Terwijl de hagel met bakken uit de lucht komt op deze eerder zo zonnige voorjaarsdag, valt mijn oog op een kleurrijke gedaante achter het raam van huiskamercafé Tijm. Het is lunchtijd, dus ik wring me door de volle zaak heen naar de laptopzone achterin. Hier treffen we Carlijn. Iemand die er ‘nét even wat anders uitziet dan de rest’. In die omschrijving kan ze zichzelf ook wel vinden.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

Wat heb je aan?
“Dit bloesje is vintage. Ik heb het jaren geleden gekocht bij Episode. Het is oversized, funky en echt een beetje anders. Deze beige rib flared heb ik van Vintage Island. En de zwarte boots zijn ook tweedehands, volgens mij van Velvet.”

Draag je altijd tweedehands kleding?
“Meestal wel. Ik ben jaren geleden afgestapt van H&M. Dus geen fastfashion meer. Ik vind het belangrijk om bewust bezig te zijn met duurzaamheid. Maar ik hou wel heel veel van kleding. Daarom koop ik het vooral tweedehands.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
“Poeh, mijn stijl. Dat wisselt een beetje. Het ligt er ook aan hoe ik wakker word. De ene keer denk ik ‘zoveel mogelijk oversized’. En de andere keer wil ik me juist wat meer ‘feminine’ kleden. Maar het is wel altijd ‘funky’. Ik hou van veel kleur en veel patroontjes. En het liefst wat anders dan anders.”

Kom je hier vaker?
“Ik woon hier vlakbij, in Tuinwijk, dus ik ben hier regelmatig. Vandaag ben ik hier een beetje aan het werk. Ik werk als bedrijfsleider bij Soep-er. Dat is een lunchroom aan de Vismarkt, middenin het centrum van Utrecht. Erg leuk, dus kom daar vooral een keer langs. We zijn trouwens ook een boutique hotel (red: Logement Petit Beijers).” JaH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 3, Mei

Hoe gaat onze molen eruitzien?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Liefde voor tuinen
lees artikel

Zorgen om het orgel
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Duifstraat wordt vredesduifstraat
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel