Votulastkrant logo

Rubriek: Clubbin' de wijk

Het kan fijn zijn om bij een club te horen. Niet zo’n club waar je soms tegen wil en dank toe behoort; zoals de altijd-op-dieetclub, eeuwige vrijgezellenclub of club van jonge ouders die niet slapen, maar een groepje waar je zélf voor kiest. Welke clubs zijn er eigenlijk in Votulast? Misschien zit er wel een geschikte voor jou bij. Dit keer: de redactie van de Votulastkrant.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

Wat is het?
De redactie bestaat op dit moment uit zo’n 10 vrijwilligers (inclusief eindredacteur en fotografen) en komt zes avonden per jaar bij elkaar in Buurthuis de Leeuw om het laatste interessante wijknieuws te bespreken. De artikelen worden verdeeld naar ieders voorkeur, en daarna heeft iedereen zo’n vier weken de tijd om aan zijn stukje te werken. Wat maakt het leuk om deel uit te maken van deze redactie? Jacqueline: “Mij viel meteen de relaxte sfeer op, en de gedeelde wens en het enthousiasme om samen een leuke krant voor de buurt te maken vond ik heel inspirerend, en dat vind ik na bijna 15 jaar nog steeds!”

Voor wie is het?
Niet alleen het ‘graag willen schrijven’ blijkt een motivatie voor de redactieleden. Voor veel van hen is het ook een manier om de buurt beter en op een andere manier te leren kennen, te horen wat er leeft en speelt en welke verhalen er achter wijkbewoners en winkels schuilgaan. Marjolein: “Het proces is ook een beetje verslavend: elke keer weer tijdens de vergadering een leuk onderwerp horen, je erin verdiepen en contacten leggen, om vervolgens alle informatie en interviews in een klein stukje tekst te bundelen.”

Hoe kom je erbij?
Als het je leuk lijkt om mee te werken aan onze krant (en je het liefst al wat schrijfervaring hebt) ben je van harte welkom een keer aan te schuiven bij een redactievergadering om te kijken of het iets voor je is. Florinda, inmiddels 20 jaar redactielid: “Na ooit een interview met de molenaar, vroeg hij of ik nog even binnen een kijkje wilde nemen. De tocht naar boven over de smalle trappetjes leek een reis door de tijd. Eenmaal boven met die grote wieken naast je was het bijzonder om de hele wijk eens van bovenaf te zien."

De eerstvolgende redactievergadering is op dinsdag 25 juni van 20:00 tot 22:00 uur. Voor meer informatie en aanmelden voor de vergadering, stuur even een mailtje naar info@votulastkrant.nl ML

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 3, Mei

Hoe gaat onze molen eruitzien?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Liefde voor tuinen
lees artikel

Zorgen om het orgel
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Duifstraat wordt vredesduifstraat
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel