Votulastkrant logo

Torteltuin is hersteld na inbraken

Er zijn geen grote kapitalen gestolen, maar erg vervelend is het wel. Tot drie keer toe is er ingebroken in de keet van speeltuin de Torteltuin en is de kleine kas leeggeroofd. Leek het na de eerste keer in september nog een incident, inmiddels lijkt het erop dat één persoon hier een vaste gewoonte van wil maken. En dat geeft een bijsmaak. De Torteltuin aan de Kwartelstraat is namelijk een plek waar voor de kleintjes een onschuldige 'Jip en Janneke' -sfeer gekoesterd wordt, en daar is nu letterlijk inbreuk op gepleegd.

In 1993 is de Torteltuin ontstaan door een bewonersinitiatief, een stuk parkeerplaats is ingeleverd om een speeltuin voor de allerkleinsten te maken. Sindsdien is de speeltuin verder ontwikkeld, is er een stichting opgericht en wordt er steeds verder geïnvesteerd in leuk en pedagogisch verantwoord speeltuig. Inmiddels is de Torteltuin zo succesvol dat het aantal verkochte jaarabonnementen rond de 600 ligt. Daarmee draait de Torteltuin financieel goed en kan beheerder Jannie Wemmenhoven al sinds 2008 een betaalde werkplek geboden worden. Ook krijgen goede doelen een donatie, zoals vorig jaar het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor zitbankjes in de speeltuin aldaar. De gemeente erkent de bindende rol van de Torteltuin en geeft actieve ondersteuning. De rest gebeurt door vrijwilligers die zich met veel enthousiasme voor de speeltuin inzetten. De Torteltuin is echt van de bewoners.

kop]ontdaan
Jannie en het bestuur zijn daarom wel erg ontdaan door de inbraken, het voelt alsof iemand al deze positieve investering teniet heeft willen doen. Aan de politie en gemeente hebben ze gelukkig continu een goede partner, ook nu is alle steun verleend voor het doen van de aangiften en bij de installatie van de nieuwe inbraakwerende rolluiken. De organisatie heeft nog meer maatregelen genomen om inbraak te voorkomen, dus hopelijk is het nu de laatste keer geweest.
leuke reacties
Via een mailing zijn de vaste bezoekers op de hoogte gesteld van de inbraken. Het bestuur had hier eerst twijfels over; in hoeverre is het zinvol om ouders met dit nieuws 'lastig' te vallen? Maar na de derde keer is toch besloten om het wél te doen, en achteraf is het bestuur daar ook blij mee. Op de mailing zijn namelijk veel leuke reacties binnengekomen, en dat steekt het bestuur en vooral Jannie een groot hart onder de riem! Door de inbraakwerende maatregelen en mentale steun hebben ze nu wel weer vertrouwen in een rustige toekomst voor de speeltuin.

oproep
En om die toekomst mooi vorm te geven wil het bestuur via dit artikel graag een oproep doen voor nieuwe bestuursleden. De kinderen van de huidige bestuursleden worden namelijk groter, en daarmee groeien ook de ouders uit hun Torteljasje. Het bestuur zoekt een nieuwe penningmeester, en ook mensen om op termijn de voorzitter en aanstuurder van de beheerder op te volgen. Daarnaast worden er ook vrijwilligers gezocht voor keetbeheer op de zaterdag. Dus hierbij: mocht je zin en overdag tijd hebben om in de meest sympathieke peuterspeeltuin van Utrecht actief te zijn, neem dan contact op met voorzitter Maartje Lindeman op 06-17149001. Een mailtje kan ook,
naar Maartje@torteltuin.nl .

Lees meer over: Kinderen Vogelenbuurt Tuinwijk Torteltuin

Reacties

hallo voulastkrant
dat is die zit ons wijk
gr tom
door tom op zondag 5 februari 2012 om 21:12

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 1, januari 2012

Meewerken aan de Votulastkrant?
lees artikel

Huisarts Redeke neemt afscheid
lees artikel

Waterpolo
lees artikel

In vrijheid verbonden: samen ouder worden
lees artikel

De deelauto
lees artikel

Torteltuin is hersteld na inbraken
lees artikel

Belastingkantoor heeft zijn langste tijd gehad
lees artikel

Marjolijn
lees artikel

Solidariteit: broodnodig!
lees artikel

Votulastladder
lees artikel